0
zpět

diskuze k tématu: Autopotahy - koberečky - plast. vana

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní
Pavla K.
počet příspěvků12
datum registrace03.10.2017
Čtvrtek 12.10.2017 11:57, Autopotahy - koberečky - plast. vana
Nenašla jsem nikde diskuzi na toto téma, proto zakládám. Prosím o vaše zkušenosti s nákupem autopotahů, koberečků a plastové vany do zavazadlového prostoru ( samozřejmě ne drahý originál). Máte nějakou značku s kterou máte osobní zkušenost - dobrou i špatnou...
Existuje vůbec možnost koupit kobereček jen pod řidiče ? Našla jsem vždy jen sady, ale v obou autech mám koberečky super (autosedačky/malé děti), pouze pode mnou - pod řidičem je to prodřené od bot.

Díky za vaše zkušenosti !!
reagovat
KoobaS
počet příspěvků1040
datum registrace23.04.2014
Čtvrtek 12.10.2017 13:32, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
Pavla K. napsal:
Nenašla jsem nikde diskuzi na toto téma, proto zakládám. Prosím o vaše zkušenosti s nákupem autopotahů, koberečků a plastové vany do zavazadlového prostoru ( samozřejmě ne drahý originál). Máte nějakou značku s kterou máte osobní zkušenost - dobrou i špatnou... Existuje vůbec možnost koupit kobereček jen pod řidiče ? Našla jsem vždy jen sady, ale v obou autech mám koberečky super (autosedačky/malé děti), pouze pode mnou - pod řidičem je to prodřené od bot. Díky za vaše zkušenosti !!

Koberečky pouze pro řidiče asi koupit nejde... Já kupoval již do 2 aut koberečky od vopi.cz - dělají koberečky na míru, je možné je koupit i s originální fixací. Mají na výběr několik variant materiálů, barev, atd...
Autopotahy nepoužívám, neporadím.
Plastovou vanu do kufru jsem taky nikdy neměl, ve staré zafiře jsem měl uříznutý kus pěnového polyetylenu - fiknul jsem si ho na míru přímo u nás v práci... Je to nesavý, trochu měkký a celkem odolný.
reagovat
Pavla K.
počet příspěvků12
datum registrace03.10.2017
Čtvrtek 12.10.2017 15:09, Koobas - RE
díky za typ na koberečky
tu vanu chci hlavně s okrajem, kvůli kočárku a psovi, z obojího neustále teče voda už se mi to vyplatilo v Merivě tak bych to chtěla i do Galaxyny
potahy hlavně aby se daly prát - 3 děti = 3 čuníci - do Merivy jsem si koupila takové jako podložky pod autosedačky/podsedáky a to se pořád různě vytahuje a hrne-jsem z toho divoká a to nemluvím o sedačkách řidiče a spolujezdce zezadu.... trochu se to uklidnilo když jsem je donutila ať si sedačky po svých botkách vyčistí - no ale ne na dlouho a ne moc
reagovat
ctverak
počet příspěvků255
datum registrace01.08.2007
Čtvrtek 12.10.2017 15:23, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
Koberečky a vana se dají najít na internetu za pár minut, to asi není problém.
S potahy je to složitější, existují univerzální třeba z Lidlu za pár stojek, nevypadají úplně super ale dá se to a hlavně se dobře sundávají a nandávají a pak jsou přesné potahy na daný typ auta a ty jsou násobně dražší a cena hodně záleží na materiálu. U těch přesných nelze počítat s tím že se jen tak lehce sundají a dají vyprané zpátky, sundání a nandání je občas pěkná pakárna, ale zase u těch dražších nelze téměř poznat že se jedná o potahy a vypadají jak originální sedadlo.
reagovat
Valnoha
počet příspěvků322
datum registrace03.01.2011
Čtvrtek 12.10.2017 17:08, Hhhhh mmmmm nnnnn
Nevim jakou mate vybavu, ale u tech potahu si dejte pozor na airbagy. My mame v galaxy bocni airbagy v prednich sedackach. Jinak jsem minuly tyden objednaval do noveho auta gumove koberce a plastovou vanu na jiz zminenem vopi.cz az na dodaci lhutu 14 dni dobra kvalita
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Čtvrtek 12.10.2017 21:30, RE: Koobas - RE
Pavla K. napsal:
díky za typ na koberečky tu vanu chci hlavně s okrajem, kvůli kočárku a psovi, z obojího neustále teče voda už se mi to vyplatilo v Merivě tak bych to chtěla i do Galaxynypotahy hlavně aby se daly prát - 3 děti = 3 čuníci - do Merivy jsem si koupila takové jako podložky pod autosedačky/podsedáky a to se pořád různě vytahuje a hrne-jsem z toho divoká a to nemluvím o sedačkách řidiče a spolujezdce zezadu.... trochu se to uklidnilo když jsem je donutila ať si sedačky po svých botkách vyčistí - no ale ne na dlouho a ne moc

