Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prvních 50 poraden roku 2008

Poradna
Redakce TipCars.com | 14.05.2008
foto: TipCars.com
Přinášíme abecedně seřazený přehled 50 prvních poraden na TipCars.com v roce 2008. Přečtěte si názory a rady odborných redaktorů na vaše dotazy ohledně nákupu ojetých automobilů.
 

Audi A4 Avant (jaký motor?)

Zájemce o koupi vozu Audi A4 Avant první generace zvažuje, zda zvolit vznětový či zážehový motor.

 
 

Audi A6 2,5 TDI V6 – lákavá, leč velice riziková koupě!

Z vašich rad jsem vyčetl, že Audi A6 doporučujete jen od roku 2000, od kdy se ladil motor na 132kW a dávala jiná váha vzduchu. Je ten 110kW motor tak špatný?

 
 

BMW 530d nebo VW Passat 2.0 TDI - co vybrat?

Budu kupovat vůz kolem 550 tis a rád bych věděl jestli mám raději vybrat nového passata r.v. 2005 a nebo BMW 530D rok 2003. Najezdím asi 35 tis. za rok. BMW jsem si vždy přál a proto bych rád dostal radu jestli si ho mám pořídit a nebo raději novější VW.

 
 

BMW E46 320d s M-Paketem - je i na české silnice?

Mám nově asi měsíc BMW 320d 110kw r.v. 11/2003 s M-Paketem, najeto zaručených 85 tis. Km a jsem absolutně nadšený! Všichni píšou, že jelikož je tvrdý, tak dostává větší rány a zákonitě musí méně vydržet. Mohl bych Vás poprosit o Vaše vyjádření?

 
 

Diesel nebo benzín do Fiesty?

Čtenář přemýšlí o nové nebo zánovní Fiestě. Chce však poradit, zda zvolit benzínovou nebo vznětovou verzi?

 
 

FIAT Cinquecento - dobrá volba?

Cinquecento, chtete-li česky "pětistovka" se stala před čtrnácti lety následníkem populárního "maluchu" - Fiatu 126. Stal se zajímavou mini-ojetinou, nebo skončil v propadlišti dějin?

 
 

Ford Focus combi - vybrat naftu nebo benzín?

Rozhoduji se pro ojeté rodinné auto. Nejvíce se mi zatím velikostí líbil Ford Focus combi – r.v. 2000. Přemýšlím jaký vybrat motor - zda 1.8 TDDi nebo 1.6 16V. Jde mi o co nejlevnější provoz auta v následných letech. Za rok najezdím tak 10-20 000km.

 
 

Jaguar X-Type: koupit s třílitrovým šestiválcem?

Chci si pořídit Jaguar X-Type s třílitrovým šestiválcem, ale vím že jste tento motor nedoporučovali pro Jaguar S-Type co se týče spolehlivosti. Používá se v X-Type tentýž motor? Doporučujete 2.5l V6 nebo 3.0l V6? Chci jen tyto verze kvůli pohonu 4x4.

 
 

Jak postupovat při při dovozu ojetého vozu ze zahraničí?

Chcete si dovést ojetinu ze zahraničí na vlastní pěst a nevíte jak na to? Dnes Vám přinášíme návod, jak postupovat při dovozu použitého automobilu z Německa.

 
 

Jaké kombi do 220 tis. Kč a stáří šesti let?

Zájemce o koupi kombi nižší střední třídy zařadil do svého výběru devět kandidátů. Který z nich bude nejvhodnější?

 
 

Jaké pohodlné starší auto do 200 tisíc?

Náš čtenář v současné době jezdí Renaultem 25. Jeho další automobil bude Renault Safrane, nebo Audi A6. Který z vozů je lepší volbou?

 
 

Jaké vybrat auto do 65 tisíc Kč?

Na jaře bych chtěl koupit auto do 65tis., ale nevím jaké vybrat. Motor max. do obsahu 1,8. Napadly mne tyto alternativy: Escort, Lantra, Brava. Zajímalo by mne, jak jsou na tom se spolehlivostí.

 
 

Jaké vybrat kombi do 80 000 Kč?

Čtenářka by chtěla koupit ojeté kombi s nízkou spotřebou a vysokou spolehlivostí. Na tom by nebylo nic zvláštního. Pořizovací cena však nesmí přesáhnout 80 tisíc korun. Lze v této cenové hladině vybrat vůbec nějaké kombi?

 
 

Jaké vybrat kombi do stáří 5 let a 220 tisíc?

Chtěla bych se Vás zeptat na tip při koupi automobilu. Mé kritéria jsou: úsporné auto maximálně 5 let staré se servisní knížkou, nejraději combi do max. 220.000Kč. Přemýšlela jsem o fabii, astre, focusu, stilu nebo snad nějakého japonce.

 
 

Jaké vybrat menší auto do 110 tisíc?

Hledám auto do r.v. 1998 ne starší, s nižší spotřebou a ne příliš drahými náhradní díly. Cena až do 110 tis. Které auto nebo který typ byste mi nedoporučil na základě nějakých opakujících se závad? Hodně se mi líbil Opel Tigra, ale prý má časté závady.

 
 

Jaký motor pro Hondu Civic 5D?

Čtenářka plánuje koupit pětidvéřový Civic. Váhá nad volbou pohonné jednotky. Je lepší čtrnáctistovka a osmnáctistovka?

 
 

Jaký vybrat motor do Audi A4?

Přemýšlím nad koupí Audi A4 novějšího modelu od roku 2001-2003 a nevím jestli vybrat benzínový motor 1.8 Turbo Quattro a nebo dieselový motor 1.9TDI Quattro případně 2.5 TDI Quattro. Mohl byste mi prosím poradit a porovnat tyto tři motory?

 
 

Je lepší Octavia, nebo Mondeo v benzínu?

Nemůžu se rozhodnout mezi 2 vozy, Ford Mondeo 2.generace z roku 2001 a Škoda Octavia. U Mondea se jedná o motor 1,8 16V a u Octavie mi byla doporučena 1,6 74Kw. Který vůz by jste mi doporučil z těchto dvou?

 
 

Je nefunkční klima skrytá vada?

Zakoupil jsem si v autobazaru auto a po par dnech mi nechladila klima. Na bazaru mi řekli že si ji mám doplnit, ale asi týden po doplnění mi klima přestala fungovat úplně. Můžu to brát jako skrytou vadu vozu?

 
 

Je Peugeot 206 s motorem 1,4 HDI dobrá volba?

Rozhoduji se nad koupí Peugeotu 206 1,4 HDI. Ročně najedu tak do 30 tisíc km a pravidelně se o auto starám. Chtěl bych vůz s malou spotřebou nafty, který mi bude dlouho a bez problémů sloužit. Mohli by jste mi prosím poradit, zda-li je to dobrá volba?

 
 

KIA cee´d nebo Hyundai i30 - který koupit?

Uvažuji o koupi jednoho z těchto aut: Kia Ceéd nebo Hyundai i30, motor 1.4 benzín, cena zhruba 400 000, poraďte který vybrat.

 
 

Kia Cee´d SW - jaký motor vybrat?

Volba motoru se u nového automobilu odvíjí od finančních prostředků a také od způsobu využívání. My dnes poradíme čtenáři zda zvolit slabší nebo silnější zážehový motor do Cee´du v dlouhém provedení.

 
 

Koupit dieselový Mégane nebo raději Focus?

Rozmýšlím se mezi Focusem 1,6 TDCI a Renaultem Megane 1,9 dCi. Oba vozy jsou vyrobeny v roce 2005 a mají najeto cca. 50 000 km. Který z nich vybrat?

 
 

Koupit Mazdu6 nebo Toyotu Avensis?

Nemohu se rozhodnout mezi Mazdou 6 Wagon 2.0 MZR-CD Exklusive r.v.:2003 nebo Toyotou Avensis Combi 2.0 D-4D Terra r.v.:2004. Prosím o radu, co se týče spotřeby a spolehlivosti: najeto mají okolo 100 000 km.

 
 

Koupit vznětovou Fabii nebo Peugeot 206 SW?

Náš čtenář touží po vznětové pohonné jednotce. Líbí se mu Peugeot 206 v dlouhém provedení a Fabie. Obě ukrývají pod kapotou čtrnáctistovku. Který z těchto vozů je lepší?

 
 

Lancia - jaká je?

Líbí se mi italské automobily Lancia a Alfa Romeo. V povědomí motoristů jsou ale zapsány jako velmi nekvalitní. Jaký máte názor na typ Dedra 1,8 r.v. 1997 a kterou Lancii považujete za nejlepší?

 
 

Lancia Lybra – je to dobrá koupě?

Uvažuji o koupi ojeté Lancie Lybra. Zdá se mi, že se jedná o dobře vybavené auto za rozumný peníz. Prosím o Váš názor jakou motorizaci vybrat, případně na co si u tohoto vozu dát pozor.

 
 

Mazda 6 s dieselem - vyplatí se koupit?

Chtěl bych od vás poradit s koupí vozu Mazda 6. Mám zájem o tento automobil, avšak potřeboval bych pomoci s výběrem. Při koupi budu preferovat dieselový agregát.

 
 

Mazda MPV - jak na tři děti v autosedačkách?

Čtenář má v hledáčku velkoprostorové MPV s dieselem pod kapotou. Je však vhodné pro převoz třech dětí v autosedačkách?

 
 

Mercedes Benz E 320 CDi - na co pozor?

Jaký je Mercedes Benz E 320 CDI jako ojetina? Jaká je spolehlivost, spotřeba a cena náhradních dílů?

 
 

Motor 2.5 TDi a životnost vstřikovačů

Koupil jsem si Volvo S 80 z roku 2000 s 5-ti válcovým TDI. Pokud se motor zahřeje, tak jde pěkně, studený se mi ale zdá poněkud hlučnější. Měl bych dát trysky alespoň překontrolovat?

 
 

Nissan Sunny - ojetina za dva platy

Chtěl bych koupit vůz pro manželku a naskytl se mi Nissan Sunny 1,4 16V z roku 1991. Původně jsem rozmýšlel o Felicii, tak bych chtěl poradit, jestli je to lepší volba než škodovka. Případně jaký jiný vůz do cca 40000 Kč na krátké trasy.

 
 

Palubní počítače a jejich (ne)přesnost?

Čtenář po dotankování své Octavie do plné nádrže naměřil rozdíl mezi skutečnou spotřebou a údaji z počítače až 0,6 litru/100 km. Je to mnoho, nebo stále v toleranci?

 
 

Pět nejrozšířenějších MPV - které koupit?

Naše čtenářka má zájem o koupi většího MPV od roku výroby 2004. Do svého výběru zařadila VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy, Peugeot 807 a Citroën C8. Který z vozů je lepší volbou?

 
 

Peugeot 206 - jaký motor zvolit?

Váhám s výběrem ojetého auta pro manželku. V mém dosavadním výběru zatím z hlediska designu, výkonu a jízdních vlastností vítězí Peuqeot 206, 1.4 a 1,9 HDI. Dieselový motor preferuji zejména s ohledem na spotřebu. Je můj výběr značky a typu správný?

 
 

Peugeot 307, Ford Focus II nebo Volvo V50 - co vybrat?

Náš čtenář váhá mezi Peugeotem 307, Fordem Focus druhé generace a Volvem V50 se vznětovými jedna-šestkami pod kapotou. Který z vozů je nejlepší volbou?

 
 

Peugeot 406 nebo Mercedes C - co koupit?

Zájemce o koupi ojetého automobilu se rozhoduje mezi Peugeotem 406 a Mercedesem C starší generace s turbodieselovými motory.

 
 

Polo nebo Swift - co je lepší volba?

Swift je skoro o 80.000 tisíc lacinější a jeho motorizace 1.3 nabízí až 68kW, zatím co Polo 1.2 pouze 40kW. Které z těchto malých aut se vyplatí koupit více?

 
 

Renault Clio a Citroën C3 - koho vybrat?

Zájemce o koupi malého vozu se rozhoduje mezi francouzskými konkurenty Renaultem Clio a Citroënem C3 s malými vznětovými motory.

 
 

Renault Grand Scénic 1.9 dCi - je spolehlivý?

Zájemce o koupi Renaultu Grand Scénic uvažuje o vznětovém motoru 1.9 dCi a roku výroby 2004 - 2006.

 
 

Scénic, Multipla, nebo Zafira - kdo je lepší?

Čtenář se rozhoduje mezi Renaultem Scénic, Fiatem Multipla a Opelem Zafirou s benzínovou jedna-šestkou. Který vůz je tou nejvhodnější volbou a jaké jsou další alternativy?

 
 

Srovnání populárních MPV - co koupit pro rodinu?

Zájemce o koupi MPV vybírá mezi Citroënem, Mazdou, Opelem a VW. Který vůz doporučíme?

 
 

Superb, Mazda 6, nebo Vectra C - co vybrat?

Zájemce o koupi vozu v ceně do 300 tisíc Kč se rozhoduje mezi Škodou Superb, Mazdou 6 a Opelem Vectra C s turbodieselovými čtyřválci pod kapotou. Který z vozů je nejlepší?

 
 

Suzuki Swift - úspora za každou cenu?

Prosím o radu ohledně možné koupě vozu Suzuki Swift 1,0, r.v. 1995, 39 kW, s klimatizací. Nemám s tímto vozem žádné zkušenosti. Recenze uživatelů vyznívá slušně, ale rád uvítám Váš názor. Mám možnost vůz pořídit s novou STK a cenou do 25 tisíc.

 
 

Škoda Fabia 1.2 HTP nebo Honda Jazz 1,4?

Čtenář denně najezdí 60 km po klikatých silničkách do práce a poohlíží se po novějším dopravním prostředku. Zaujala ho Fabia a Honda Jazz. Který vůz mu doporučíme? Nebo sáhneme úplně po jiném?

 
 

Škoda Octavia 4x4 nebo Subaru Legacy - koho vybrat?

Čtenář se na nás obrátil s netradiční prosbou. Vybral si pro firemní účely Subaru Legacy, které má před svým šéfem prosazujícím Škodu Octavii obhájit. Jaké argumenty ve prospěch Subaru použít?

 
 

Škoda Superb 2,8 V6 - jde o vhodnou motorizaci?

Zvažuji nákup ojeté Škody Superb s motorizací 2,8 V6 kolem 500000 Kč. Nikde jsem se ale nedočetl nic o této motorizaci, servisu, spolehlivosti, dynamice jízdy s automatem nebo bez něj.

 
 

Vybrat VW Golf nebo Peugeot 306 s dieselem?

Již delší dobu chci koupit auto. Chtěl bych naftový motor, který by byl hlavně spolehlivý. Vybral jsem dva favority. VW Golf 1.9 TDI r.v. 97 a Peugeot 306 1.9 D. Rád bych Vás poprosil, zda-li byste mi mohli trochu pomoci při rozhodování.

 
 

Xsara Picasso 2.0 HDi nebo Ford C-Max 1.6 TDCi?

Našemu čtenáři kamarád doporučil Xsaru Picasso se vznětovým dvoulitrem HDI před Fordem C-Max. Jaký na to máme názor?

 
 

Zánovní Focus nebo Octavia s 1.6i - kdo je lepší?

Zájemce o koupi kombi střední třídy vybírá mezi Škodou Octavií II a Fordem Focus II s benzínovými šestnáctistovkami.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
watchtower, 14.05.2008 08:38
Proboha udělejte už něco s těma stránkama!!! Mimo jiné archaismy je taky pěkně naprd, že když do nějaké poradny odsuď člověk vleze, tak nejde zobrazit diskuse a musí se článek nanovo vyhledávat dle datumu v sekci poradny.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů