0
zpět

diskuze k tématu: Auto na každodenní ježdění do práce a o víkendu na výlety

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 16.11.2015 16:19, Auto na každodenní ježdění do práce a o víkendu na výlety
Dobrý den, nevím opravdu jaké auto vybrat jezdím 40km denně do práce jednu cestu a 40km zpět, plus vikendy na výlet nebo navštěva rodiny.
Rozpočet do 100tisíc nevím jestli se mi vyplatí nafta nebo benzín do práce jsou to většinou dlouhé rovinky.
Díky za odpověď
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Úterý 17.11.2015 00:17, Univerzální rada neexistuje :-)
Dobrý den, jezdím denně úplně stejnou vzdálenost do práce jako Vy, tj 2x40km, stejnou vzálenost jezdí také mojí kolegové v prací. Můžu vám říct, že to vyjde šul-nul jestli vyberete benzín nebo díesel.

Např. kolega má Ford Focus I 1.8 TDci a jezdí za 6l/100km, já mám Fábii II HTP 51kw a jezdím za celkový průměr 6,2 l/100km
U dieslu je výhoda, že snese vyšší nájezd v km, ale v cenové relaci co chcete tahle výhoda padá.
Existují benzíny, které snesou také vyšší nájezdy a přitom Vás potěší klidným chodem a vůbec jednodušším a levnějším servisem.

Hledal bych spíše auta s jasnou historií u nějakého autorizovaného prodejce. Jinak není mi jasné, jestli potřebujete vůbec pětidvéřovou verzi, tady se hodně ušetřit, 3D jsou méně prodejná a tedy levnější.
Jinak např. Honda Jazz 1.2/1.4 dokáže jezdit pod pět litrů i dlouhodobě a snese nájezdy jako diesel Podobně je na tom Toyta Yaris 1.3 nebo Corolla 1,4/1,6..
Dobré motory má také Opel Corsa 1.2/1.4, Opel Astra 1.4/1.6, Renault Clio 1.2/1.4, Renault Megane 1.4/1.6, VW Golf 1.4. Už vůbec nejde opomenout nenáročné držáky Ford Fursion 1.25/1.4/1.6, Ford Focus II 1.4/1.6.Dále drřáky bávají i Kia Ceed 1,4, Hyundai i20 1,2/1,4.. .. Jak říkám, spíše bych šel po autech u autorizovaných prodejců s jasnou historii, tj. servisované nejlépe tam atd...

reagovat
nahlásit
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Úterý 17.11.2015 12:09, .
teda na 2 x 40 km denně bych koupil něco většího. Clio Corsa, Fusion atd. by byla šílenost.
Záleží jak moc se tazatel má rád. Já bych si to nedovedl představit ani v astře, meganu, golfu, oct, focusu, to je taky bída.

Za 100 tisíc bych doporučil např volvo v70 nebo něco podobného než ty výše zmíněné žebřiňáky.
Samosebou je priorita u jetejch aut vybirat podle stavu. A počítat s minimálně prvotním servisem.
reagovat
nahlásit
Marek - TipCars.com
počet příspěvků52
datum registrace03.11.2015
Pondělí 07.12.2015 00:56, re:
Dobrý den. Jako ojetinu do sto tisíc na denní ježdění doporučuji vybírat v nižší střední třídě. Za zmínku stojí například Ford Focus, Renault Mégane, Opel Astra. Mají spolehlivé benzínové motory, na trhu je jich dostatek a je tedy z čeho vybírat.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.