Středa 23.06.2021 16:44,
RE: RE: RE: RE: Auris 2.gen (e180)
Na podzim jsem Auris combi málem koupil, mám vyzkoušené obě motorizace (1.6 benzín manuál - jako služebák v práci, 1.8 hybrid automat - zapůjčen na víkend na vyzkoušení). Ani jedna verze není vyložený šnek (jako třeba F.Tipo 1.4i kombi), ani žádný supersport, na pohodové rodinné ježdění za mě zcela OK.
Rozdíly:
- 1.6 je subjektivně slabší, lenivější, zvlášť při přímém porovnání se současnými turbobenzíny (třeba P.308SW s 1,.2 PurTech je proti ní sporťák), ale tahá rozumně, předvídatelně, je to klasický motor, který Vás přežije (při pravidelném servisu)
- 1.8 hybrid má 2 tváře. Město/okresky - bezva, dynamika, ticho, spotřeba, celkový projev v kombinaci s automatem (který jinak nemusím) výborný. Ale po celkem 6-ti hodinách na dálnici vystřízlivění - sem se nehodí, spotřeba rychle vyletí, celkově žádná průšvih, ale ani žádná sláva. Jak to bude s jeho životností a provozními náklady po 15-to letech - těžko říct. Servisáci 1.8 chválí, ale na přímý dotaz na rovinu řeknou - pokud ho chci jezdit dlooouho - ber 1.6-ku...
Takže bych vybral podle většiny plánovaných tras a naturelu řidiče (konzerva vs. moderna). Jo a vyzkoušejte si, jak Vám vyhovuje centrální dotyk-displej (pro mě šílený, přes den není skoro vidět, blbě se v něm hledá, patlá se). To byl mmch. jeden z hlavních důvodů, proč jsem Auris 1.6 nakonec nevzal.
reagovat