gottak napsal:
gablenz napsal:
lidi chtějí levná auta bez oprav na deset let... Přeju hodně štěstí a pevné nervy pak někdy na 785 Km v Chorvatsku u krajnice, až budete prosit se slzami projíždějící mačo chorvaty v baworácích o pomoc. Sám jsem takových scének viděl hodně. A pane Chorvat, ale my nemáme na opravy, nedá se to třeba tady tohlencto zavá¨zat tkaničkou od bot a ten vejfuk py*o udělat třeba támhle z té roury, co se válí v příkopu? A ta lambada py*o more to je tak nutné v tom výfuku? A když se nám jako potkal motor, tak to už nedojedeme Do Bašky vody? A kdo se tam v tom motoru potkal? A za konzervu nám to nevyměníte? Za řízek? Za kosočtverec Renaultu z masky našeho Fluence? Lidi co mají omezený rozpočet by měli dopřát klid svým nervům jízdou v autobusu. Bude to pak pohodová dovolená. A po Beskydách se dá taky jezdit pěknými motoráčky, autobusy... I když si ale myslím, že to švejkovské laděné dotazu říká jedno: jsem fake a redakce si dělá zase srandu.
Ble ble ble do Dikobrazu dobry, si zase vylezl z kanalu? ehm, z prikopu?
Tak gablenz je tak trochu (teda víc) extremista, ale jeho úhel pohledu chápu. Najedu osobákem za rok tak 30kkm, dodávkou dalších 20, ale představa, že bych se měl kodrcat s HTP ve 3-4 lidech nějakých 1000km tam a 1000 z5, mi nahání osypky. Zrovna tuhle sobotu jsem jel ráno trasu Plzeň-Amberg a z5, doma si dal kafe, a vyrazil do Janských Lázní. Jen po Čechách, co jsem u krajnice viděl aut se zvednutou haubnou a navázaným lanem vepředu, mi docela vyrazilo dech. Spousta dobrodruhů vyrazí na vejlet, ale ta auta kolikrát nevydejchaj ani cestu v rámci krajů, natož států. Pro mě osobně dovolená začíná zahozením klíčků od auta a otevřením plechovky něčeho dobrého...
Ale jak psal Citroeňák, 307 v 1,6 benzínu s doloženým nájezdem a servisem bude levná a relativně spolehlivá s průměrnou spotřebou a dostatečnou agilitou. Jediný nešvar může vyvolat vlastní život multiplexu.