Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pojišťovny "zatočí" se špatnými řidiči

Aktuality
TZS | 17.04.2007
Řidiči, kteří bourali, už brzy nebudou moci podvádět při placení povinného ručení. Od letošního července začne v Česku naostro fungovat společná databáze pojišťoven o škodách a nehodách.
Česká kancelář pojistitelů, které registr už čtvrt roku testuje, hlásí, že s výsledkem je víc než spokojena. K dispozici má přes sedmdesát procent údajů, celkem je v něm už přes jeden a půl miliónu případů z celkových zhruba dvou miliónů.
"Termín spuštění ostrého provozu databáze 1. července považujeme za realistický," řekl ředitel České kanceláře pojistitelů Jakub Hradec.
Nová databáze umožní pojišťovnám získat přehled o každém klientovi zpětně od roku 2000.
Na řidiče, který bude chtít uzavřít novou smlouvu o povinném ručení, získají pojišťovací ústavy z registru škod jeho kompletní historii. Například kde všude a jak dlouho byl pojištěný a kdy a kolik škod, ze kterých bylo hrazeno pojistné plnění, případně způsobil.
Jak novou databázi pocítí řidiči v praxi? "Budeme ověřovat čestná prohlášení o jeho pojistné historii v databázi škod," uvedl například Marek Vích, mluvčí Kooperativy. To špatným řidičům přinese zdražení pojistek.
Penalizaci za způsobené škody, takzvanému malusu, tedy přirážce k základní ceně pojistky, se řidiči dosud vyhýbali přechodem k jiné pojišťovně.
Ročně jde podle pojišťoven až o desítky tisíc případů. Na vypátrání zatajených bouraček pojišťovnám dosud chyběla společná databáze škod, ze které mohly špatné řidiče objevit.

TIP: S cenou auta roste zájem pojišťoven, ale i zlodějů

Zpětně však malusy řidičům asi pojišťovny započítávat nebudou. Na předchozí prohřešky vyhlásí jakýsi generální pardon.
"Zatím o zpětném započítávání malusů za škody, které klienti v rámci malusové turistiky od roku 2000 při přechodu k jiné pojišťovně zapřeli, neuvažujeme," uvedl Václav Bálek, mluvčí lídra českého trhu České pojišťovny.
Stejný postup razí i další. "Po spuštění databáze k aktivním zásahům do stávajících živých pojistných smluv rozhodně nepřistoupíme. Mezi klienty, kteří škodu při přechodu ČSOB Pojišťovně zatajili, bude jistě i mnoho těch, kteří již další škody neměli a v současnosti pro nás jsou bezproblémovými klienty," uvedla její mluvčí Jitka Polívková.
O dodatečném uplatňování sankcí za dosud neznámé škody neuvažuje ani pojišťovna Uniqa.
Další pojišťovny jako Kooperativa či Allianz se zatím o postupu nerozhodly. V rámci silného konkurenčního boje se dá ale čekat, že pojišťovny za prohřešky řidičů z minulosti udělají tlustou čáru a zpětně účtovat malusy nebudou.
Nová databáze povede ke zjednodušení administrativy. Řidiči nebudou časem muset nové pojišťovně dokládat nárok na bonus. V prvních měsících budou ale pojišťovny na potvrzení od předchozího ústavu trvat. "Z důvodů opatrnosti to asi budeme pojišťovnám navrhovat," uvedl Hradec.
Povinné ručení letos mírně zdražilo. Noví řidiči zaplatí za pojistku vesměs o několik procent více než před rokem. U většiny řidičů je ale poplatek podobný jako vloni, a to díky bonusům za jízdu bez nehody.

Jak bude fungovat databáze nehod při uzavírání nového povinného ručení
U nových klientů 
Pojišťovny v něm budou zjišťovat jméno pojišťovny, u které byl řidič předtím pojištěný, číslo pojistné smlouvy, druh vozidla, datum počátku a konce pojištění, pojistné události s uvedením jejich vzniku a výše škody hrazené z povinného ručení
Dále budou zjišťovat, kolik takových pojistných smluv měl řidič celkem od roku 2000 a kolik celkem způsobil škod, ze kterých pojišťovny hradily pojistné plnění
Ještě nějakou dobu budou pojišťovny vyžadovat potvrzení o bezškodném průběhu od předchozí pojišťovny pro uznání bonusu. Jak dlouho to bude, nejsou nyní pojišťovny schopny odhadnout.
 
