capslock napsal:
Mám benzínové Stilo 1.4 i Peugeota 406 HDI, pokud bych si měl vybrat, tak jednoznačně 406:Je větší v kabině i v kufru, naladěný do komfortu (stilo má tvrdý podvozek i sedadla a pevnou zadní nápravu, 406 je multilink), má pohodlnější sedadla, dobré odhlučnění podběhů a pár dalších drobností, díky kterým je užívání příjemnější - čidlo deště, standardně hluboký zapalovač ze kterého nevyskakuje konektor, snadno vyměnitelný kabinový filtr i žárovky ve světlech bez lámání prstů.Pro Peugeot 406 (Citroen) lze doporučit jakýkoliv benzínový (1.8, 2.0, 2.2) nebo naftový motor (HDI 66/80kW, některé diesely mohou mít specifické vícenáklady, např. u 2.1 TD může téct čerpadlo a u HDI 79kW,98kW je DPF).Pro Stilo SW asi nejlépe benzínovou 1.6 nebo naftu ... (1.4 je pro flegmatiky, u 1.8 by mi vadila zbytečně krátká pětka) - je slušná šance, že nebude brzdit jedno kolo na ruční brzdu (výrobní vada brzdiče) a možná se budou mlžit okna (prasklý plastový převod cirkulace vzduchu). U všech benzínů se vsadím, že budou žrát olej, dále vozím v kufru náhradní zapalovací cívku a umím ji vyměnit na cestě :)
pořád koukám po možnostech. Nejvíc by se mi líbila galaxy či espace. Ovšem to už je na denní ježdění dost nákladná záležitost... Rád bych něco většího, takže zatim to vypadá na scénika, ale času dosti. Ono se to ještě 15x změní