Neděle 26.02.2023 01:06,
Auto pro velkeho cloveka na kratke vzdalenosti (30km / den)?
Ahoj, chtel bych jen rict ze jsem naprosty lajk a amater co se aut tyce, proto se jdu zeptat Vás profíku na pripadnou radu.
Už asi pul roku projizdim ruzne online bazary a vybiram si neco a sam vlastne nevim co chci, ale mam vicemene asi jednoduche podminky:
- benzin kvuli najezdu, uvazoval jsem i nad elektro autem, ale furt mi prijdou draha a bez dotaci se mi do toho moc nechce. S LPG bych asi taky nemel problem, ale to si muzu udelat sam eventuelne co jsem tak pochopil a dost lidi se na to diva skrz prsty, coz beru.
- spis automat, ale ani manual by mi tolik nevadil, jezdim jednickovou fabii takze bych chtel asi zmenu po meste a tam ten automat by byl luxus navic
- mam dva metry a 120kg, obcas si pujcim brachuv BMW E61 a prijde mi uvnitr malej
- neprime vstrikovani nebo bez turba uplne? kvuli tomu najezdu
- neco co neni moc udrzbove tzn nejaky trochu drzak
- vicemene mi je jedno jeslti to bude nove nebo ojete (max do 150 tisic km)
- spotrebu tolik neresim, ale ted jezdim fabii za 5 litru na sto, asi by mi nevadilo mit dvojnasobek pokud by pozitek z jizdy stal za to
- preferoval bych tak do pul míče, ale nejaky striktni limit nemam, idealne jsem si predstavoval 300 tisic, ale to v dnesni dobe jde tezko chapu.
- sedan / kupe ... neco trochu "sportovnejsiho", jsem sam, rodinu nemam a neplanuji zatim, combik nebo SUV beru jako alternativy, hatchback by mi asi taky uplne nevadil.
Ze zacatku jsem se dival na Kia Stinger GT, ale to je stale trochu moc vzhledem k tomu kolik km denne s autem najezdim kvuli praci najizdim 14km tam a 14km zpatky. Kia i pouzita jde kolem 700 tisic, pozdeji jsem se dival na trojkoveho Superba, ten pod 400 sehnat nejde a je to jeden z mala favoritu nad kterym uvazuji uz par mesicu. Libil by se mi i nejake nemeck Audi A4-A5-A6-A7, ale ty se hlavne delaji v nafte a vubec netusim jak moc se tyhle auta kazi.
Z elektroauta se mi strasne libi INIONIQ 5, ale to je cenove nad limit a koukal jsem ze se kolem 600 tisic daji sehnat Mazdy mx-30.. pfff
V Posledni dobe se spis divam po necem trochu rozumnejsim do neztrati tolik na hodnote a co sice z venku nebude tolik reprezentovat, ale bude slouzit krasne nejaka i30, pripadne Golf nebo Honda Civic.
Takze zvazuji ze koupim spis neco prechodneho na par let co potom zas vymenim a ciste kvuli praci nejakej benzin s automatem co tolik nezrujnuje a bude pohodlne pro vetsi osobu... v tom je ten online bazar na prd.. na papiru se mi auta libit muzou ale potom v nich sedet je uplne jiny orišek a jelikoz jsem ze zapadakova moc bazaru v blizkosti nemam a nemam moznost ani poradne otestovat... Dekuji za jakoukoliv radu
Vim ze text je chaoticky.. ja sam vlastne nevim co chci, hledam tu nejakou inspiraci pokud muze nekdo poradit budu rad.
Dekuji
reagovat
nahlásit