0
zpět
 

diskuze k tématu: Ford Tourneo Connect nebo TPCA

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, technické dotazy
Libor10
počet příspěvků2
datum registrace10.01.2021
Neděle 10.01.2021 13:04, Ford Tourneo Connect nebo TPCA
Dobrý den,
vybírám velké MPV na občasné 100km a delší rodinné výlety i běžné krátké pojíždění do 15km.
Nechci auto na 5 let, ale na 10 raději 20 let.

Benzín nebo diesel?
Myslel jsem, že musím mít benzín, protože diesel nemá krátké trasy rád. Ale já zase nemám rád velkou spotřebu a nové benzíny jsou prý také háklivé na krátké trasy a karbonují. Navíc benzín do "levného" MPV auta dává jen TPCA a to malý tříválec o objemu 1,2 s velikým výkonem 96kW, u kterého mám prostě obavu, že nebude "věčný".

Pokud máme v dnešní uspěchané době 30s čekat u benzinky než vypneme motor, pak je jasné, že ani benzín, ani diesel, ale elektro. Ale tam ještě nejsme a tak jsem nakloněn dieselu.

Které vybrat?

Ford Tourneo Grand Connect
nebo
Toyotu Proace City long, Citroen Berlingo XL, Peugeot Rifter, Opel Combo


Výbava ano či ne?
Co v autě není, nemůže se pokazit. Na bezpečnosti se nemá šetřit.
Adaptivní tempomat, hlídání mrtvého úhlu, kontrola stability přívěsu, držení auta v jízdním pruhu, automatické parkování apod. všechno se mi to líbí - takřka zapnout autopilota a lehnout si na zadní sedadlo. Vlastně ne, ještě je tam systém, který hlídá, že jsem vzhůru. Co když mi ale bude někde na dálnici auto odmítat jízdu, protože se nebezpečně houpe přívěsný vozík, byť ten v poklidu čeká doma? Co když na mne bude nacouvávat kamion a systém mi auto znehybní, protože zjistí překážku před vozem? Dají se tyto systémy prostě vypnout?

Děkuji za info
Libor
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pondělí 11.01.2021 12:41, RE: Ford Tourneo Connect nebo TPCA
citace:
reakce na: Libor10, 10.01.2021 13:04 (Dobrý den,vybírám velké MPV na ...)

Ahoj, za mě Ty občasné výlety budou stačit na vypálení filtru pevných částic. A ikdyž jsem petrolhead(teda dnes už spíše elektrohead), bral bych diesel, protože 1.2 Puretech se utahá s takovou náloží, není ani dělaný na 15.let a díky velké spotřebě nebude ani čistší na provoz.

Můj kolega a kamarád má Berlingo 2015 1.6 HDI, kdy přes týden jezdí jen město a o víkendu chatu/kola/lyže a nic motoru není. Pravda má ještě verzi bez močoviny, takže nemůžu generalizovat. Výhoda 1.6/1.5 HDI je právě vynikající spotřeba. Pozlobit prý může jen systém s močovinou, ale to u všech značek. Záruka pět let už něco pochytí snad.

Fordí diesel 1.5 Ecoblue neznám, jen ten předešlý bez močoviny, tak snad tu někdo napíše, Connect mi moc nevoní, protože nemá tak vysoký podvozek jak Rifter/Berlingo.. a to se může hodit na polňačku

Asistenti - vypnout se to dá, akorát někteří/věšina se ti zapnou znova při startu. V Travelleru mi vůbec nevadili, jel jsem Chorvatsko a zpět. Naopak FrontAssist (zabrzdí za tebe při krizové situaci) mi už zachránil "plechy" na kruhovém objezdu ve Fábii III
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.