0
zpět
 

diskuze k tématu: Slabý výkon po koupi

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 14.12.2013 20:21, Slabý výkon po koupi
Dobrý den,
mám dotaz týkající se mého nového vozu. Koupila jsem ojetý ford c-max 1.8 TDCI z roku 2007. Auto se zdálo být naprosto v pořádku, ale bohužel se projevil problém při startování a rozjíždění. Motor chytne a auto bez problému jede, ale pak například když se chci rozjet na křižovatce tak ztratí výkon, otáčky a okamžitě chcípá. Po opětovném pokusu o nastartování se opakuje ta samá situace. Motor bez problému chytne a po zařazení a pokusu se rozjet ztratí otáčky, motor ,,škytá\" a chcípne. Po té se nastartuje, ale jde okamžitě do chcípnutí a nadále už nestartuje. Musím jej chvíli nechat ,,odpočinout\" a pak zase chytne a jede a už se to nestane. Před koupí bylo auto v autorizovaném servisu a doporučili vyměnit filtry, jinak řekli, že je naprosto v pořádku a nesvítí ani žádná kontrolka. Bohužel i po výměně problém přetrvává. Proto bych se chtěla pozeptat někoho zkušenějšího o jaký problém se může jednat.

Děkuji moc
reagovat
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Pondělí 16.12.2013 00:01, RE: Slabý výkon
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den,mám dotaz týkající se mého nového vozu. Koupila jsem ojetý ford c-max 1.8 TDCI z roku 2007. Auto se zdálo být naprosto v pořádku, ale bohužel se projevil problém při startování a rozjíždění. Motor chytne a auto bez problému jede, ale pak například když se chci rozjet na křižovatce tak ztratí výkon, otáčky a okamžitě chcípá. Po opětovném pokusu o nastartování se opakuje ta samá situace. Motor bez problému chytne a po zařazení a pokusu se rozjet ztratí otáčky, motor ,,škytá\" a chcípne. Po té se nastartuje, ale jde okamžitě do chcípnutí a nadále už nestartuje. Musím jej chvíli nechat ,,odpočinout\" a pak zase chytne a jede a už se to nestane. Před koupí bylo auto v autorizovaném servisu a doporučili vyměnit filtry, jinak řekli, že je naprosto v pořádku a nesvítí ani žádná kontrolka. Bohužel i po výměně problém přetrvává. Proto bych se chtěla pozeptat někoho zkušenějšího o jaký problém se může jednat.Děkuji moc


patrně jste nebyla v autorizovaném servisu...
patrně problém s nějakým čidlem snímajícím režim/teplotu nebo něco jiného u motoru, autorizovaný servis by měl zjistit
reagovat
Marsi223
počet příspěvků2
datum registrace16.12.2013
Pondělí 16.12.2013 21:44, RE: Slabý výkon
Byla jsem opravdu v autorizovaném servisu Brno Rašíno. Po diagnostice nebyla zjištěna žádná závada
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Úterý 17.12.2013 08:54, RE: Slabý výkon
Marsi223 napsal:
Byla jsem opravdu v autorizovaném servisu Brno Rašíno. Po diagnostice nebyla zjištěna žádná závada


Diagnostiku u Rašína nedoporučuji. Mnohem zkušenější jsou v Carentu. Ovšem problém je s nahodilými závadami nebo pokud čidlo ukazuje špatně, ale v definovaném pracovním pásmu. To skutečně nemusí odhalit a pokud se jim závada neprojeví, nezjistí se nic.
Podle popisu to může být cokoliv. Až to někdy nastane, zkuste se rozjet bez přidání plynu, jen na volnoběžné otáčky, s citlivou nohou na spojce to půjde. Pak teprve šlápněte na plyn. Pokud to chcípne, tak je nějaká porucha mezi plynovým pedálem a řídicí jednotkou. Tipuji, že tento motor má elektrický plyn (driven by wire). To je ale jednen z mnoha tipů. Ještě mohou být problémy s EGR nebo dodávkou paliva.
reagovat
Marsi223
počet příspěvků2
datum registrace16.12.2013
Úterý 17.12.2013 16:23, :-)
Děkuji vám za radu. Rašíno mi zase bylo doporučeno. Sto lidí, sto názorů
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Úterý 17.12.2013 17:01, RE: :-)
Marsi223 napsal:
Děkuji vám za radu. Rašíno mi zase bylo doporučeno. Sto lidí, sto názorů


Rašíno je dobré na mechanické opravy, tedy podle mé zkušenosti a zkušeností kolegy. Při diagnostice mi závadu neodhalili, opravili neexistující zařízení a po 12-ti km se check-engine rozsvítil znovu. Při reklamaci mě odkázali na Rašino v Kuřimi s tím, že mají něco s diagnostikou. V Carentu našli zdroj poruchy (diametrálně odlišný od Rašina) a problém napoprvé vyřešili.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 17:04, re:
Dobrý den. Vámi popisovaný problém pravděpodobně znamená závadu nějaké elektronické součásti řízení motoru, nefunkční podávací čerpadlo paliva či ucpané palivové vedení. Určitě bych nechal provést diagnostiku, která by mohla pomoci při hledání závady. Pokud Vám nepomůže běžný autoservis, obrátil bych se na nějaké odborníky z diesel servisu.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.