David V napsal:
tomaskrtek napsal:
David V napsal:
nepřihlášený uživatel napsal:
Zdravím redakci, jelikož se nyní rozhoduji jaké auto zakopit a doposud nemám jasno, chtěl bych Vás požádat o radu. Ročně najedu něco přes 20 000km většinou dojížděním do práce a občas si vyjedu na víkend nebo na dovolenou, klidně i dál po Evropě. Letos mě například čeká Belgie a Holandsko a rád bych tuto cestu absolboval již \"novým\" vozem. Svým řidičským projevem, se spíše řadím mezi velmi svižnější řidiče. Velmi často jezdím spíše dynamicky než na spotřebu a hodně jezdím po dálnicích. Rozpočet na vůz jsem si stanovil cca 135.000Kč, aby mi po koupi zbylo cca 15.000Kč na opravy. Jelikož jsem fanda něměckých vozů, především Audi a BMW, tak bych si rád nějaký od této značky pořídil. Do mého hledáčku spadly tyto vozy. A4 B6 1.9 TDI 96kw, E46 330xD 135 - 150kw. Jelikož tyto vozy jsou velice rozdílné, prosím Vás nyní o radu a doporučení jaký vůz vybrat. Taktéž by mě zajímalo, jaké jsou servisní náklady na provoz těchto aut, jakou lze očekávat u těchto vozů spotřebu a jaké jsou nejčastější opravy, mouchy a nedostatky těchto vozů, na které si mám dát pozor při koupi. Předem Vám děkuji za odpověď.
Obávám se, že na opravu starého chrochty je 15 tisíc zoufale málo. To je tak na oleje a gumy.
nestraš

olej dvojku, gumy tak 1500-2000 kus. u té 330d bych hlavně řešil poctivé kilometry a tomu odpovídající servis-doložený. je jich k mání dost, je z čeho vybírat. a raději zachovalejší starší než vylítané novější. ale opět dotaz na prd. 330 ano ale i a ne d. a úplně nejlépe Ci

No, na Báwo to bude horší. 330-ku si představuji spíš na 17-kách a tam slušná guma je tak za trojku + ten olej, co píšeš a nějaký filtr a je to tam. Ale na A4 jsem přestřelil, uznávám. Ale těžitě bylo v tom, že to nejsou žádný opravy, ale věci, který bude potřebovat. No a pak tady máme rozvody a dvouhmoťáky, turbínka a sem tam nějaký ten vstřik na repas. No, nechal bych si bokem tak 50. Třeba nebudou potřeba, ale mít auto a nemoct jezdit, že nemám chcechtáky na opravu, mi optimální nepřijde. Teď jsem třeba měnil komplet brzdy v originálu za necelých 14 tisíc. Jo udržovat auto v kondici něco stojí...
Nebudem si tady nic říkat o opici a banánech, že jo. Ale ta paranoia z nafty už začíná být fakt přehnaná. Minulý týden jsem vrazil do servisu skoro 18 (rozvody, pumpa, brzdy, nějaká kost vzadu a pod). Nic z "naftového hororu". Koneckonců ten rozdíl na servisu jsem tady vyčíslil - a z okolí vím, že nejsem žádná vyjímka. Aby někomu během pár let

odešly vstřiky, turbo, dvouhmota - to už nemůže být náhoda, tomu se musí jít hodně naproti. A i kdyby jo, tak je to max 1x za vlastnictví vozu (dejme tomu 10 a více let vystaráno). Ale chápu, že když někdo potřebuje auta měnit jak mobilní telefon (nebo častěji), tak ta "investice" dokáže naštvat...