 
U současných klientů 
Pokud se prokáže, že v minulosti měl řidič pod jinou pojišťovnou nehodu, kterou zatajil, pojišťovny ji zřejmě stávajícím klientům do nové smlouvy nepromítnou. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
J.K., 17.04.2007 21:45
No pojištovny spíš zatočí a točí s námi se všemi a ne s těmi špatnými. A tenhle stát jakbysmet.
mufik.martin, 17.04.2007 23:06
Bohuzel, pokud auto tukne vase zena, kamarad nebo nekdo je to proste problem vlastnika, ze auto pujcil, jak byste chtel zaves povinne ruceni? Na osobu? Vzdyt kolik je treba v rodine ridicu a aut? U nas v rodine jsme naprikald byli 4 ridici a jedno auto, to by mel platiti kazdy ruceni za svuj ridicak? Jina moznost nez to co je asi neni, jem me mrzi, ze bonusy konci na 30 - 36 procentech a nejdou jeste dale pro ty co nebouraji jeste dele.
ridic, 18.04.2007 09:54
Nevim, co vam na tom pripada divneho? Auto za nic nemuze-boura sofer.Dokonce mam pocit, ze nektere staty to i tak maji. Ale ono by se tolik penez nevybralo vime a lide by zvlcili a porizovaly by si mozna o hruzo i vice nez 2 auta do rodiny.
.....
Nebo se Vam zda normalni, ze povinne ruceni se plati podle obsahu motoru? Cely system je padlej na hlavu. Chci videt seriozni statistiku, ze auto s obsahem 2litry udela vetsi skodu nez 1,8ka. Nopadk je to postaveno jako skryta dan z prepychu. Chces vykonejsi auto plat, chces diesla plat
....
Kapku jim v to mdealji hokej turbomotory at benzinove nebo naftove, ale ony na to casem pojistovny prijdou, ze by mohl byt extra malus na turbo
....
Nekde jsem cetl pekny rozbor, ktery mne castecne uklidnil, protoze prese vse mame ruceni docela levne. Srovnavalo to situaci ve svete. Jako prerlicka tam bylo, ze v jedne (nevim v ktere zemi) mela extra drahe ruceni auta na LPG (no kdyz uz ten sofer ma levny provoz, tak ho zkasnem)
....
A nemam pocit, ze by si pojistovny zily spatne, spise by se melo posvitit na pojistne podvody a plneni skodnych udalosti
jurda, 18.04.2007 21:26
Jo už i na ten výkon došlo, některé pojišťovny totiž rozlišují nejen obsah, ale také výkon. Takže s 1,6HDI (asi 110 k) se lehce stane, že ve finále zaplatíte totéž jako s 2,0 D (75 k) a jak se tu uvádí škodu dokáže udělat stejnou né-li větší.
mufik.martin, 18.04.2007 21:47
Jak uz nekdo psal vyse, take by me zajimalo, jak nekdo muze prokazat, ze 2.0 udela vetsi skodu jak 1.8 nebo ze ji dela casteji. Kdo to vlastne vymyslel delat to podle obsahu motoru? V dnesni dobre, kdy se preplnuje turby kde co to stejne brzy zmeni. Ale i tak, myslim, ze treba vetsi skodu udela auto s vyssi hmotnosti treba nez s vyssim obsahem, mezi nami at na dalnci nebo ve meste i blby favorit s 1.3 jede 130, takze je jedno jestli vedle nej jede Fabia 1.2 nebo BMW7 4.4, protoze jedou stjene rychle a skdoa bude stjena bez rozdilu obsahu, pokud vezmu v potaz jakekoliv auto, tak obsah na skode nehraje roli. proste jde o rychlost a cenu dilu.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů