0
zpět

diskuze k tématu: Chodovska u plynarny radar na červenou

kategorie zařazení tématu: volná diskuze
ElenaMilena
počet příspěvků6
datum registrace30.05.2020
Pondělí 31.08.2020 19:56, Chodovska u plynarny radar na červenou
Dobrý den, v ulici u plynárny - chodovska Praha 4 je radarový semafor. Odbočovala jsem vlevo, kde jsem si i najela. Po bliknutí zelené jsem odbočila vlevo. Ale až zpětně mi došlo, že to byla chyba. Nikde jsem si nevšimla malého semaforu šipky pro odbočení vlevo. Ale je tam co se dívám na Google fotky. Dá se tedy považovat že jsem odbočila na červenou? Každopádně to chyba je.. Jakou pokutu očekávat? Zřejmě i 5 bodů ze? Mám obavy. Děkuji za odpověď.
reagovat
capslock
počet příspěvků355
datum registrace28.07.2007
Úterý 01.09.2020 20:21, RE: Chodovska u plynarny radar na červenou
citace:
reakce na: ElenaMilena, 31.08.2020 19:56 (Dobrý den, v ulici u plynárny ...)

Dotaz nedává smysl - pokud jste do křižovatky vjela na zelenou, pak jste zároveň nemohla vjet na červenou. Pro odbočení doleva není ani v jedné ulici směrová šipka. Jediná zelená šipka doleva je signál k opuštění křižovatky.
reagovat
ElenaMilena
počet příspěvků6
Úterý 01.09.2020 22:55, RE: RE: Chodovska u plynarny radar na červenou
citace:
reakce na: capslock, 01.09.2020 20:21 (Dotaz nedává smysl - pokud jst ...)

Děkuji za odpověď. Jakmile byla zelená, vjela sem do křižovatky a chtěla odbočit do leva. Čekala jsem až protijedouci auta opustí křižovatku a poté jela do leva. Ale tato směrová šipka vlevo nesvitila. Bylo mi divné že v protisměru nemají červenou a já musím čekat až projedou abych mohla zahnout doleva. Podle mě jsem měla počkat až na smerovou šipku vlevo. Jenže té si všimnout.. Je to nepřehledná křižovatka.
reagovat
ElenaMilena
počet příspěvků6
Úterý 01.09.2020 22:56, RE: RE: RE: Chodovska u plynarny radar na červenou
citace:
reakce na: ElenaMilena, 01.09.2020 22:55 (Děkuji za odpověď. Jakmile byl ...)

Ale má červenou jsem do křižovatku nevjela to je pravda. Mám z toho stres co dojde .
reagovat
capslock
počet příspěvků355
datum registrace28.07.2007
Středa 02.09.2020 12:13, RE: RE: RE: Chodovska u plynarny radar na červenou
citace:
reakce na: ElenaMilena, 01.09.2020 22:55 (Děkuji za odpověď. Jakmile byl ...)

Signál k opuštění křižovatky informuje, že protijedoucí řidiči mají červenou (přesněji "neplatí pro odbočování vlevo povinnost dát přednost v jízdě protijedoucím..."). Pokud signál nesvítí a v protisměru nejede auto, pochopitelně lze projet.

Křižovatka je to velká, nepřipadá mi ovšem nepřehledná ... každopádně ptáte se na základní znalosti - je k zamyšlení, zda si nepřipomenout dopravní předpisy celkově.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.