Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Značka DS veze do Paříže nové SUV. Bude spíše do města

Naše téma
Radek Pecák | 15.09.2018
dalších 14 fotek
DS3 Crosback | foto: DS
Kromě spalovacích motorů se pod kapotu novinky dostane i elektromotor
Skutečně neotřelý tvar světlometů dostane nový model luxusní značky DS, která náleží do portfolia koncernu PSA. Pro pařížský autosalon si připravila premiéru crossoveru DS3.

Auto je pouze 419 centimetrů dlouhé, na šířku měří 179 a na výšku 153 centimetrů. Zavazadlový prostor pojme předměty s objemem 350 litrů. Karosérie je postavena na platformě CMP s rozvorem 256 centimetrů a umožňuje také instalaci elektrického pohonu. Pokud se tak stane, bude výkon 100 kW (136 koní) a díky baterii s kapacitou 50 kWh se vůz na jedno nabití dostane do vzdálenosti 300 kilometrů.

Zatím prodávanější ale určitě budou varianty se spalovacími motory. Zážehový přeplňovaný tříválec bude nabízen ve výkonových verzích 100, 130 a dokonce i 155 koňských sil. K dispozici bude rovněž turbodiesel 1,6. Ten poskytuje výkon buď 100 nebo 130 koní.

Motory budou spolupracovat jak s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, tak i s osmistupňovým automatem.

Ještě zajímavější než design exteriéru je vzhled palubní desky. Na ní se nachází poměrně velká spousta tlačítek, které jsou uspořádány do kosočtverců. Potřebné údaje řidič uvidí na digitálním přístrojovém štítu a rovněž na head-up displeji.

Ve výbavě se ocitne osm airbagů, systémy pro nouzové brzdění, samočinné parkování, udržování vozu ve stanoveném jízdním pruhu nebo čtení dopravních značek.

V prodeji se automobil ocitne již v první polovině příštího roku. Zákazníci si budou moci vybírat ze tří barevných odstínů střechy, karosérie pak může být lakována celkem 10 barvami.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů