0
zpět

diskuze k tématu: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...

kategorie zařazení tématu: poradna, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 30.06.2014 18:11, Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
Zdravím redakci,

jelikož se nyní rozhoduji jaké auto zakopit a doposud nemám jasno, chtěl bych Vás požádat o radu.

Ročně najedu něco přes 20 000km většinou dojížděním do práce a občas si vyjedu na víkend nebo na dovolenou, klidně i dál po Evropě. Letos mě například čeká Belgie a Holandsko a rád bych tuto cestu absolboval již \"novým\" vozem.

Svým řidičským projevem, se spíše řadím mezi velmi svižnější řidiče. Velmi často jezdím spíše dynamicky než na spotřebu a hodně jezdím po dálnicích.

Rozpočet na vůz jsem si stanovil cca 135.000Kč, aby mi po koupi zbylo cca 15.000Kč na opravy.

Jelikož jsem fanda něměckých vozů, především Audi a BMW, tak bych si rád nějaký od této značky pořídil.

Do mého hledáčku spadly tyto vozy.
A4 B6 1.9 TDI 96kw, E46 330xD 135 - 150kw.

Jelikož tyto vozy jsou velice rozdílné, prosím Vás nyní o radu a doporučení jaký vůz vybrat.

Taktéž by mě zajímalo, jaké jsou servisní náklady na provoz těchto aut, jakou lze očekávat u těchto vozů spotřebu a jaké jsou nejčastější opravy, mouchy a nedostatky těchto vozů, na které si mám dát pozor při koupi.

Předem Vám děkuji za odpověď.
reagovat
nahlásit
Fanda
počet příspěvků551
datum registrace28.09.2008
Úterý 01.07.2014 09:32, velmi svižný řidič
Tak to se snad stihneš vybodovat,než něco vyvedeš.
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
datum registrace16.05.2007
Úterý 01.07.2014 10:45, RE: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
nepřihlášený uživatel napsal:
Zdravím redakci, jelikož se nyní rozhoduji jaké auto zakopit a doposud nemám jasno, chtěl bych Vás požádat o radu. Ročně najedu něco přes 20 000km většinou dojížděním do práce a občas si vyjedu na víkend nebo na dovolenou, klidně i dál po Evropě. Letos mě například čeká Belgie a Holandsko a rád bych tuto cestu absolboval již \"novým\" vozem. Svým řidičským projevem, se spíše řadím mezi velmi svižnější řidiče. Velmi často jezdím spíše dynamicky než na spotřebu a hodně jezdím po dálnicích. Rozpočet na vůz jsem si stanovil cca 135.000Kč, aby mi po koupi zbylo cca 15.000Kč na opravy. Jelikož jsem fanda něměckých vozů, především Audi a BMW, tak bych si rád nějaký od této značky pořídil. Do mého hledáčku spadly tyto vozy. A4 B6 1.9 TDI 96kw, E46 330xD 135 - 150kw. Jelikož tyto vozy jsou velice rozdílné, prosím Vás nyní o radu a doporučení jaký vůz vybrat. Taktéž by mě zajímalo, jaké jsou servisní náklady na provoz těchto aut, jakou lze očekávat u těchto vozů spotřebu a jaké jsou nejčastější opravy, mouchy a nedostatky těchto vozů, na které si mám dát pozor při koupi. Předem Vám děkuji za odpověď.

Obávám se, že na opravu starého chrochty je 15 tisíc zoufale málo. To je tak na oleje a gumy.
reagovat
nahlásit
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Úterý 01.07.2014 10:58, RE: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
David V napsal:
Zdravím redakci, jelikož se nyní rozhoduji jaké auto zakopit a doposud nemám jasno, chtěl bych Vás požádat o radu. Ročně najedu něco přes 20 000km většinou dojížděním do práce a občas si vyjedu na víkend nebo na dovolenou, klidně i dál po Evropě. Letos mě například čeká Belgie a Holandsko a rád bych tuto cestu absolboval již \"novým\" vozem. Svým řidičským projevem, se spíše řadím mezi velmi svižnější řidiče. Velmi často jezdím spíše dynamicky než na spotřebu a hodně jezdím po dálnicích. Rozpočet na vůz jsem si stanovil cca 135.000Kč, aby mi po koupi zbylo cca 15.000Kč na opravy. Jelikož jsem fanda něměckých vozů, především Audi a BMW, tak bych si rád nějaký od této značky pořídil. Do mého hledáčku spadly tyto vozy. A4 B6 1.9 TDI 96kw, E46 330xD 135 - 150kw. Jelikož tyto vozy jsou velice rozdílné, prosím Vás nyní o radu a doporučení jaký vůz vybrat. Taktéž by mě zajímalo, jaké jsou servisní náklady na provoz těchto aut, jakou lze očekávat u těchto vozů spotřebu a jaké jsou nejčastější opravy, mouchy a nedostatky těchto vozů, na které si mám dát pozor při koupi. Předem Vám děkuji za odpověď.
Obávám se, že na opravu starého chrochty je 15 tisíc zoufale málo. To je tak na oleje a gumy.

Aby už dost ojeté auto (jaká jsou mezi vybranými), ještě nějaký rok vydrželo, bude to chtít do servisu investovat minimálně 2x tolik. Z racionálního hlediska jednoznačně doporučuji Audi 1,9 TDI. Obě auta můžu z dlouhodobého hlediska a vlastních zkušeností porovnat a Audi je rozhodně bytelnější, servis levnější a jednodušší. BMW 330d je sice povedené, ale 4x4 výrazně ubere z původních kvalit (dost velký rozdíl) a celkově je složitější. BMW není otázkou volby, to musí člověk chtít a počítat dopředu s vyššími náklady. 1,9 TDI dost utrpěly long-life intervaly a můžou být rozežrané těsnění vstřiků i načlá vačka, ale je to řešitelné a samotný mechanický základ je velmi spolehlivý. Hlavně bacha na stočeniny a podfukáře. Raději dlouho vybírat, než se rychle spálit. Jsem taky fanda Audi i BMW, ale tolik podvodů, kolik jsem viděl na těchto autech v poměru k počtu kusů, může těžko něco konkurovat.
reagovat
nahlásit
tomaskrtek
počet příspěvků983
datum registrace18.03.2008
Úterý 01.07.2014 15:21, RE: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
David V napsal:

nestraš olej dvojku, gumy tak 1500-2000 kus. u té 330d bych hlavně řešil poctivé kilometry a tomu odpovídající servis-doložený. je jich k mání dost, je z čeho vybírat. a raději zachovalejší starší než vylítané novější. ale opět dotaz na prd. 330 ano ale i a ne d. a úplně nejlépe Ci
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2074
datum registrace16.05.2007
Úterý 01.07.2014 16:00, RE: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
tomaskrtek napsal:
David V napsal:
nestraš olej dvojku, gumy tak 1500-2000 kus. u té 330d bych hlavně řešil poctivé kilometry a tomu odpovídající servis-doložený. je jich k mání dost, je z čeho vybírat. a raději zachovalejší starší než vylítané novější. ale opět dotaz na prd. 330 ano ale i a ne d. a úplně nejlépe Ci

No, na Báwo to bude horší. 330-ku si představuji spíš na 17-kách a tam slušná guma je tak za trojku + ten olej, co píšeš a nějaký filtr a je to tam.
Ale na A4 jsem přestřelil, uznávám.
Ale těžitě bylo v tom, že to nejsou žádný opravy, ale věci, který bude potřebovat. No a pak tady máme rozvody a dvouhmoťáky, turbínka a sem tam nějaký ten vstřik na repas. No, nechal bych si bokem tak 50. Třeba nebudou potřeba, ale mít auto a nemoct jezdit, že nemám chcechtáky na opravu, mi optimální nepřijde. Teď jsem třeba měnil komplet brzdy v originálu za necelých 14 tisíc. Jo udržovat auto v kondici něco stojí...
reagovat
nahlásit
Pepe
počet příspěvků1141
datum registrace09.05.2007
Úterý 01.07.2014 22:58, RE: Auto do 135tKč - Pomožte mi rozhodnout...
David V napsal:
tomaskrtek napsal:
David V napsal:
No, na Báwo to bude horší. 330-ku si představuji spíš na 17-kách a tam slušná guma je tak za trojku + ten olej, co píšeš a nějaký filtr a je to tam. Ale na A4 jsem přestřelil, uznávám. Ale těžitě bylo v tom, že to nejsou žádný opravy, ale věci, který bude potřebovat. No a pak tady máme rozvody a dvouhmoťáky, turbínka a sem tam nějaký ten vstřik na repas. No, nechal bych si bokem tak 50. Třeba nebudou potřeba, ale mít auto a nemoct jezdit, že nemám chcechtáky na opravu, mi optimální nepřijde. Teď jsem třeba měnil komplet brzdy v originálu za necelých 14 tisíc. Jo udržovat auto v kondici něco stojí...

Nebudem si tady nic říkat o opici a banánech, že jo. Ale ta paranoia z nafty už začíná být fakt přehnaná. Minulý týden jsem vrazil do servisu skoro 18 (rozvody, pumpa, brzdy, nějaká kost vzadu a pod). Nic z "naftového hororu". Koneckonců ten rozdíl na servisu jsem tady vyčíslil - a z okolí vím, že nejsem žádná vyjímka. Aby někomu během pár let odešly vstřiky, turbo, dvouhmota - to už nemůže být náhoda, tomu se musí jít hodně naproti. A i kdyby jo, tak je to max 1x za vlastnictví vozu (dejme tomu 10 a více let vystaráno). Ale chápu, že když někdo potřebuje auta měnit jak mobilní telefon (nebo častěji), tak ta "investice" dokáže naštvat...
reagovat
nahlásit
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Středa 02.07.2014 08:32, Neví co chce
Podle dotazu a jeho formy je tazateli mentálně stále 18 let.
Už jen to, že chce jezdit svižně atd..
Vybírá dvě dost rozdílné motorizace.. (s tou první to zas tak svižná jízda nebude - oproti druhé)
Vybere si prémiové značky a má pouze 135 tis. ..
Velice naivní je očekávat servis do 15 tis..

Pokud to myslíte vážne, pak po koupi by mělo následovat:
oleje, filtry, jestli jsou jen trochu načnuté, tak čepy atd., gumy, svíčky, možná i brzdovku, můžou vás čekat brzdy. Jen tohle se do 15 tis nevleze.

Co potom nějaké rozvody, nebo nečekané překvapení v motoru?

Bez urážky, ale doufám, že takový vymázlo na silnici nepotkám..
reagovat
nahlásit
xtrox
počet příspěvků233
datum registrace01.11.2012
Čtvrtek 03.07.2014 16:29, ...
s vaším rozpočtem...mondeo nebo passat v nějaké svižnější motorizaci. při troše štěstí a4. na nic víc - s 15 tisíci na servis - nemáte
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 04.07.2014 22:43, RE:
Dobrý den. Pro Váš roční nájezd doporučuji spíše benzínový motor. U obou automobilů počítejte s vyššími cenami náhradních dílů a servisních prací. BMW řady 3 s třílitrovým dieselem nabídne velmi dobré jízdní vlastnosti a dovolí svižnou jízdu při přijatelné spotřebě, kterou lze v praxi udržet do 7 litrů na 100 km. Audi A4 je oproti BMW komfortnější, devatenáctistovka stačí i na svižnější jízdu a při správné údržbě se odmění spolehlivostí a dlouhou životností.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.