Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ženevský autosalon živě: supersporty a elektromobily mají navrch

Naše téma
Jan Markovič, Radek Pecák | 05.03.2019
dalších 77 fotek
Jedno z nejočekávanějších aut Ženevy - Aston Martin Valkyrie | foto: Radek Pecák
Začal autosalon v Ženevě. My jsme přímo na místě a přinášíme vám průběžně aktualizovanou galerii s nejžhavějšími novinkami.
Aktualizováno ve 13:10 - Autosalon v Ženevě patří mezi nejočekávanější akce v Evropě. Nejen proto, že se na něm na začátku roku mohou automobilky ukázat své novinky, které už za pár měsíců vypustí na silnice, ale i díky tomu, že jde o kompaktní a dobře vyváženou show.

Letos se zdá, že ale jeden směr převládá. Je to elektromobilita. Jistě, s auty do zásuvky se už některé automobilky chlubí roky, ale v Ženevě je cítit, že nastává čas, kdy se pustí do větší sériové výroby. Kromě běžných modelů tu exhibují i supersporty značek Rimac nebo Pininfarina, což je signálem toho, že elektrická budoucnost rozhodně nebude nudná.

Když už je řeč o sportovních autech, stavili jsme se na stánku Toyoty, abychom si prohlédli její nový model Supra, o kterém se teď tolik hovoří. Za vidění stojí výstava Bugatti nebo Koenigseggu, ale i méně známých značek, jako je třeba Devinci, výrobce retro sportovních aut.

Mezinárodní autosalon v Ženevě se veřejnosti otevře 7. března. Otevřený bude až do 17. března. Pokud se na něj chystáte, prohlédněte si naši aktualizovanou galerii. Pokud ne, udělejte to taky a třeba vás přesvědčí, že má smysl vyrazit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů