Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

ZiL ukázal prototyp vozu pro ruskou armádu. Obluda dostane i civilní verzi

Naše téma
Redakce | 05.12.2014
další 4 fotky
Prototyp ruského armádního automobilu značky ZIL. | foto: ZIL
Moskva/Praha /FOTOGALERIE/ - Ruská automobilka ZiL se pochlubila pokrokem ve vývoji nového armádního terénního vozu a ukázala první fotky prototypu. Ten vypadá opravdu zvláštně. A zajímavé je, že výrobce údajně chystá i luxusní civilní verzi.
Tradiční automobilka ZiL se vývoji víceúčelového vozidla pro armádu věnuje čtyři roky a už za několik měsíců by novinka měla zamířit do služby. Dá se tedy očekávat, že výsledný stroj se vzhledově nebude příliš lišit od aktuálního, podivně vyhlížejícího konceptu.

Ten na délku měří 6,3 metru, váží více než 4,5 tuny a má rozvor 3,8 metru. Díky tomu se do kabiny, do níž se nastupuje ze tří stran, vejde deset vojáků. Dva z nich mají místo v zadních rozích karoserie, kde se nacházejí jakési "střílny", takže se vojáci budou moci zapojit i z vozu do akce.

Interiér jinak vypadá jednoduše, ale současně velice účelně. Vpředu si můžeme všimnout trojice obrazovek přenášejících obraz ze šesti kamer, které monitorují okolí vozu.

Prototyp ruského armádního automobilu značky ZIL.



Posádku samozřejmě chrání pancéřování. Auto díky němu údajně odolá mimo jiné výbuchu gránatu.

Armádní ZiL pohání naftový čtyřválec Cummins s výkonem 185 koní, spřažený s pětistupňovou manuální převodovkou od firmy ZF. Samozřejmostí je pohon všech kol, který doplňují uzávěrky diferenciálů a redukční převodovka.

Zajímavé je, že výrobce údajně plánuje i nevojenské využití. Chystá prý totiž také luxusní civilní verzi.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů