0
zpět
 

diskuze k tématu: Ojetý Ford Fiesta ST - dokáže být spolehlivý a přitom zábavný?

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Středa 31.07.2013 14:49, dobrá volba
Kdybych řešil hot hatche, Fiesta spolu s Cliem by byli hlavní adepti. O tom chrastění převodovky jsem slyšel (i zažil) v mnoha Fordech. Doporučuji si přečíst zkušenosti majitele na mojeauto.cz. Hodně se mi líbí design, který lze označit za nadčasový. Auto kromě pruhů (které se mi také líbí) nemá žádné výstřelky a stárne pomalu + mechanika bez pastí + výborné jízdní vlastnosti + sběratelský potenciál = výhodná koupě
reagovat
Koloss
počet příspěvků639
datum registrace19.09.2008
Čtvrtek 08.08.2013 19:00, Připomínky
Asi už je to s křížkem po funuse a nikdo si to nepřečte, ale napsat to musím. Co se týče motoru, je to trochu poladěný dvoulitr, který je v Mondeu Mk.3. Z toho můžou vyplývat potenciální problémy s těmi vířivými klapkami v sání, které se časem rozpadnou a můžou způsobit zničení motoru. Tedy pokud ve Fiestě ST nejsou už ty modifikované, co vydrží, tak daleko mé znalosti nesahají.

Druhá věc, co jsem četl někde v recenzi - výfuk je ve Fiestě udělaný tak, aby zněl sportovněji. To znamená vyšší hluk v kabině a při dlouhém cestování to je otravné a pak z toho duní hlava.

A třetí věc - tahle Fiesta se dá sehnat i s motorem 1.6, což je ta povedená 1.6 vyvinutá pro Ford Yamahou, která tak dobře slouží ve Focusu. Dovedu si představit, že ta Fiesta bude s tímto motorem dostatečně zábavné auto a spotřeba by mohla být klidně kolem 7 litrů. Jediný problém je, že se tahle motorizace neprodávala u nás, tak je potřeba si pro ni zajet do Německa a podobně. A samozřejmě by to vyšlo levněji než ST.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.