Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vespa Primavera Pic Nic láká k lenošení v přírodě, doveze i studený drink

Žena za volantem
Viola Procházková | 13.07.2022
dalších 8 fotek
Vespa Primavera Pic Nic | foto: Vespa
 Vyrazit si v sedle skútru na letní piknik? Právě takový recept na zábavu přináší italská Vespa a její speciální pikniková edice modelu Primavera.
Vespa už dávno není jen šikovný dopravní prostředek do města, ale také životní styl a trendy módní doplněk. I díky tomu může vypadat po desetiletí víceméně stejně a dopřávat svým fanouškům designové výstřelky zejména v podobě speciálních edicí. Těch bylo v průběhu historie značky už nepočítaně, ať mluvíme o sportovních variacích, vydávaných u příležitosti významných výročí, nebo o spolupracích s módními návrháři a osobnostmi kulturní scény.

Letošní léto ale nepatří sportu ani módním kreacím, nýbrž dobrému jídlu a pití. Vespa Primavera ve speciální edici Pic Nic je připravena pro stylový výlet do přírody a letní piknik ve dvou. 
Podle konstituce své a svého oblíbeného spolujezdce si můžete vybrat ze dvou výkonových variant, 50 cm3 o výkonu 3 koňských sil a 125 cm3 s 11 koňmi, přičemž vám na obě stačí řidičský průkaz skupiny B. Než učiníte konečné rozhodnutí, důkladně si je vyzkoušejte. Od malého skútru se sice nečeká velká rychlost, ale mějte na paměti, že i leckteré město je plné kopečků a při dvoučlenném obsazení se zdolávají výrazně lépe se silnějším motorem. 

Další rozhodnutí, které budete muset udělat, se týká barvy. Piknikovou Vespu můžete mít buď ve stříbrošedém odstínu Grigio, nebo v pastelové barvě Verde, vždy s efektní grafikou na bočním panelu. Stylový retro nádech dodá celkovému designu dvoubarevné hnědé sedlo s italskou vlaječkou. 

Ale pojďme se konečně podívat na piknikovou výbavu, kterou se tahle Vespa odlišuje od ostatních. Když se řekne piknik, je první asociace, která vyskočí v mysli většině z nás, určitě piknikový koš. A skutečně - klasický motorkářský topcase zde má podobu koše vyrobeného ze dřeva propleteného ratanem, nechybějí ani kožené řemínky s přezkami. Abyste ho nemuseli v cíli demontovat z nosiče a celý přenášet na místo pikniku, obsahuje praktickou vyjímatelnou chladicí tašku. Všechny dobroty tak zůstanou i v parném létě čerstvé a osvěžující. Posezení v přírodě se samozřejmě neobejde bez piknikové deky chránící před nepohodlím i mravenci. Vzor deky ze speciální žakárové látky se podobá vzoru na košíku, navíc je voděodolná, takže si nemusíte dělat starosti s mokrou trávou. Kožené pásy s madlem pomohou při přenášení i připevňování deky na pochromovaný předním či zadní nosič, který je u této verze Pic Nic součástí standardní výbavy.

Za specialitu si, jak už to bývá, oproti běžné verzi něco připlatíte. Padesátka vás vyjde na 115 900 Kč, což je o 27 000 víc než “standard”, stopětadvacítka bude dražší o 19 000 Kč. Pomyslete ale na originalitu a na zážitky, které vás při piknikových výletech určitě čekají...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů