Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Holky a mašiny. Pražské motorkářky pokřtily kalendář, pro který samy pózovaly

Žena za volantem
Viola Procházková | 16.10.2023
dalších 9 fotek
foto: Michal Houdek
Už počtvrté vydala skupina pražských žen, které spojuje láska k jedné stopě, charitativní kalendář s fotografiemi svých strojů. Výtěžek z prodeje pomůže ženám v nouzi.
Skupina Lady Bikers Prague vznikla v roce 2014 jako neformální společenství motorkářek z hlavního města a okolí. Společné srazy a vyjížďky se brzy rozrostly o dobročinný rozměr a spolupráci s organizacemi, které se starají o seniory, znevýhodněné děti, opuštěná zvířata či ženy v nouzi.

Aktuálně má spolek kolem 400 členek a stále se rozrůstá.

Charitativní kalendář na rok 2024 nese podtitul Dreams a motorkářky s jejich stroji pro něj nafotil Michal Houdek, nadšený fotograf a manažer několika motocyklových značek v jedné osobě.

Přestože se jedná již o čtvrté vydání, letos poprvé byl kalendář pokřtěn za účasti fanoušků i veřejnosti. V prostorách prodejny Indian Motorcycle Praha byla kromě křtu a výstavy uspořádána i veřejná aukce velkoformátových fotografií z kalendáře, které jako sponzorský dar poskytlo Centrum FotoŠkoda.

Pomoc v tíživé životní situaci
Výtěžek z aukce, který činil 50 666 Kč, obdrží obecně prospěšná společnost Women for women. Ta od roku 2012 pomáhá samoživitelům a samoživitelkám, dětem i kompletním rodinám, které se ocitly v tíživé životní situaci. 

Pro všechny zájemce je kalendář k dostání na eshopu Original Moto Shop nebo přes instagramový profil skupiny Lady Bikers Prague.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů