Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Známe novinky Škody pro modelový rok 2012

Nové modely
Petr Šikl | 21.04.2011
foto: Škoda
Modely Fabia, Roomster a Octavia budou s některými benzínovými motory dostupné v ekologické verzi Green Tec, která uspoří pár deci paliva. Nově se objeví dvoubarevný Yeti a Superb s rozšířenou příplatkovou výbavou.

Před měsícem jsme se v Ženevě podívali na v budoucnu chystané novinky mladoboleslavské automobilky. Dnes se je tedy na čase, podívat se na aktuální dění u okřídleného šípu - Škoda totiž právě představila úpravy pro modelový rok 2012, které se promítnou již na vozech vyrobených od 22. týdne roku 2011. Vrcholný model Superb tak dostane na přání ventilovaná přední sedadla a nové designy kol z lehké slitiny o velikosti 17" (Laurel) a 18" (Luxon). V mimořádné výbavě se objeví dvojité sluneční clony pro řidiče a spolujezdce. Chybět nebude ani DVD přehrávač se dvěma monitory na zadní straně opěradel předních sedadel. Bohužel Superb ještě nedostane denní LED světla ani koncová diodová světla, přestože je Superby určené pro čínský trh mají.

Ekologická verze Green tec
Modely Fabia a Roomster budou nově dostupné v ekologické verzi Green tec ve spojení s motory 1,2 TSI (63 kW) a 1,2 TSI (77 kW), které jsou vybavené manuální převodovkou. Stranou nezůstane ani Fabie poháněná tříválcovým motorem 1,2 12V HTP (51 kW). Green tec v podstatně přejímá techniku modelů GreenLine (start-stop systém, systém rekuperace brzdné energie, pneumatiky se sníženým valivým odporem). U modelu Octavie můžete ekologickou verzi Green tec objednávat ve spojení s benzínovým motorem 1,4 TSI (90 kW) s manuální převodovkou, nebo s naftovým motorem 1,6 TDI CR DPF (77 kW) rovněž s manuální převodovkou. Upravená specifikace modelu Octavia Combi GreenLine vychází pro modelový rok 2012 výhradně z výbavového stupně Ambiente a má kombinovanou hodnotu emisí CO2 107 g/km. K modelům RS bude možné v rámci mimořádné výbavy objednat tažné zařízení. Nezávislé přídavné topení bude při objednání z výroby dodáváno automaticky s dálkovým ovládáním. Modely Green tec lze rozpoznat podle zeleného pole za označením motoru 1,2 12V HTP, zeleného písmene „i” v označení motoru 1,2 TSI (63 kW), resp. zeleného písmene „i” v označení motoru 1,2 TSI (77 kW) a současně zeleného čtverce za označením motoru.

Dvoubarevný Yeti
Poprvé bude Yeti dostupný s dvoubarevnou karosérií. Zákazníci budou moci volit mezi čtyřmi různými odstíny barev střechy. V nabídce se objeví nová 16" kola z lehké slitiny Nevis. Praktické využití interiéru vylepší na přání dodávané opěradlo sedadla spolujezdce, sklopné zcela vpřed, spolu se sklopnými stolky na zadních stranách opěradel předních sedadel. Díky tomu bude možné přepravovat v interiéru delší předměty, nebo případně využívat sklopené opěradlo jako odkládací stolek. Nezávislé přídavné topení bude při objednání z výroby dodáváno automaticky s dálkovým ovládáním.

Yeti Champion vystřídá Yeti Fresh
V současné době nabízený limitovaný model Yeti Champion nahradí od modelového roku 2012 nový limitovaný model Yeti Fresh, který bude prodáván ve dvou variantách: Fresh I a Fresh II. V základní výbavě nabídne stříbrný střešní nosič, boční ochranné lišty s ozdobným chromovým proužkem, nová litá dvoubarevná 17“ kola Matterhorn, exkluzivní metalickou barvu Oranžovou Cayene, popřípadě jinou metalickou barvu, rádio s CD/MP3, SunSet a další prvky.

Celkové vylepšení a nové barvy
Všechny modely mladoboleslavské automobilky budou mít vylepšenou funkcí rádií, navigačních systémů, multimediálního rozhraní MDI a příprav pro telefon GSM. Navigační systémy Amundsen a Columbus budou nově dodávány včetně mapových podkladů nainstalovaných již z výroby. Navigační systém Amundsen může být na přání vybaven přijímačem DAB a handsfree modulem GSM II. V nabídce se objeví nové barvy. U všech modelů se můžete těšit na modrý odstín Lava, u Roomsteru, Yeti a Superbu na zelenou Malachit a u Fabie i Octavie na šedý odstín Platin. Tyto nové metalické laky nahradí dosavadní odstíny - modrá Storm, zelená Amazonian a modrá Aqua.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů