honza41 napsal:
Chystám se koupit starší ojeté auto pro manželku na dojíždění do práce. Jedná se o denní dojíždění do vzdálenosti 14 km, palivo by mělo být benzín, stačí klidně i třídveřové auto. Cena by měla být do 60 000 Kč.Protože jsem v autech úplný laik potřebuji poradit.
Ahoj, za mě Peugeot 206 (rok 2004 a výše) s ben motorem 1.1 nebo 1.4 nebo Renault Clio 1.2/1.4. Také Citroen C3 1.1/1.4 není špatný. Soustředil bych se nejvíce na stav a také výbavu, kde klimatizaci, 2xaribag a ABS považuji za základ.
Já sám mám Peugeot 206 1.1, rok 2002 a nedám na něj dopustit, vše funguje - el. otvírání oken, klimatizace, vyhřívání zadního skla, el. ovládání zpětných zrcátek atd. Sedadla jsou pohodlná, v zimě v mrazech auto stojí i dva týdny a startuje napoprvé.. Kamarád má Clio 1.4 a také kupodivu velmi spolehlivé auto. Náhradní díly beru jen z druhovýroby ale vybírám ty kvalitnější a vše je ok.
Silně nedoporučuji motory HTP (Fábie, Polo, Fox, Ibiza) - to že motor při předváděcí jízdě jede, nic neznamená a je to časovaná bomba, proto raději sáhnout u koncernových aut na českou 1.4 MPI nebo VW 1.4 16v