citace:
reakce na: jakub236, 09.02.2020 20:47 (jak jsem psal, beru jakýkoliv ...)
3.0 je skvělá, ale sám ji sháním už 3 roky, já hledám combi a to je problém. Jinak tu co jsem měl byla sedan. Jak říkám, je to motor který má svoje srdce do kterého se zamilujes a ledacos mu odpustis. Ale moc jsem se o něm nerozepsal tak pro příklad.
Rozvody. 2.0i cca do 6000,-
3.0i 10-12000,-
Cívky zapalování okolo 2000,- a je jich 6
Na 2.0i je celá lišta cca 5500,-
A k tomu se doatavam-3.0i velmi trpí na studený chod, když mu za studena nalozis tak se pokrouti víka na hlavách, stojí raketu. Když budou pokrouceny tak poteče olej na cívky a proto odejdou. Neříkám že neodhazeji, ale to je nejčastější příčina a dojedeš, u dvoulitra když odejde lišta tak jsi skončil.
Svicky na 2.0 do 1500 a u 3.0 jsou iridia, opravdu tě ujistuji nemůžeš dát obyčejný, mám to mockrát za sebou, počítej 2500 pouze díly, na zadní hlavu musíš sundat celé sání.
Navíc V6 je většinou automat a když mu nandas tak to nevydrží čerpadlo oleje v převodovce, jakmile povrzava nebo kope pryč od toho. Jakmile bude umytej motor chce to dobrou smlouvu-nebo nebrat, je jich málo a jsou citlivý na studenej motor, když ale najdeš dobrej kus, budeš velmi mile překvapen vydrží a projevem tohohle skvostu.
Ve své podstatě jsem o francouzech psal proto, že je znám dobře, 12 let je dělám, obecně oni benziny moc neumí, ten 2.0i je schudny, ale má mouchy a žere. C5, C4, P 407 a pod jsou spolehlivá auta, nesypou se, určitě nebudou hnit, co se týče vybavení a pohodlí jsou na tom velice dobře. Hydraulické podvozky jsou jen famou z dob XM kdy to nikdo neuměl a neznal. Údržba podvozku je dnes už na polovině od škodovky nebo Němců. Zavedl jsem toto téma hlavně proto, že mám ověřeno že hdi v C5 II snášejí dobře i městský provoz. Stačí je občas protáhnout.
A pokud jde o benzín, tak 3.0i V6 je jeden z mála velmi povedených motorů, jen se musíš podívat jestli mu někdo před tebou neublizoval. Jinak to ale není zase taková katastrofa, já jsem teda měnil olej po 10kkm ubylo naprosté minimum, jen jsem musel ob výměnu sundat sání a vyčistit olej natekly na cívky. Rozhodně je ale mnohokrát spolehlivější než 2.0i a jede. Po městě jedes na volnobeh a užíváš si to neskutečný ticho. Každopádně na c5club.cz najdeš mnohokrát více info nebo se obrat na jruze.