0
zpět

diskuze k tématu: Benzin nebo nafta , odvěká otázka - koupě auta do 50.000,-

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat
jirig
počet příspěvků29
datum registrace30.08.2014
Úterý 11.07.2017 16:38, Benzin nebo nafta , odvěká otázka - koupě auta do 50.000,-
Zdravím ve spolek. Opět staré známé téma, ovšem mám své podmínky :D denně najedu 50km co se týče jen cest stran zaměstnání. Potom jezdíme cca 2-3x týdně dalších 40km (tedy 80-120) do města (nákupy, úřady atd) o víkendech výlety (ne pravidelně) ale sem tam se stane že jedeme i přes pul republiky a co 14dní o víkendu rodiče jedni nebo druzí také cca 120km. Párkrár do roka vozíme v autě 2x doga + 2x malé čubiny. cca jednou za dva měsíce táhnu vozík náklad cca 500kg. Byly i vyjímky kdy se v autě vezlo 750kg jablek, skoro tuna briket atd :D Doted tuto službu plnilo berlingo 1.6 80kw + lpg. I stalo se že rodičům odešlo auto takže ho mají ted oni a já mám cca 45-50k. Nechtěl bych moc z nároků slevovat, ale chtěl bych něco, co neni tak uplně dodávka co se týče komfortu. Krapet se bojím nafty ptž vozidla roku 00-04 už jsou prostě stará s pul míčem na hrbu, ale na druohu stranu jsem rozmlsán z LPG :D Uvažuji co dál aby mě to na denní ježdění nesežralo (plat nemám zdaleka ani průměrný) a zároven to bylo relativně spolehlivé, prostorné.... Zafira? nebo snad i nějaký kombík? rád bych samozřejmě k horní hranici roku výroby... uvítám vaše nápady. Kdybych měl slevit tak podminka je komfort pro 4, schopnost tahat 750kg a lepší vyšší světlá výška než nižší (chata, hory, pastviny, pole)
Já vim že je to určitě strašně jednoduchý děkuju za rady :D
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 11.07.2017 17:41, .... .... .... ...
asi bych vybiral mezi zafira 1.8, picasso 1.6/1.8, scenic 1.4/1.6 v benzinu a smiril se s vyssi spotrebou, protoze kdyz koupis takhle stary diesel tak je velka pravdepodobnost ze do toho nasypes mnohem vic nez jsi dal za auto. Leda ze bys sehnal neco hodne zachovaleho, ale to je za tyhle penize o stesti a hodne jezdeni po inzeratech, v bazaru to nebude.
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Úterý 11.07.2017 17:44, RE: .... .... .... ...
Humusus napsal:
asi bych vybiral mezi zafira 1.8, picasso 1.6/1.8, scenic 1.4/1.6 v benzinu a smiril se s vyssi spotrebou, protoze kdyz koupis takhle stary diesel tak je velka pravdepodobnost ze do toho nasypes mnohem vic nez jsi dal za auto. Leda ze bys sehnal neco hodne zachovaleho, ale to je za tyhle penize o stesti a hodne jezdeni po inzeratech, v bazaru to nebude.

Po zafirách jsem trochu koukal. po picassach také. Scenik přišerně hnije mi přijde. Zatim z těchto tří nejlíp zafira ptž zbytek má "kulatý" kufr a není nic horšího než kulaté místo co se týče zavazadel :D myšleno splývavé páté dveře, kor citron
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 11.07.2017 18:02, ..... ..... .... ...
scenic I po fl, tedy rok tusim 99-03 ani moc nehnije, urcite je v pozinku, ted s nim ke me zrovna nekdo prijel a auto bylo zdravy, takze spis kus od kusu. u picassa zase vinou chybne konstrukce hnijou prahy. nevim odkud jsi ale citroen babis mnichovice tu ma vystavene krasne picasso bez znamek koroze za 49tis., nevim co je to za motor ale zkus si tam zavolat
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Úterý 11.07.2017 18:05, RE: ..... ..... .... ...
Humusus napsal:
scenic I po fl, tedy rok tusim 99-03 ani moc nehnije, urcite je v pozinku, ted s nim ke me zrovna nekdo prijel a auto bylo zdravy, takze spis kus od kusu. u picassa zase vinou chybne konstrukce hnijou prahy. nevim odkud jsi ale citroen babis mnichovice tu ma vystavene krasne picasso bez znamek koroze za 49tis., nevim co je to za motor ale zkus si tam zavolat

z těch tří se mi nejlíp jezdilo s jedničkovým espacem a jedničkovou galaxy :D ale to už je prastarý a cenově mimo. hlavně na denní ježdění dost spotřebička.

po těch FL scénikách mrknu (dával sem dokupy jednoho před FL a to byl totál emetnál, a kamarádova žínka má picassu a jak řikáš, prahy v troubě) jsem od Pardubic. zatim jen tak pokukuju, mám na to do konce prázdnin. pak bude žena potřebovat svoje auto.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 11.07.2017 18:13, .... .... .... ....
tak to mas dost casu, tak at neco peknyho najdes

p.s. kdyz si vzpomenu az pojedu okolo, tak se zastavim v tom citroenu co je to picasso zac, pardubice jsou kousek
reagovat
KoobaS
počet příspěvků1040
datum registrace23.04.2014
Středa 12.07.2017 09:12, P 406
Co takhle 406ka?
Cca 3-4 roky jsem se náhodou dostal k 406 Break 1,9TD. Po asi roce jsem ji předal tátovi a ten s ní jezdí dodnes. Pokud se podaří najít nebouranej kus, tak by kastle měla zůstat zdravá. 1,9TD je ještě prastará předkomůrka - moc to nejede, ale je v podstatě jedno jak je to zatížený - jede pořád stejně. V pěti jsme v tom autě překonali trasu Norimberk - Brno a nikdo si nestěžoval. Kufr je dost velkej. Spotřeba dlouhodobě lehce pod šest litrů. Ale minimálně moje auto má strop tak kolem 120km/h. Pak už motor točí velký točky a strašně řve. Jinak je auto ale neuvěřitelně tichý... Limitující může být světlá výška - to si chce prohlédnout...
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Středa 12.07.2017 09:38, Stilo
Ještě bych se podíval po benzínovém Stilu, je to taky držák a s vysokou karoserií a velkým kufrem. Mám ho doma v dieslu a teď už zastává funkci náklaďáku a je plně vyhovující.
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Středa 12.07.2017 10:22, RE: P 406
KoobaS napsal:
Co takhle 406ka?Cca 3-4 roky jsem se náhodou dostal k 406 Break 1,9TD. Po asi roce jsem ji předal tátovi a ten s ní jezdí dodnes. Pokud se podaří najít nebouranej kus, tak by kastle měla zůstat zdravá. 1,9TD je ještě prastará předkomůrka - moc to nejede, ale je v podstatě jedno jak je to zatížený - jede pořád stejně. V pěti jsme v tom autě překonali trasu Norimberk - Brno a nikdo si nestěžoval. Kufr je dost velkej. Spotřeba dlouhodobě lehce pod šest litrů. Ale minimálně moje auto má strop tak kolem 120km/h. Pak už motor točí velký točky a strašně řve. Jinak je auto ale neuvěřitelně tichý... Limitující může být světlá výška - to si chce prohlédnout...

tam jsem meditoval právě nad HDi...

reagovat
jirig
počet příspěvků29
Středa 12.07.2017 10:23, RE: Stilo
driver111 napsal:
Ještě bych se podíval po benzínovém Stilu, je to taky držák a s vysokou karoserií a velkým kufrem. Mám ho doma v dieslu a teď už zastává funkci náklaďáku a je plně vyhovující.

Stilo je taky ve výběru. Ovšem víte co všechno se říká o fiatu no. Zajimalo mě Dobló, ale to je cenově mimo. Stilo se mi zdá docela príma, ale JTD? Benzín? a obsah... Taky C5. Jsou to značky "co nikdo nechce" tak jsou cenově příznivé no.
reagovat
capslock
počet příspěvků354
datum registrace28.07.2007
Středa 12.07.2017 17:09, stilo vs 406
Mám benzínové Stilo 1.4 i Peugeota 406 HDI, pokud bych si měl vybrat, tak jednoznačně 406:

Je větší v kabině i v kufru, naladěný do komfortu (stilo má tvrdý podvozek i sedadla a pevnou zadní nápravu, 406 je multilink), má pohodlnější sedadla, dobré odhlučnění podběhů a pár dalších drobností, díky kterým je užívání příjemnější - čidlo deště, standardně hluboký zapalovač ze kterého nevyskakuje konektor, snadno vyměnitelný kabinový filtr i žárovky ve světlech bez lámání prstů.

Pro Peugeot 406 (Citroen) lze doporučit jakýkoliv benzínový (1.8, 2.0, 2.2) nebo naftový motor (HDI 66/80kW, některé diesely mohou mít specifické vícenáklady, např. u 2.1 TD může téct čerpadlo a u HDI 79kW,98kW je DPF).

Pro Stilo SW asi nejlépe benzínovou 1.6 nebo naftu ... (1.4 je pro flegmatiky, u 1.8 by mi vadila zbytečně krátká pětka) - je slušná šance, že nebude brzdit jedno kolo na ruční brzdu (výrobní vada brzdiče) a možná se budou mlžit okna (prasklý plastový převod cirkulace vzduchu). U všech benzínů se vsadím, že budou žrát olej, dále vozím v kufru náhradní zapalovací cívku a umím ji vyměnit na cestě :)
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Středa 12.07.2017 20:51, RE: stilo vs 406
capslock napsal:
Mám benzínové Stilo 1.4 i Peugeota 406 HDI, pokud bych si měl vybrat, tak jednoznačně 406:Je větší v kabině i v kufru, naladěný do komfortu (stilo má tvrdý podvozek i sedadla a pevnou zadní nápravu, 406 je multilink), má pohodlnější sedadla, dobré odhlučnění podběhů a pár dalších drobností, díky kterým je užívání příjemnější - čidlo deště, standardně hluboký zapalovač ze kterého nevyskakuje konektor, snadno vyměnitelný kabinový filtr i žárovky ve světlech bez lámání prstů.Pro Peugeot 406 (Citroen) lze doporučit jakýkoliv benzínový (1.8, 2.0, 2.2) nebo naftový motor (HDI 66/80kW, některé diesely mohou mít specifické vícenáklady, např. u 2.1 TD může téct čerpadlo a u HDI 79kW,98kW je DPF).Pro Stilo SW asi nejlépe benzínovou 1.6 nebo naftu ... (1.4 je pro flegmatiky, u 1.8 by mi vadila zbytečně krátká pětka) - je slušná šance, že nebude brzdit jedno kolo na ruční brzdu (výrobní vada brzdiče) a možná se budou mlžit okna (prasklý plastový převod cirkulace vzduchu). U všech benzínů se vsadím, že budou žrát olej, dále vozím v kufru náhradní zapalovací cívku a umím ji vyměnit na cestě :)

pořád koukám po možnostech. Nejvíc by se mi líbila galaxy či espace. Ovšem to už je na denní ježdění dost nákladná záležitost... Rád bych něco většího, takže zatim to vypadá na scénika, ale času dosti. Ono se to ještě 15x změní
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Čtvrtek 13.07.2017 09:38, Největší překvapení
Ahoj z těch starých MPV je kvalitou a spolehlivostí pro mě největší překvapení Opel Zafira 1.8 ben.
Máme v rodině r.v. 2000 a nechápu výdrž dílů i elektroinstalce atd.
Za těch 17 let se měnil zadní výfuk,občas nějaký silentblock, brzdy a samozřejmě olej, filtry a rozvody.
Ale jinak to auto stále jezdí dobře, je tiché, funguje el. okna, zrcátka, ESP i klima :-O
Teď akorát dosluhuje spojka, ale na to má plné právo!
A pak parádní je antikorzní ochrana = podvozek vypadá lépe než v mém Focusu 2009
Ložiska v kolech jsou původní atd. Netuším jak to Opel dokázal, když zrovna z té doby Astry byly šunt...
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Čtvrtek 13.07.2017 10:14, RE: Největší překvapení
BobanHTP napsal:
Ahoj z těch starých MPV je kvalitou a spolehlivostí pro mě největší překvapení Opel Zafira 1.8 ben.Máme v rodině r.v. 2000 a nechápu výdrž dílů i elektroinstalce atd.Za těch 17 let se měnil zadní výfuk,občas nějaký silentblock, brzdy a samozřejmě olej, filtry a rozvody.Ale jinak to auto stále jezdí dobře, je tiché, funguje el. okna, zrcátka, ESP i klima :-O Teď akorát dosluhuje spojka, ale na to má plné právo! A pak parádní je antikorzní ochrana = podvozek vypadá lépe než v mém Focusu 2009 Ložiska v kolech jsou původní atd. Netuším jak to Opel dokázal, když zrovna z té doby Astry byly šunt...

díky za postřeh, tata ji měl, akorát 2,2Dti a samozřejmě mu zakukal motor, proto od té doby slyším jen že Zafira zlo a prej je hrozně tvrdá, nicméně taky se mi pozdává.

vešeobecně potřebuji co největší kufr a aby posložení sedaček byla rovná plocha. něco jako má galaxy.. a myslim i scenic ale tam už si nejsem jistý. jakpak kombiky? leda asi volvo bude mít velký rovný hranatý kufr? ovšem tu značku vubec neznám.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 13.07.2017 18:15, jumpy
ještě mě napadl Citroen Jumpy a jeho deriváty od Peugeotu, Fiatu, Lancie... ale chce to tu osobní verzi se sedačkama vzadu, ty nákladní budou zhuntovaný od řemeslníků
reagovat
jirig
počet příspěvků29
Pátek 14.07.2017 21:34, pořád si nejsem jistý co chci :D
co třeba peugeot 307SW ted jsme měli jednoho v práci a kufr + po složení sedaček se mi zdá velmi zajimavý. (přeměřil jsem si i kombikovou O1 a to se opravdu těžko trumfuje. dá ji jen C5 a to jen na šířku mezi podběhy.. jde mi hlavně o výšku kufru a délku po složení sedaček.... máme dvě německé dogy...
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.