Potahy jsem v minulosti zkoušel ze stejného důvodu a nenadchly mne. Zkoušel jsem čtvery sériové (od různých výrobců) a pořád se to nějak žmoulalo, muchlalo a sjíždělo. Upínací systémy mají podle mě k dokonalosti daleko. Kolega v práci má v Octavii nějaké české na míru šité potahy které jsou naprosto skvělé. Bohužel jejich cena bylo před dvěma lety okolo 6 tisíc korun - to si raději 2x ročně zaplatím vyčištění interiéru.
PS: ještě se děti dají vychovat tak, že jim člověk na zadní sedačky dá deku pro převážení psa (co se zavěsí za přední a zadní opěrky hlavy). Tohle zkusil jiný kolega a funguje to, prostříhal do toho díry pro isofix a pásy a dětičky se tak styděly v té "vaně" z deky jezdit, že okolo sebe přestaly dělat binec .
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Pátek 13.10.2017 05:51, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
Pavla K. napsal:
Nenašla jsem nikde diskuzi na toto téma, proto zakládám. Prosím o vaše zkušenosti s nákupem autopotahů, koberečků a plastové vany do zavazadlového prostoru ( samozřejmě ne drahý originál). Máte nějakou značku s kterou máte osobní zkušenost - dobrou i špatnou... Existuje vůbec možnost koupit kobereček jen pod řidiče ? Našla jsem vždy jen sady, ale v obou autech mám koberečky super (autosedačky/malé děti), pouze pode mnou - pod řidičem je to prodřené od bot. Díky za vaše zkušenosti !!

Potahy na míru šije například TASO Mladá Boleslav, cena je v rozmezí 4-7 000 korun. Materiály jsou na úrovni tovární prvovýroby, takže potahy něco vydrží. Ale není to designový skvost a nikdy ani potahy na míru nebudou lícovat ideálně. Na Slovensku je firma (jméno si teď nevybavím), která dělá i potahy kožené. Údajně je dokáží perfektně napasovat, ale cena těch potahů je poměrně vysoká a i ta služba "montáže" stojí poměrně dost.

Vana do kufru se dá pořídit v nespočtu e-shopů a dokonce i na Aukru v rozmezí 400-700 korun. Nelícuje úplně přesně, ale účel plní.

Na kobereček jen pro řidiče bych se zaměřil na Bazoš.cz, kde místní výrobci inzerují sady - možná by někdo z nich vyrobil a prodal jen ten 1 kus.
reagovat
wumpy
počet příspěvků72
datum registrace26.02.2010
Pátek 13.10.2017 09:50, Kobereček
V dobách kdy ještě nebyl internet (rok 2001 moc lidí ho tehdy ještě nemělo) , nám nabídli v malé prodejně koberců, že ze zbytku (zátěžového koberce nebo jak se to to přesně nazývá) nám vyřežou koberečky podle předlohy, kterou jim doneseme. Nabídli i obšití. Je to už ale dávno.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 13.10.2017 10:37, re.... .... .. . ... zadne slozitosti
koberecky gumove univerzalni za par korun cca. 200 za celou sadu treba v tesku

potahy jsou dnes snad uz vsechny na bocni airbagy, takze ja koupil v lidlu asi za 350 a az je detatka zaspini tak je jednoduse vyhodim a koupim nove
reagovat
duch
počet příspěvků57
datum registrace16.12.2008
Pátek 13.10.2017 12:45, Potahy
Také jsem potřeboval před pár lety potahy a vzhledem k tomu že se jednalo o standardně montovaná Recara s výrazným bočním vedením, tak žádný standard nepasoval. Nechal jsem si je ušít na míru u http://www.autopotahy-ags.cz/. Mohl jsem si vybrat materiál i výslednou podobu. Auto na místě oměřili a potahy pasovali perfektně. Druhé potahy které jsme tam nechávali dělat jsou stále ještě na autě a vypadají pořád dobře. Osobně můžu doporučit. Cenu teď nevím, ale je pravdou, že před těmi cca 10-ti lety jsem platil skoro 4000 Kč.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Pátek 13.10.2017 17:56, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
Giorgio napsal:
Pavla K. napsal:
Potahy na míru šije například TASO Mladá Boleslav, cena je v rozmezí 4-7 000 korun. Materiály jsou na úrovni tovární prvovýroby, takže potahy něco vydrží. Ale není to designový skvost a nikdy ani potahy na míru nebudou lícovat ideálně. Na Slovensku je firma (jméno si teď nevybavím), která dělá i potahy kožené. Údajně je dokáží perfektně napasovat, ale cena těch potahů je poměrně vysoká a i ta služba "montáže" stojí poměrně dost.Vana do kufru se dá pořídit v nespočtu e-shopů a dokonce i na Aukru v rozmezí 400-700 korun. Nelícuje úplně přesně, ale účel plní.Na kobereček jen pro řidiče bych se zaměřil na Bazoš.cz, kde místní výrobci inzerují sady - možná by někdo z nich vyrobil a prodal jen ten 1 kus.

Nevím jakou vanu do kufru jste koupil, ale mě zatím přesně pasovaly všechny čtyři (na 4 různá auta) které jsem na aukru koupil. Cena s protiskluzným středem cca 700,-
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Sobota 14.10.2017 08:11, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
Pavlik napsal:
Giorgio napsal:
Pavla K. napsal:
Potahy na míru šije například TASO Mladá Boleslav, cena je v rozmezí 4-7 000 korun. Materiály jsou na úrovni tovární prvovýroby, takže potahy něco vydrží. Ale není to designový skvost a nikdy ani potahy na míru nebudou lícovat ideálně. Na Slovensku je firma (jméno si teď nevybavím), která dělá i potahy kožené. Údajně je dokáží perfektně napasovat, ale cena těch potahů je poměrně vysoká a i ta služba "montáže" stojí poměrně dost.Vana do kufru se dá pořídit v nespočtu e-shopů a dokonce i na Aukru v rozmezí 400-700 korun. Nelícuje úplně přesně, ale účel plní.Na kobereček jen pro řidiče bych se zaměřil na Bazoš.cz, kde místní výrobci inzerují sady - možná by někdo z nich vyrobil a prodal jen ten 1 kus.
Nevím jakou vanu do kufru jste koupil, ale mě zatím přesně pasovaly všechny čtyři (na 4 různá auta) které jsem na aukru koupil. Cena s protiskluzným středem cca 700,-

Přesně nějakou takovou. Dno je +/- přesné, ale okraje se už trochu deformují, což celou vanu prohýbá. Ne nějak dramaticky, ale originál sedí lépe. Nikoliv ovšem o tolik, aby to vyvážilo dvoj-trojnásobnou cenu. Navíc ty neoriginální vany mají, na rozdíl od originálních, možnost vyříznout díry na úchytová oka síťového programu (přičemž i tyto "kostky" jsou zvýšené, takže zůstává zachována funkčnost zachytávání kapalin). Do dalšího auta koupím zase tu neoriginální.
reagovat
jarek.maly12
počet příspěvků9
datum registrace20.01.2015
Úterý 18.12.2018 14:05, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
citace:
reakce na: Pavla K., 12.10.2017 11:57 (Nenašla jsem nikde diskuzi na ...)

Co se tyce potahu jsem pro kuzi. :) s plastem jsem mel neprijemny zkusenosti s poskrabanim nastesti v praze ve firme mistrkuze mi to opravili a vypada to skvele.
reagovat
vencal
počet příspěvků1
datum registrace10.09.2019
Úterý 10.09.2019 14:51, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
citace:

ja jsem kupoval https://www.podznacky.cz, čekal jsem sice 14 dnů, ale stálo to za to, padnou přesně
reagovat
TomasB
počet příspěvků401
datum registrace11.02.2019
Úterý 10.09.2019 19:24, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
citace:

No nevím, podle mě na tom nemá cenu šetřit, originál je někde jinde. A nestojí to zase tolik. Já bych si do auta nic jiného nedal.
reagovat
Jerry1122
počet příspěvků124
datum registrace16.02.2018
Středa 11.09.2019 16:38, RE: Autopotahy - koberečky - plast. vana
citace:

Co se týká vany do kufru, tak pokud jde jen o funkčnost a cenu a vzhled je vám jedno tak neorigo, pár stovek asi ušetříte. Origo bude ale perfektně sedět až do okrajů a bude to vypadat lépe.
A co se týká autopotahů, tam bych doporučil spíš sedačky nechat naimpregnovat. Na nečistoty nejlepší co může být. Dítě se vám na to může pak i vyzvracet, nikam se nic nevsákne, stačí vysušit, vysát a jen otřít a hotovo (vyzkoušeno )
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.