David K napsal:
Zdravím všechny příznivce tohoto webu.Nyní mám Octavku II 1,9TDI r.v. 2008, má najeto 220.000 km a už sem tam něco odejde, tak jsem přemýšlel, že bych to za něco vyměnil. Potřebuji jezdit denně, jak město, tak okresky, občas dálnice.Spíš asi benzín, najedu cca 20-25k za rok, velikostně podobné, vejdeme se nyní akorát na lyže, kola, dovolenou, vodu...(2 dospělý a 2 děti 10 a 12 let).Co jsem koukal, tak by se mě líbilo:Ford Focus 1,5 EcoBoostFord Focus 1,6 EcoBoostOctavka 1,4TSIOpel Astra 1,4TurboJaponce nevím, ještě jsem se moc nedívalVW ne, nemají ruční brzdu, ne že bych brzdil přes ruční brzdu, ale tlačítko jsem měl už u C-maxe a nevyhovuje mě.Výkon kolem 100kwobjem alespoň 1400ccmurčitě kombi (nepotřebuji nafouklé krabice - MPV, SUV)digi klimaKia, Hyundai, Renault, Peugeot nejsou moje krevní skupinaasi spíš zánovní než nové, najeto do 50.000kmCo doporučíte?DíkDavid
Jen se ze zvedavosti zeptam, co vam vadilo na tlacitku misto brzdy? Ja jsem se toho taky trošku bál, ale nakonec si to nemohu u auta vynachválit. Po chcípnutí se zatáhne automaticky, ro uvolnění stačí přidat plyn (tedy alespon u me u automatu) nevim jestli manual to ma stejne a prijde mi to jako hodne dobre. Nevim jestli i jina auta maji automatickou funkcni, ze pri pokusu o rozjezd se automaticky rucka uvolni, ale v kopci, hlavne pro zenu je to super, i kdyz u automatu to neni tak nutna ta funkce.