0
zpět

diskuze k tématu: Auto do 200 tisíc - benzín

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, dovoz vozidel, typ vozidla, osobní
stanedav
počet příspěvků5
datum registrace16.04.2018
Úterý 03.07.2018 12:05, Auto do 200 tisíc - benzín
Ahoj, vím, že tu tahle otázka je každý týden, ale po průzkumu bazarů, bazošů a dalších portálů mi přijde, že si čím dál víc nevím rady, tak si rád nechám poradit:

Mám rozpočet do 200 000 Kč, to pro mě znamená, že klidně utratím méně, ale už ne více...

Jezdím 80 % po Praze, 20 % dálnice a okresky, tím pádem bych preferoval benzinový motor

Do teď jsem měl malý hatchback, ale uvítal bych něco většího - většinu času budeme jezdit v autě dva, ale místo na lyže + věci by se hodilo, ale zase abych zaparkoval v Praze.

Z výbavy by se mi líbila automatická klimatizace a parkovací senzory (i když ty se dají jednodušše dokoupit).

Důležité pro mě je, aby auto bylo spolehlivé a nebylo víc v servise než sloužilo.

Otázky:
1) Jaké auto byste mi doporučili?
2) Jak je to s nájezdem - preferovat do 120t km nebo tuhle "podmínku" trochu uvolnit?
3) Kde by bylo ideální auto sehnat - soukromý prodejce / autobazar ČR / dovoz z Německa přes nějakého prodejce, který auto doveze?

Díky za odpovědi k takhle nespecifickému dotazu, uvítám jakýkoli nápad (nebo i odkaz na konkrétní kus), koumám nad tím už dva měsíce a pořád nemám v hlavě jasno
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 03.07.2018 14:42, RE: Auto do 200 tisíc - benzín
citace:
reakce na: stanedav, 03.07.2018 12:05 (Ahoj, vím, že tu tahle otázka ...)

Ano je to tu stále, nějakou spolehlivou atmosféru v kombi - např. Focus 1.6, Auris 1.6 atd. Dovozy bývají stočené a těžko to jde prověřit, osobně bych preferoval vůz původem z ČR s prokazatelnou servisní historií. Případně si auto dovézt sám, ale ceny jsou již +- nastejno ve srovnání s Německem.
reagovat
nahlásit
KoobaS
počet příspěvků1061
datum registrace23.04.2014
Úterý 03.07.2018 15:00, RE: Auto do 200 tisíc - benzín
citace:

Osobně bych od podmínky do 120tkm upustil. Můj názor je, že je to cesta ke stočenýmu autu.
Padlo tu správné doporučení na Focus nebo Auris s benzínovým motorem. Prostor na samotné lyže bych neřešil. Myslím, že lepší je koupit příčníky a nosič na střechu, výbava na lyže pro dva se potom do auta nižší střední třídy vleze bez problémů, nemusí to být ani kombík...
reagovat
nahlásit
petrk
počet příspěvků66
datum registrace21.04.2018
Úterý 03.07.2018 17:33, RE: RE: Auto do 200 tisíc - benzín
Zase jedno originální téma V recenzích spolehlivosti jsou dobře hodnoceny i KIA CEED ... sice má dražší náhradní díly a připojištění čelního skla se určitě vyplatí, ale má ještě nešizený olejový servis a nebývá ve fleetových flotilách, většina aut původ v ČR a od soukromých osob. Co si přát více? Určitě je lepší sledovat technický stav konkrétního auta než lpět na počtu ujetých kilometrů a na rovinu ... i na limitní ceně. Na lyže je "rakev" na střechu ...
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Středa 04.07.2018 10:59, RE: Auto do 200 tisíc - benzín
citace:

Ahoj, to město bude vždy problém, navíc Krmáčová z Prahy udělal nedobytnou pevnost
Pravdou je, že pokud někde vlezeš s kompaktem, tak těch 20cm navíc u kombíku v délce je už jedno, stejně bych bez park. senzorů dnes do města ani nevyjížděl..

Za mě vlastně platí, co už tu psali, jen něco přidám:
Honda Civic 1.4/1.8 VTEC cca 2009+ > docela velký kufr na hatche, spolehlivost parádní
VW Golf VI 1.4(ten bez turba!) > velmi pohodlný, spolehlivý, je i varianta kombík
Mitsubishi Lancer 1.6 MIVEC cca 2010+ > spolehlivost, i hatch má dobrý kufr
Ford Focus III 1.6 Ti-VCT 2011+ > splehlivý, odolný podvozek, je i kombík
Opel Astra III gen. 1.4/1.6 2010+ > komfortní, je i kombík, docela velký výběr
Renault Megane III 1.6, berte 2013+ > výhoda je cena a výběr, berte kombíka, často parádní výbava. Při pravidelném servisu není problémový. Megane je ale dost široký
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.