Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Autem roku českých žen se stala Kia EV9. Sbírá úspěchy, kam se podívá

Žena za volantem
Viola Procházková | 06.04.2024
další 3 fotky
foto: se svolením Kia
Pátý ročník české ankety, v níž si ženy volí své auto roku, zná svého vítěze. V anketě Auto mého srdce u porotců nejvíc zabodovala Kia EV9. Ale bylo to těsné! Po dvou měsících zkušebních jízd, testování a porovnávání odborná porota vybrala právě toto obří elektrické SUV korejské automobilky. Kia EV9 udělala největší dojem rodinným zaměřením a chytrým řešením vnitřního prostoru, ale třeba i pohodlnou jízdou a technologiemi na palubě.
V ČLÁNKU NAJDETE
VIDEO: Prohlédněte si elektrické SUV Kia EV9
Těsné finále ankety Auto mého srdce
1+kk na čtyřech kolech
Kia EV9 je i Světovým autem roku
„EV9 je pro mě překvapením roku zejména pro neskutečný komfort jízdy a fantastickou akceleraci, jakou bych v tak obřím a těžkém autě nikdy nečekala,“ zdůvodnila svou volbu novinářka a pořadatelka ankety Sabina Kvášová, která pro stejný model hlasovala už v soutěži Světové ženské auto roku 2024 (WWCOTY).

„Auto si mě ale získalo i prostorností, rychlým dobíjením a technologiemi, díky nimž dokáže fungovat jako malá domácí elektrárna,“ doplnila Sabina Kvášová.

„U žádného z finalistů jsem letos nezažila tak skvělý podvozek jako právě u EV9,” uvedla další z porotkyň, moderátorka Tereza Tobiášová.

„Je to koráb pro velkou rodinu, pěkně řešené auto s mnoha inovacemi. Navíc působí bezpečně a pohodlně.“

Prohlédněte si elektrické SUV Kia EV9:
Těsné finále ankety Auto mého srdce
Finálové kolo bylo tentokrát mimořádně těsné - o absolutním vítězi nakonec rozhodl pouhý jeden bod. Na druhém místě skončil boleslavský crossover Škoda Kamiq, třetí pozici obsadilo elektrické Volvo EX30. Kromě zmíněných vozů se do finále dostalo ještě BMW X2, Range Rover Velar a MG ZS.

Všech šest kandidátů porota hodnotila podle kritérií jako praktičnost, design, jízdní vlastnosti, prostornost, bezpečnost, technologie a vstřícnost k dětem.

Všechny finalisty ankety Auto mého srdce si můžete prohlédnout ve  fotogalerii:

1+kk na čtyřech kolech
Skleněnou cenu pro absolutního vítěze ankety si na slavnostním vyhlášení, které proběhlo v rámci doprovodného programu pro ženy na největším českém kosmetickém veletrhu FOR BEAUTY v pražských Letňanech, převzala Kateřina Vaňková, PR manažerka Kia.

„Velmi vítám, že naše auto takto pozitivně hodnotí právě ženy, které mají zase jiné požadavky, než na jaké jsme zvyklí u mužů,“ komentovala výsledky ankety a přidala i svůj osobní pohled: „Pro mě je EV9 něco jako 1+kk na čtyřech kolech. Nejen proto, že je obrovská a komfortní, ale funguje třeba i jako pojízdná kuchyňka, přes funkci V2L si člověk může kdekoliv uvařit, vyžehlit, usušit vlasy... Je to zkrátka velmi multifunkční auto. Zároveň vím a mám z toho radost, že na jejím vývoji se podílela spousta žen. Rozhodně je to poznat.“

Ženy mají auto Kia EV9 prostě rády:
Kia EV9  je i Světovým autem roku
Pro svou automobilku získává Kia EV9 vítězné vavříny již v několikáté novinářské anketě v řadě. Před týdnem vybojovala prestižní titul Světové auto roku a Světový elektromobil roku, za svého favorita si ji zvolily i porotkyně v již zmíněné anketě Světové ženské auto roku.

Až do neděle 7. dubna bude na webu ankety Auto mého srdce probíhat Dámská autovolenka, v níž můžete pro svého favorita hlasovat i vy. O přízeň fanoušků se zde stále uchází všech dvacet nominovaných vozů: Audi Q8 e-tron, BMW X2, Citroën C4 X, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona, Jeep Avenger, Kia EV9, Mercedes-Benz GLC kupé, MG ZS, Mitsubishi ASX, Opel Astra Plug-in hybrid, Peugeot 3008, Range Rover Velar, Renault Espace, Subaru Crosstrek, ŠKODA Kamiq, ŠKODA Scala, Toyota CH-R, Volkswagen ID.3 a Volvo EX30.

Zahlasovat si můžete až do 14. dubna i v následující speciální anketě Deníku. Budou se výsledky "deníkovské" ankety shodovat s výsledky oficiální ankety Dámská autovolenka? Uvidíme.

Který vůz by podle vás měl vyhrát soutěž Auto mého srdce?

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů