Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SILVESTROVSKÉ ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Výběr deseti nejlepších za rok 2006

Recenze uživatelů
Redakce TipCars.com | 29.12.2006
V diskusích pod některými zveřejněnými zkušenostmi uživatelů probíhají bouřlivé debaty nad kvalitou článku. Dnes vám přinášíme pohled do zákulisí a máte možnost vidět deset podobných příspěvků bez redakčních úprav.
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Alfa Romeo 156 2,4Jtd
Značka:Alfa Romeo
Model:156
Typ:2,4Jtd
Karoserie:limuzína, sedan, hatchback
Obsah motoru:2,4
Palivo:nafta
Rok výroby:1999
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:76000
Najeto km nyní:163000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:5let
Průměrná spotřeba:7l
Poruchy:Jen provozni veci.Naplne,tlumice cepy
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia
Meli jsme ve firmě za 8 let cca 32 automobilu at uz osobnich ci dodavek.Budu strucny:
Fiat Doblo 1,3 Multijet stari dva roky,ujeto 178000,- Vymeneno turbo Boch a alternator Bosch
Alfa 156 2,4 Jtd - stari 7 let,ujeto 156000,- meneny pouze rozvody a cepy.
Fiat Ducato 2,5 Td Stari 8 let,ujeto 274000km.Provozni veci a tesneni pod hlavou
Proti tomu VW Touareg 3,2 benzin stari 3 roky ujeto 52000,-Km Ceka nas oprava za 150000Kč
Mercedes S 320 Cdi stari 5 let,ujeto 70000Km oprava za 300000,-zkrat elektriky
Ford Focus ST 2,5 Turbo stari 5 mesicu,ujeto 10000km ,vymenena ridici jednotka,mlhovky,oprava poloos,vada draheho laku,nefunkcni navigace,oprava prelepeni celniho skla,vozidlo,presto ze bylo uplne nove pred prodejem opravovano po drobne nehode,oprava topeni,

nejsem rozhodne fanda fiatu atd.Vyse jmenovanou Alfu a Ducato jsme kupovali jiz ojete presto jsme s temito vozidly nemely zdaleka takove caste a drahe problemy jako se znackami,o kterych se tvrdi,ze jsou kvalitni.Fiat je vuz za dobrou cenu a mel-li slusne predchozi zachazeni,vydrzi jezdit dlouho.Je to muj nazor zalozeny na osobnich zkusenostech .Dobre zkusenosti mam s vozy Skoda,Fiat a Peugeot.Vsechny vyse uvedene udaje mohu v pripade nevericich Tomasu dolozit.Mejte se.

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Punto 55 S
Značka:Fiat
Model:Punto
Typ:55 S
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1.1
Palivo:benzín
Rok výroby:1997
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:70000
Najeto km nyní:116000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:3 roky
Průměrná spotřeba:6 l
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia
...obecně zažitá 'pravda o nedobré kvalitě' vozů FIAT vlastně ani pravdou není.
Jsem majitelem Punta 55 S z roku 1997 a musím říct, že pokud ti nebude vadit povrzávání přístrojové desky a slabší topení v zimě (které se dá odstranit instalací něčeho před chladič - motor se rychleji zahřeje) a méně přesné převodovky (musí se řadit s citem), pak koupí Fiatu Punto rozhodně chybu neuděláš. Náklady na event. opravy jsou ve srovnání s ostatními konkurenty (hlavně německých značek) sranda.... A navíc u benzínových motorů - konkrétně u 1.1 (55S) tě nerozhází (podobně jako mně) ani prasklý rozvodový řemen - ono se to totiž nepotká - ani vlastně technicky nemůže....:o)) Co víc si přát...!?:o)
Vím jedno, názory na modely Fiatu jsou různé, ale Punto je auto s velmi nízkými náklady na provoz a ev. opravy. Já u Punta zůstanu a vím, že budu spokojen. Jen si dávej pozor ať koupíš auto pokud možno se serviskou a koupené v ČR - s deklarovaným původem a hystorií. Dovozovky bývají většinou zbořeniny, který se opravují většinou jen tak na oko a mohou s nimi být problémy...

Hodně štěstí při výběru přeje ZDENEK

P.S. Nešel bych do Bravy/Brava - dle zkušeností mých přátel to není to pravé ořechové

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Fiat Uno Fiat Uno Turbo i.e. 1,3
Značka:Fiat
Model:Uno
Typ:Turbo i.e. 1,3
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1280
Palivo:benzín
Rok výroby:1988
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:150 000
Najeto km nyní:157 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:Půl roku
Průměrná spotřeba:8-10 l
Poruchy:Všechno nyní odstraněno
Předchozí vozidlo:Škoda 105
Nedávno jsem se honil s BMV 3l a měl co dělat, samozřejmě když to pak rozjel ve 180, tak už jsem mu viděl zadek, ale byl jsem furt přilepenej, jelikož jsem za ním pádil 220 km/h... Myslím si, že po menších úpravách a po zkušenostech co mám, by to šlo až na 240. Můj známý si udělal úpravy a jel 250, což je neuvěřitelné.... Jinak v pohodě autíčko, když to nehoníte, papá 7-8l, jenomže já sám vím, že se nedá to nehonit, teď vychytávám karosérii, protože sem tam se objeví rez, takže víte jak... Jinak uno Turbo doporučuju, teď jsem si koupil FIAT COUPE 2,0l a je vidět, že italové jsou na auta machři, nejenom designem, ale i dynamičností aut, jsem teď velice spokojen a trošku uvažuji o koupi FIAT COUPE TURBO, protože jsem se v tom svezl a je to o 100% větší jízda než v unu turbo..., sice tohle autíčko bude papat tak 14l, ale za ten požitek z rychlé jízdy to stojí, celkově fiat se hodně podobá vozům značky ferrari, nemyslím vzhledem (i když u coupe to tak trošku je), ale v tom, jak jsou autíčka živá, ne jak ostatní auta, která se plouží po silnicích, ale prostě fiat a ferrari jsou na silnicích králové.

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Nissan 100 NX GA16DS
Značka:Nissan
Model:100 NX
Typ:GA16DS
Karoserie:kupé
Obsah motoru:1,6
Palivo:benzín
Rok výroby:1991
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:120 tis.
Najeto km nyní:140 tis.
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:9 litrů
Poruchy:karburátor, asi
Předchozí vozidlo:Škoda 120
Dobrý den,

jen bych chtěl upozornit na závažnější závady u Nissana 100NX.

1) Pokud se rozhodujete pro koupi, nekupujte verzi s karburátorem (jako já :o) ), karburátor je el. řízený, tzn. se řídící jednotkou a v ČR jsem zatím nenašel nikoho, kdo by mi autíčko pošteloval. Nejde zapojit na typický 'počítač', ale pouze na jakousi 'čtečku' o 12 blikajících diodách (vyčteno z manuálu) Uvedenou čtečku asi nikdo nemá a sám do ní 5 tisíc investovat nebudu, ale je na trhu.

2) Nxka mám 2, a to z toho důvodu, že první mělo spotřebu 12 litrů při normální jízdě, a nikdo to nebyl schopen seštelovat. V NiSSANU ani neotevřeli haupnu a poslali mě pryč, prej že řízený karburátory neuměj. Druhý sem koupil bez papírů (-přestavba) za 17 tis., taky karbec, ale spotřeba 7-12 litrů podle stylu jízdy.
Aproto kupujte jenom stříkačky, ty nežerou, a když, tak se dají lehce poštelovat.

3) Karbec cuká. Co stím, nevím. Občas cuká tak moc, že se nedá skoro jet. Udělá mi to tak 1 za měsíc na 3 minuty, pak se zase rozjede jako hodinky. nevím co s tím. Lepší je ho chcípnout, počkat pár minut a pak je to OK.

TIP: Rok výroby: Je také uveden na bezpečnostních pásech (dole na štítku).
TIP: Tyto auta docela hnijou, a prodávaj se shnilý i za 45 tisíc. Nesmysl! Já koupil z papírama za 25 tisíc - shnilý, a za 17 tis. bez papíru z německa NESHNILÝ. Sice má pár škrábanců, ale můžu ho zvednout za prahy.

Toť vše, takže pokus si ho opravdu chcete koupit, tak jedinně 1.6 stříkačku, nebo rovnou 2.0 litr.

Tak se mějte.

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Opel Omega A
Značka:Opel
Model:Omega
Typ:A
Bližší označení:3000 24V
Karoserie:limuzína, sedan, hatchback
Obsah motoru:3000
Palivo:benzín
Rok výroby:1991
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:185000
Najeto km nyní:189000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:5 mesicu
Průměrná spotřeba:9-12 litru
Poruchy:Stahovani oken
Předchozí vozidlo:Opel Omega
Opel Omega A 3000 24V je pohodlne, rychle auto. Motor o vykonu 150 kW / 204 koni dava autu maximalku nekde u 250-270 podle podvozku a stavu motoru. Ikdyz opel udava 240 kmh, neverte tomu :). Vybava jako vyhrivane sedacky, klimatizace, el stahovani oken, el vyhrivany zrdcatka, el sibr a palubni pocitac vam budou zprijemnovat cestu. Kufr je nevidane velky. Oproti Ostatnim omegam ma tvrdci podvozek a sedacky. Samozdrejmosti sou jine brzdy a dvojity vyfuk. Sehnat pekny kousek je u nas problem a vozy sou predrazene. Zamirte radeji do svicarska nebo nemecka. Pri kjoupi koukejte na zadni lemy, zadni a predni nosniky ( hlavne pod baterkou) a na chod motorua a olej. Pokud chcete delat vyfuk, vyde na 20 tisic a to neoriginalni. Pokud narazite na automat tak neni orig ale ze senatoru 24V. Automat sem videl jenom s rizenim napravo. S timto autem se na ceskych silnicich sice moc nevyradite ale az vas zacne predjizdet nejaky namachrovany diskousek v bavoracku za pul milionu pridate plyn a zasmejete se :) a to nekecam! Z 0-100 za 7 vterin je hodne. Vspominam jak si kamos koupil za milion a neco novou oktavku tdi a machroval na me ze ma kilo za 8,5 vteriny... sem se jenom usmal a rikal sem. Ja mam auto za deset tisic a dam te v pohode. ani sme to nezkouseli.

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Opel Vectra 1,9
Značka:Opel
Model:Vectra
Typ:1,9
Bližší označení:cosmo
Karoserie:kombi, VAN, MPV, SUV
Obsah motoru:1910
Palivo:nafta
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:4500
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:10 dni
Průměrná spotřeba:6,2
Poruchy:zatial ziadne
Předchozí vozidlo:Škoda Superb
K tomu že som sa stal Oplakom pomohli zlodeji, ktorí si požičali 3 mesačneho superba zamknuteho Defendom a Metou za cca 50 sekund, tak pri kupe noveho auta nakolko jazdim ročne cca 100-150 tis km rozhodovala okrem nemeckej systemovosti aj nepopularnosť u zlodejov......A vyhrala vectra C 1,9 cdti 110 Kw vo vybave Cosmo, na aute je par veci ktore ma z hladiska vybavy stvu, ako napr. polokoža bez vyhrievania sedaciek alebo neosvetlené dvere odspodu a sedačka vodiča bez elektro pohonu a pamati, čo by v tejto vybave malo byť štandard, ale k auto, zatial zabehavam kym nesadne mame 14 dni spoločneho života a cca 4500 km na budiku (je to malo na ten čas ale bol som aj letecky na cestach), za tu dobu mi vadi iba vrzganie sedadla vodiča, čo oplaci slubili vymeniť, a motor si sada pomaly na normu. Spotreba klesla z 10l prvych 1000 km na prijetelnych 6,1 v priemere poslednych jazd.prevodovka radi v pohode, drahy su v norme, podvozok je OK, kym nie ste plne nalozeny potom uz treba opatrne do zakrut, brzdy by mohli byt ostrejsie, hlavne v krizovych situaciach (tymto pozdravujem blba na na modrej felicii co nepozna znacky). Inak je auto OK kufor je super, ovladanie tiez, xenony to je jedny basen. takze tak

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Peugeot 607 2.2 HDI PACK
Značka:Peugeot
Model:607
Typ:2.2 HDI PACK
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2200
Palivo:nafta
Rok výroby:2005
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:28000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:ROK
Průměrná spotřeba:8
Poruchy:zejména elektronika
Předchozí vozidlo:Peugeot 607
Mé peripetie s Peugeoty, po Peugeotu 607 3.0 V6, který jsem kupoval jako ojetinu a jevila klasické nemoci dovezených aut po opravě nehody jsem se rozhodl pro nový Peugeot 607, tentokrát úsporný 2,2 HDI, vozidlo bylo v plné výbavě krom navigace a stálo cca. 900 tis. Kč. Po prvních euforických stavech ze spotřeby okolo 8-mi litrů (kontrast k předchzímu 3.0 V6 - 11,5l/100km) se začala projevovat velmi komplikovaná elektronika - neustálé chybové hlášky ESP, ABS, plané poplachy o nefunkčních xenonech, závada na roletce zadního okna, přestaly se navíjet bezpečnostní pásy, vrzající sedadla v předu (u auta téhle třídy bych to nečekal), a tisíce dalších drobností jako třeba že automatický senzor stěračů někdy samovolně stírá i když není co, které mne vedly k rychlému prodeji, dnes mám Mercedes E klasse a věřte je to jiný svět. Na obranu je nutno říci, že po čipu motoru ještě spadla spotřeba a narostl kroutící moment mé 607-čky, vozidlo má kultivovaný tichý chod motoru také díky famóznímu odhlučnění, trošku vadnoucí brzdy, které ale v běžných sitacech nezklamou. Velkým lákadlem je pak pořizovací cena, která je dnes v plné výbavě i s barevnou navigací asi 750.000 Kč, což stojí našlapaná Octávia a to jsme ale minimálně o třídu níž. Já už si Peugeouta nekoupím, ale za ty peníze, posuďte sami...........

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Renault Mégane
Značka:Renault
Model:Mégane
Typ: 
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1,4 16V
Palivo:benzín
Rok výroby:2000
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:120000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:6 let
Průměrná spotřeba:6,8 - 7,8
Poruchy:Nemá!!!!!
Předchozí vozidlo: 
Jak si tu čtu ty názory na Rencky tak toho házení špíny na ně začínám mít dost. Fakt nechápu kam na to chodíte. Mám Megane I 6 let a vyjma normálních ,spíše údržbových věcí jako sou tlumiče,oleje ,rozvody atd. mě zaskočil jen jednou a to když se mi povolila řemenice z alternátoru.Vyřešil to bezproblému autorizovaný servis výměnou za řemenici z druhovýroby!Zkrátka absolutně spolehlivé auto když se k němu člověk chová slušně!Jinak v rodině sme měli asi 8 renaultů včetně dodávek a jakživ s nima nic nebylo.Bratr má megane II a až na pár drobností vyřešených v záruce mu nedávno museli měnit rozvody (po roce užívání a 50000km) .Vše vyměněno na záruku bez jediného problému. Pro mě jsou Renaulty pohodlná ,bezproblémová vozítka!!Jinak kdysi měl otec R 8,byl to kurva king v celym okrese,potom R 19 chamade-kupovaná z druhý ruky po bouračce.Byl sem ještě malej špunt,ale na žádný potíže vyjma totálně ucpaných přívodů vzduchu k motoru si nepamatuju.To sme vyměnili za Lagunu I 2.0 RXE.Na tu dobu (rok výroby 1994) naprosto perfektní výbava za rozumný peníze.Bez potíží za celou dobu provozu!V květnu sme koupili R Scenic 1,6 16V.Jestli s nim budopu problémy ještě nevim,má natočíno teprv asi 12000km ale je to pohodlný autíčko z kterýho nejsem unavenej ani po celonočním řízení z dovolené!A nakonec méme Kangoo 1,5 DCI,spotřeba do 5 litrů a trafice dci (82koní) a dci 90 koní na cestě!

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda 105 l
Značka:Škoda
Model:105
Typ:l
Karoserie:limuzína, sedan, hatchback
Obsah motoru:1049
Palivo:benzín
Rok výroby:1980
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:?
Najeto km nyní:?
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:téměř 2 roky
Průměrná spotřeba:7-8 l
Poruchy:plno drobností, nic závažného
Předchozí vozidlo: 
Taky si myslím, že psát recenzi o „škoďárně“ je přinejmenším zbytečné, vždyť stímto „automobilem“ má osobní skušenost snad každý, já ji mám však kupodivu vcelku kladnou…

Když se zaměřím na, u škodovek dost podceňovanou, spolehlivost nezbýva mi než smeknout.
Musím říct, že autu občas dávám pěkně zabrat: průjezdy zatáčkou v 80km/h smykem s dalšími čtyřmi lidmi na palubě, startování při – 15°C, tahat na dvojku 75km/h, jet 130, když v techničáku je maximálka 125kh/h (nechápu) a další prasárny škodověnka přežívá se vší noblesou a to jí je už 26 let!!! Tím chci říct, že na světě se už asi těžko najde jiné auto v ceně 6 000kč, které by toto všechno bez problémů ustálo, někdy si až říkám ,že to snad ani není možné, co to auto všechno vydží. Nepočítám-li drobnosti jako nefunkní ukazatel ujetých kilometrů, prasklé žárovičky v blinkru apod. musím říct, že jedinným problémem je koroze, ale to už stojí za to… Asi před rokem když sem se při startování přiotrávil sem vyměnil výfuk (resp. zbytky) za 600kč aj s prací. Když přejedu rukou po podvozku zůstane mi na ní asi půl kila droleného železa. Obávám se další zimi! Komu jde o kulturu cestování, ten radši zvolí horsé kolo. Je to pochopitelé protože jakmile do něj nasednu, auto okamžitě sedí na dorazech, a to nemluvím o tom, že koused od baráku je ten debilní retardér, ten můžu projet krokem a stejnak mám pak naraženou kostrč. O nějakém tahu, nedejbože pružnosti, motoru si taky může každý nechat jenom zdát. Kdy začne účinkovat topení o tom radši mluvit nebudu. Manipulace s volantem na parkovišti je taky jak dělaná pro Arnolda Schwarzeneggera. A psát o zvuku dveří při otevírání a zavírání a o chování vozu při devadesátikilometrové rychlosti je si myslím již naprosto scestné…

Ale když to vezmu kolem a kolem za ty necelé dva roky co ji mám mě ani jednou nezradila tzn. vždycky sem odjel a dojel a na to že se kní chovám přinejmenším macešsky je to úctyhodné.

ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Škoda Felicia 1,3MPi
Značka:Škoda
Model:Felicia
Typ:1,3MPi
Bližší označení:glxi
Karoserie:hatchback
Obsah motoru:1,3
Palivo:benzín
Rok výroby:1997
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:108000
Najeto km nyní:111000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:půl roku
Průměrná spotřeba:7
Předchozí vozidlo:Mitsubishi Lancer
Felícii jsem kupoval především proto, že jsem chtěl levný provoz, levné náhradní díly a s tím spojenou dobrou dostupnost. toto všechno felícia splňuje a je vhodná především pro mladé lidi, například jako jejich první auto. Samozřejmě to není nejlevnější vůzu na trhu, ale svou spolehlivostí a jak již jsem psal snadnou dostupností zde v ČR je určitě vhodný. Dost mi sice chybí servo, ale člověk si časem zvykne. Kupoval jsem jej v jednom nejmenovaném bazaru v Praze (tyto bazary jsou dále v Ústí nad Labem, Brně, Českých Budějovicích, ... a také po celé evropě) určitě všichni víte o jakém bazaru mluvím. Koupi v tomto bazaru nedoporučuji, udělal jsem to poprvé a naposled! Auto mě stálo 80.000,- a od doby kdy s ním jezdím (cca půl roku) jsem musel měnit řídící jednotku, vypálil mi ji alternátor který přebíjel, tudíž ui ten musel být měněn a dál se chystám na čepy a další již díky bohu drobnější opravy. To jsou doufám jediné opravy, které byly a jsou potřeba provést, pak už mi snad bude sloužit tak jak má. Ikdyž poslední dobou dost pošilhávám po fábii, cenově rovněž dostupné auto a hlavně má mnou postrádané servo v základní výbavě. barvu však chci stejnou, černou metalízu!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
bruno, 02.01.2007 21:36
Musím se zastat toho s tím unem turbo.měli jsme ho už dávno a od té doby mnohem silnější auta věhlasných značek ale takového zrychlení na jakoukoli rychlost na něj žadné jiné auto nemělo do teď.byla to prostě šílená plechovka na 4 kolech a ujeli jsme kdykoli komukoli tak do 150kmh co v té době jezdilo na našich silnicích(před 10lety).A myslím že ten 3litr BMW by do 100kmh měl taky co dělat ještě neska vzhledem k váze.bezpačnost una se vša´k rovná nule
anonym, 03.01.2007 17:49
to byl opravdu nejlepsi motor, co kdy opel spachal a i v obycejne serii to tech realnych 240km/hod skutecne jelo (opel to uvadel i v technicaku jako maximalku) a zpravidla vice, tachometr tomu konci na 280, takze tomu 270 tacho lze verit. Na dnesni dobu primitivni jednoduche relativne lehke auto s minimem elektroniky, to zrychleni bylo samozrejme horsi a ani obratnost nebyla asi nejlepsi-ale na nemecke dalnice idealni vuz. Udaje jsou treba tady http://www.omega3000.wz.cz/index2.htm a na netu je toho spousta
2honza, 03.01.2007 17:55
jo lotus carlton se delal i s volantem vlevo a pak se to nazyvalo lotus omega, uvadi se zhruba 300 levostrannych a 600 pravostrannych vyrobenych vozu, v nasi republice je myslim jeden exemplar
Ondra, 04.01.2007 00:02
No nevím nevím, ale ať jsem se díval jak jsem chtěl tak Octavia se přes 1mil v ceně nedostane. Takže asi trochu nevěrohodný.
anonym, 23.04.2007 14:17
Bacha na věc ! Uno Turbo dvě kila jede !!!! Sic ne dvěstěpade, ale dvě kilča zmákne. Tak bacha na to až tě bude při stoosmdesáti předjíždět ...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů