Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Módní návrhář si místo žen vzal do parády auto. Lexus RX "oblékl" do ruda

Žena za volantem
Viola Procházková | 15.11.2022
foto: Lexus
Slavnou pohádkou Čaroděj ze země Oz se inspiroval módní návrhář Harris Reed, když stvořil unikátní podobu japonského SUV. 
Talentovaný módní návrhář a oblíbenec takových hvězd, jako je Emma Watson nebo Adele, se stal letos v září kreativním ředitelem módního domu Nina Ricci. Dva měsíce nato ukázal, že stejně jako krásným ženám dokáže propůjčit působivý vzhled také luxusním automobilům. Ve spolupráci se značkou Lexus pod licencí Warner Bros. Consumer Products navrhl pro model RX podobu ve stylu filmu Čaroděj ze země Oz.

Uhrančivý rudý vůz je součástí kampaně, která provází uvedení nové generace Lexusu RX a hlásá motto „Nikdy neztrácej náskok“. Slavné filmové zpracování „Čaroděje“ i účast návrháře, jehož tvorba i osobnost je všechno jen ne konvenční, do myšlenky dokonale zapadá.



„Co kdyby v Čaroději ze země Oz dorotka nedbala rady jít po žluté dlážděné cestě a místo toho se vydala cestou, po níž skoro nikdo nechodí?“ uvedl návrhář při odhalení svého počinu na večírku k 50. výročí módního magazínu W. „Jako gender-fluidní návrhář jsem vždycky hledal pohon a inspiraci právě na méně prošlapaných stezkách,“ dodal na vysvětlenou.

Nejvýraznějším prvkem jedinečného Lexusu RX, jehož rudá barva efektně přechází v černou a symbolizuje propojení dvou světů, jsou rubínově červené ráfky kol se třpytivým povrchem a LED podsvícením náboje. I ty odkazují na pohádkový příběh, konkrétně na Dorotčiny kouzelné rubínové střevíčky, které své nositelce umožňují cestovat mezi Kansasem a kouzelnou zemí Oz. Kovaní znalci módy si možná všimnou podobností mezi rudými ráfky a návrhářovou kolekcí pro jaro 2023, plnou obřích extravagantních klobouků.

Bohužel, čarodějnická verze Lexusu RX se u dealerů značky neobjeví. Nejvíce se jí přiblížíte se stylovým rudým lakováním v odstínu Morello.







Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů