Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ženy volily "svoje" auto roku. Nejvíc se jim líbí Jaguar F-Pace

Naše téma
Redakce | 24.11.2016
Jaguar F-Pace. | foto: Jaguar
Jaguar F-Pace, první SUV tradiční britské značky, zvítězil v anketě Světové ženské auto roku 2016. Rozhodla o tom porota složená z 17 automobilových novinářek z 14 států světa.
Porotkyně přitom při výběru tradičně berou v úvahu několik hodnotících kritérií, například vzhled, funkčnost, styl, praktičnost, komfort a samozřejmě i jízdní vlastnosti. Údajně se zamýšlejí i nad "wow" faktorem či sex-appealem.

Nejprve však novinářky dohromady nominovaly 294 vozů. Z tohoto seznamu pak vybraly 32 modelů v šesti různých kategoriích. Vůz, který získal nejvíc hlasů a současně ovládl vlastní kategorii, se stal i hlavním vítězem ankety.

Tím je tedy Jaguar F-Pace, který kromě toho ovládl i kategorii SUV a crossoverů. Dvě vítězství zaznamenala Honda, jejíž model Jazz se líbil v kategorii cenově dostupných aut a Civic uspěl mezi rodinnými vozy.

Těsný souboj se udál mezi sporťáky, kde o jediný hlas vyhrál Ford Mustang nad jiným Fordem - Focusem RS. Naopak největší náskok v rámci jednotlivých kategorií získala Toyota Prius mezi ekologickými vozy.

Loni anketu ovládlo Volvo XC90.

Výsledky ankety Světové ženské auto roku 2016:

Celkový vítěz: Jaguar F-Pace
Rodinná auta: Honda Civic
Sportovní auta: Ford Mustang
Dostupná auta: Honda Jazz
Luxusní auta: Volvo S90
SUV: Jaguar F-Pace
Ekologická auta: Toyota Prius
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů