0
zpět

diskuze k tématu: BMW 5, Audi A6 nebo třeba Superb :-)?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 31.03.2015 18:53, BMW 5, Audi A6 nebo třeba Superb :-)?
Dobrý den,
uvažuji o koupi auta a rád bych se poradil. Auto využívám denně, pracovně i soukromě. Ročně najedu cca 30 až 35 tis km, cca 60 % ve městě, ostatní okresky a dálnice. Uvažuji v principu o dvou, resp. třech variantách.
1) BMW 5, poslední generace, r.v. 2010/2011, ideálně silnější varianta 528i nebo 535i. Teoreticky zvažuji i naftový třílitr, ale protože jezdím i krátké trasy, mám pocit, že by to naftě příliš nesvědčilo a navíc srdcem bych volil benzín, protože jsem v nadsázce tak trochu zastáncem pořekadla, že nafta patří do kamen a spotřebu zase až tak neřeším. Dříve jsem již vlastnil 7 řadu, r.v.1999, krátce i M5 r.v. 2000. Volba srdcem by tedy byla jasná na BMW 535i, ale chci uvažovat i racionálně. V současné době chci od vozu kromě jiného především komfortní jízdu bez zbytečného drncání a četl jsem, že současné bmw s regulací tuhosti podvozku je v tomto ohledu vynikající. Otázka však je případná spolehlivost \"vzduchového\" podvozku.
2) Audi A6 - zde bych volil model okolo roku 2010, tedy ještě ten starší model, ale po faceliftu. Četl jsem ne příliš pozitivní zkušenosti s benzínovou 3,2, tak bych asi volil variantu buď 3,0 TFSI nebo opět třílitrovou naftu ? A opět bych chtěl vzduchový podvozek kvůli komfortu, četl jsem, že paradoxně je toto Audi tvrdší a já hledám komfortní jízdu.
3) Škoda Superb - zvažuji spíše teoreticky z racionálních důvodů - člověk má pocit, že provozní náklady budou nižší, ale je jasné, že síla, komfort atd se zbylým dvěma nemohou rovnat. Zde bych přemýšlel o 2,0 TDI 125 kw.

Díky za rady
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 02.04.2015 23:07, RE:
Dobrý den. Pokud chcete skutečně komfortní vůz, tak bych Vám mimo vybraných kandidátů doporučil Citroën C5, o odpovídající dynamiku se potom postará třílitrový šestiválec. Při rozhodování mezi Audi A6 a BMW řady 5 (opět s ohledem na komfort) doporučuji spíše audi, vzduchový podvozek je skutečně podařený, ale pokud se porouchá například kompresor, není to levná záležitost.
reagovat
nahlásit
Petr16
počet příspěvků9
datum registrace01.04.2015
Neděle 05.04.2015 19:13, 3.6
zkusil bych se podívat po superbu 3.6 V6 v dané cenové hladině to bude zánovní kus
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.