citace:
reakce na: Vlada999, 07.01.2021 00:04 (Ahoj, rád bych zkušené motoris ...)
Ahoj, asi Ti všichni napíšem, že u tak levných ojetin rozhoduje stav a ne značka. Za mě mám já nebo mí přátelé dobré zkušenosti s:
1. Ford Fiesta 1.3 cca 2006 - nezničitelný vůz, tzv. kopřivák - necháš ho rok někde za stodolou, pak jen nabiješ baterku a odjedeš

Má jej několik lidiček v naší vesnici a nechtějí prodat

Při koupi jen zkontroluj stav koroze podvozku.
2. Renault Clio II 1.2/1.4 (zkus pohledat po faceliftu 2006+), jednoduchá technika a hlavně nerezne, mě se libí i dynamika 1.4, je to taková malá raketka do města pak
3. Peugeot 206 1.1/1.4 (opět hledej novější 2006+) - na 206 nedám dopustit, pokud je v pořádku zadní náprava(repas cca 6000kč) a páčka blinkru, je to příjemné auto, často sehnatelné ve velmi dobré výbavě a stále pěkné dle mého. Ceny dílů druhovýroby jsou na úrovni Felicie, v tom je to paráda. Pokud Ti vadí tvrdší podvozek, bral bych bratříčka Citroen C3.
Motorům HTP 1.2 v koncernových Polo, Fábie, Ibize je lepší se vyhnout. Můžou fungovat, zejména v Polu(záhada?), ale riziko podpálených ventilů, rozpadlého katalyzátoru, co se nasaje do motoru je reálné. Naopak rozvodová sada se vymění za novější modifikovanou a nemusí už selhávat. Napadá mě jedině před koupí změřit kompresní tlaky, ať jsou v normálních hodnotách, jinak ruce pryč, generákla vyjde na 30000kč a už ji dělá jen pár lidí v ČR.
Punto znám jen dražší Grande a to je pořád parádní vůz, starší Corsu neznám vůbec, jen varují před 1.0 3-válcem a korozí podvozku, tak snad tu chlapi napíšou více.
Určitě bych si auto pořádně zkontroloval, to je základ, včetně projetí a nechání přes 5min na volnoběh. Díky kontrole podvozku jsem už měl 2xštěstí před koupí špatné ojetiny.
Držím palec!