0
zpět

diskuze k tématu: Fábie nové auto

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy
soneta
počet příspěvků12
datum registrace30.07.2020
Čtvrtek 21.01.2021 19:53, Fábie nové auto
Ahoj, koupila jsem si novou Fábii , auto pokud dlouho stojí vypne motor, a pak zas naskočí. Doufám že mě rozumíte :D chtěla jsem se optat, zda to neničí nijak motor,, anebo je lepší tuhle funkci vypínat...
Jinak mám fábku TSI 1.0 70 kw... na co bych si měla dát pozor?? Chlap v baráku není, tak bych chtěla poradit tady.. Zda světla mám mít stále nastaveny na AUTO.. nebo co je lepší... Dále auto ukazuje, kdy bych měla řadit.. ale nevím proč když jedu 60 , tak už ukazuje rychlost přeřadit na 5... Zda se řídit tím, nebo radši podle sebe..
Děkuji všem...
reagovat
KoobaS
počet příspěvků1044
datum registrace23.04.2014
Pátek 22.01.2021 09:57, RE: Fábie nové auto
citace:
reakce na: soneta, 21.01.2021 19:53 (Ahoj, koupila jsem si novou F ...)

Startstop je lepší vypínat. Při řazení se chovat spíše podle sebe a svého citu. Automatiku na světlech pozorovat a zjistit, jestli se chová rozumně, podobně jako člověk. Zkrátit interval výměny oleje podle toho, jak a kde se s autem jezdí a jaký je celkový roční nájezd.
Tohle platí pro auta napříč modely a značkami. Třeba se ještě přidá někdo, kdo poradí něco konkrétního k fabce.
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pátek 22.01.2021 10:08, RE: Fábie nové auto
citace:

Zdravím Vás, Koobas to píše pěkně a vy citem také vnímáte, že Fábie ne vždy radí dobře
Pro 1.0 TSI určitě platí, co pro ostatní vozy s malým turbomotorem:
- měnit olej každý rok, max 15tis.km (dá se to domluvit v servisu)
- vypínat startstop (někteří prodejci vám to natajno umí přeprogramovat, že bude vypnutý po startu a případně si jej aktivujete až Vy)
- radějí jezdit na kvalitní benzín např. OMV + občas dávat aditivum do něj, bohatě stačí VIF Super
- neposlouchat rádce řazení a motor nepodtáčet pod 2000 otáček, prostě klidně nechte trojku ve městě a motor neduste

Jinak jste si vybrala odolný motor s dobrou spotřebou a synovec ve Škode zatím nepozoruje problémy s ním ani při provozu ve městě.
Ať Vám Fábie dobře slouží!!
reagovat
uwa1
počet příspěvků189
datum registrace18.10.2016
Pátek 22.01.2021 13:11, RE: Fábie nové auto
citace:

Svetlá môžu zostať na AUTO, ale netreba (tak ako 90% populácie) zabúdať na to, že auto nevie, že prší alebo je hmla keď je vonku inak svetlo a stretávacie svetlá vtedy treba zapnúť manuálne!
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.