Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada 2103

Recenze uživatelů
Čtenář TipCars.com | 21.12.2005
Nevýhodou je vyšší spotřeba, nicméně 1500ccm motor je i na dnešní poměry celkem výkonný. Vzhledem ke stáří auta je zhoršená dynamika vozu, ale lze dosáhnout rychlosti i kolem 150 km/h.
Nevýhodou je vyšší spotřeba, nicméně 1500ccm motor je i na dnešní poměry celkem výkonný. Vzhledem ke stáří auta je zhoršená dynamika vozu, ale lze dosáhnout rychlosti i kolem 150 km/h.

Značka:Lada
Model:2103
Typ: 
Karoserie:limuzína
Obsah motoru:1500
Palivo:benzín
Rok výroby:1974
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:120000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:31
Průměrná spotřeba:8,5
Poruchy:spotřeba oleje
Předchozí vozidlo: 
Nevýhodou je vyšší spotřeba, nicméně 1500 motor je i na dnešní poměry celkem výkonný. Vzhledem ke stáří auta je zhoršená dynamika vozu, ale lze dosáhnout rychlosti i kolem 150 km/h. Nevýhoda - v zimě je díky lehké zádní části vozu časté nebezpečí smyku - zadní náhon má vyšší výkon. Proto je nutné sebou vozit dodatečné závaží, jinak je auto na silnic nestabilní. Výhodou je nízká cena náhradních dílů, snadná opravitelnost, a myslím že i vzhled. Toto auto má své kouzlo - je to přepracovaný fiat (k lepšímu). Stále velice pěkný je interiér a to i v dnešních měřítcích. Rovněž výbava vozu (otáčkoměr , tlak oleje. zapalovač,...) bohaté chromování - no coment. Velké plus - velký kufr, ale s vysoko položenou nakládací hranou. Sedadla patřila v době svého vzniku k nejlepším, dnes po 30 letech jsou už měkká a samozřejmě jsou nízká (malá ochrana páteře). Řízení je drobná posilovna. Díky vysoké světlé výšce má tendenci se v zatáčkách naklápět.
Mezi časté závady patří vyškubnutí kulového čepu (předního spodního) a pak lze auto spatřit na kraji silnice jak nápadně sedí na jedné straně. Je to dáno špatnou konstrucí čepu, který lze obtížně mazat.
Toto auto má velkou smůlu v tom, že je ruské. Mnoho lidí jím opovrhuje - neprávem. Myslím si, že tento model byl nejlepším autem, které VAZ vyrobil do dnešních dnů. A všem kteří toto auto odsuzují bych přál provézt se s ním. Vžyť v době svého vzniku toto auto svou dynamikou přímo konkurovalo i T603 - vyzkoušeno.
Na závěr ještě jedna věc - bezpečnost. Úměrná době své ne současné!
KladyZápory
cena ND, opravitelnost spotřeba
design (interiér, exteriér) náklon v zatáčkách
kufr, 1500 motor koroze





Spolehlivost1
Provozní náklady2
Cena náhradních dílů1
Dostupnost náhradních dílů1
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
3
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
4
Spotřeba
3
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
2
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Vybrali jsme pro vás
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ondrej, 05.01.2006 12:12
lada je pojazdna rakva? tak to si sa sekol. Mame uz 4. Ladu a je to spolahlive silne auto v porovnani s inymi starsimi autami. Skuste si ludia sadnut do skodovky a do lady a hodit si to v nejakej 40 do stromu. Najprv ale chodte v Lade, lebo po naraze skodovky si uz nikde nesadnete... KED UZ POJAZDNA RAKVA, TAK JEDNOZNACNE SKODOVKY S MOTOROM VZADU-TAM SA ZABIJAJU CELE RODINY... (viem o com hovorim... susedia v 125 tak zomreli vsetci okrem 1...)
Lutor, 05.01.2006 16:25
Tady se snad sešly konečně odborníci na TD motory... Mám jen otázku zda má někdo zkušenosti s motorem z R Safrane 2.5 litr TD 85KW později byl používaný převrt. 2.6 litr v R Trafic. Zajímá mě poruchovost atd. Předem říkáááám mě by těch 85 KW v poho stačilo uvažuji o koupi. Dík za odpověd.
MAX, 24.02.2007 00:15
Ale, ale, proč ten pesimismus ! I když nelze souhlasit ze vším,co autor testované Lady napsal, vůz rozhodně nemá nárok na tak kritický odsudek. Sám jsem jej leta vlastnil a ráno za extrémních mrazů cca. 20-25 stupňů roztahoval daleko mladší, dalo by se říct soudobé pekáče.
Po pár minutách jízdy teplo a kdo měl lehkou a citlivou nohu na plynovém pedálu, mohl se v zimě dosyta vyřádit v řízených smycích.
Údržba minimální, v kabině relativně ticho. Celý VÁŠ problém je ten, že vůz posuzujete prismatem současné doby, což je absolutně nesrovnatelné. NA SVOU DOBU DOCELA DOBRÝ VŮZ !,nicméně je ve šrotu a není mi ho ani trochu líto.
anonym, 28.11.2007 11:57
Ty jsi ale arogantní debil
anonym, 17.06.2008 23:39
Ahoj,
čtu zde příspěvky nestačím se divit. Ano - z pohledu běžného uživatele je tento vůz již šrotem, ale každý máme jiný názor na vozidla a pro mne je Lada 2101 tak trochu "srdeční" záležitost. Každý máme svého koníčka, tak se, prosím, nenavážejte do těchto vozů. Mohu porovnat ještě s mým Peugeotem 406, který má sice nižší spotřebu, je to vskutku "hezké" auto, ale je to nespolehlivé a drahé na opravy. Tu přestane fungovat imobilizér a nejedete, nebo zase otočíte klíčkem a ono nic (startér v pr...)... Elektronické ovládání okének?? Checht - funguje už jen u 1 dveří. Pořád vypadávala hadička od ostřikovače předního skla, až jsem ji musel přilepit lepidlem.
Říkejte si co chcete, ale každý auto je nějaký. Lada mě nikde zatím (narozdíl od P 406) nenechala a tak i přes vyšší spotřebu, horší dynamiku atd. jezdím s ní. Nemluvě o tom, že se v podstatě jedná o auto za 4 roky zralé na zápis jako veterán a jízda v tomto voze je prostě i jakýmsi zážitkem. (a to už nemluvím o tom, že můžete naložit třeba i jednu tunu stavebního materiálu a odvézt)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů