0
zpět

diskuze k tématu: Autem do Německa – rady a tipy

kategorie zařazení tématu: zábava, život za volantem
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 19.12.2013 08:08, Autem do Německa – rady a tipy
Autem do Německa – rady a tipy
Zimní pneumatiky nejsou v této zemi předepsané, jejich použití je však upraveno formulací "obutí musí odpovídat povětrnostním podmínkám". Kromě toho policisté občas kontrolují, zda máte v zimě v ostřikovačích nemrznoucí směs. Jestliže vybavení auta neodpovídá zimním podmínkám, může policie řidiči vyměřit pokutu od 20 do 40 eur. Použití sněhových řetězů je obecně dovoleno, na některých úsecích může být jejich použití i povinné. Maximální povolená rychlost s nasazenými řetězy je 50 km/h.
Svícení aut ve dne se doporučuje, není však povinné. Pro řidiče do 21 let a pro ty, kteří vlastní řidičský průkaz kratší dobu než dva roky, platí absolutní zákaz alkoholu za volantem. Ostatním se toleruje půl promile. Máte další tipy na cestování po Německu? Podělte se o ně v diskusi.

reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Čtvrtek 19.12.2013 09:29, trošku buzerace
Český, Slovenský a Polský řidič (či kdokoliv z východu), zvlášť v podezřelém autě (něco staršího prémiového nemeckého, nedejbože s fóliemi na oknech), se musí připravit na případnou buzeraci, i když nic nespáchal. Zvlášť v Bavorsku jsou na to experti. Je to dáno naší pověstí, kdy naši spoluobčané pořádají nájezdy na důvěřivé německé důchodce, co nic nezamykají, takže tvoří velkou část drobnější kriminality. Ale obecně to lze říct o celém pohraničí. Naopak s velmi milými lidmi jsem se setkal v Lužici a pak směr Berlín a vnitrozemí. Jsou víc fríí a i když člověk jede v podezřelém autě, nemají problém mu poradit a klidně k němu sednout do auta, když to mají po cestě, aby ho zavedli přesně na místo. Navíc zde mluví daleko víc Němců anglicky a rusky, takže kdo není němčinář, odpadá problém se domluvit. Také doporučuji u sebe nevozit nic, co připomíná zbraň vč. velkých nožů, obušků ani drogy (např. sáček s odsypaným cukrem). Kamarád měl u sebe podobnou kombinaci a dost si s baworáky užil. Co je ovšem nejdůležitější - je třeba počítat velkými rozestupy čerpaček, hlavně na starších dálnicích. Zmiňuji to proto, že je u nás typickým zvykem jezdit neustále na rezervu. Takže na to zapomeňte. Natankujte plnou co se vejde u nás (může to být výrazně levnější) a když budete mít dojezd 200 km, začněte se dívat po pumpě. Ještě k dálnicím - jsou sice neomezené, ale ku*evsky nudné, třeba jedete 200 km víceméně rovně a pak zahnete mírně vlevo a dalších 150 km rovně. Takže bacha na mikrospánek. Je občas dobré vyzkoušet maximálku, aby se člověk probral.
reagovat
ivan2
počet příspěvků118
datum registrace11.11.2010
Čtvrtek 19.12.2013 11:19, pumpy
Pumpy mají daleko od sebe, ale zase to maji dobře označené, obvykle s kilometrama k příští pumpě. Líbí se mi ta jejich dálniční síť s jídelnama.
reagovat
danecek82
počet příspěvků4
datum registrace19.12.2013
Čtvrtek 19.12.2013 14:44, SUV
Jen pro informaci majitelů velkých SUV typu Q7, Range.... s maximální povolenou hmotností přes 2.5Tuny : Pokud vozidlo není registrováno přímo na Vás, ale na firmu, musíte poctivě vypisovat kontrolbook a dodržovat přestávky ( Po 4,5 hodinách jízdy, 45 minut pauza ) je k dostání na každé čerpací stanici a dá se koupit i u nás na dálnicích. Speciálně na dálnicích A6 a A3 jsou na to vysazení, automatická pokuta při nepředložení je 145 euro.Měl jsem tu čest to platit a papír na to měli nachystaný i v češtině.
reagovat
bosan
počet příspěvků1
datum registrace03.02.2011
Čtvrtek 19.12.2013 22:43, Alkohol při nehodě
Pokud jsem účastníkem nehody, ať už viník nebo poškozený, přihlíží se k požití alkoholu, pokud je do povolené tolerance 0,5 promile? Díky
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pátek 20.12.2013 08:20, RE: SUV
danecek82 napsal:
Jen pro informaci majitelů velkých SUV typu Q7, Range.... s maximální povolenou hmotností přes 2.5Tuny : Pokud vozidlo není registrováno přímo na Vás, ale na firmu, musíte poctivě vypisovat kontrolbook a dodržovat přestávky ( Po 4,5 hodinách jízdy, 45 minut pauza ) je k dostání na každé čerpací stanici a dá se koupit i u nás na dálnicích. Speciálně na dálnicích A6 a A3 jsou na to vysazení, automatická pokuta při nepředložení je 145 euro.Měl jsem tu čest to platit a papír na to měli nachystaný i v češtině.

Na to by se hodilo citovat p. Donutila v Pelíšcích: "A komu tím prospějete? Druhé straně?" Vůbec nechápu, proč by měli majitelé mastodontů něco takového vypisovat?! Sice tato auta nemám rád, ale tohle je podle mně jen buzerace a další výběr do státní kasy. Např. s Q7 jsem absolvoval několik dlouhých cest (i Chorvatsko a Alpy) kvůli 7 místnému obsazení. A kromě toho, že jsem si musel dávat pozor na nedostatečný výkon při předjíždění a jít dříve na brzy, zvlášť před prudší zatáčkou, jsem nepocítil žádnou únavu navíc oproti běžnému pohodlnému autu střední třídy. Pravda, z E46 bych vylezl ještě vysmátý a jel se projet sám po místních silničkách
reagovat
A4
počet příspěvků134
datum registrace09.05.2007
Pátek 20.12.2013 09:41, RE: Alkohol při nehodě
bosan napsal:
Pokud jsem účastníkem nehody, ať už viník nebo poškozený, přihlíží se k požití alkoholu, pokud je do povolené tolerance 0,5 promile? Díky

Pokud se nepletu, tak ano. Při nehodě je i množství do 0,5 promile považováno za přitěžující okolnost. Ale jestli to je jen u viníka, nebo i poškozeného, to netuším.
reagovat
TomášModry
počet příspěvků4
datum registrace05.11.2018
Úterý 08.01.2019 06:20, RE: Autem do Německa – rady a tipy
Je potřeba myslet nejen na auto, ale taky na sebe. My jezdíme do zahraničí poměrně často. Jezdíme lyžovat do Rakouska, Itálie, i v Německu už jsme byli. Takže si dovolím říct, že auto máme v pořádku, ale vždy dbáme na to, abychom měli pro sebe cestovní pojištění, na to je potřeba taky myslet.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.