Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Žena žaluje Toyotu kvůli kabelům. Prý příliš chutnají hlodavcům

Naše téma
Jan Zajíc | 23.12.2016
Toyota
S kabely překousanými od hlodavců, kun nebo jiných zvířat se asi setkala většina majitelů aut. Napadlo by vás ale kvůli tomu žalovat výrobce vozu. Jednu ženu z Floridy ano.
Opravdu, Janice Toler se rozhodla žalovat automobilku Toyota za to, že se kabely v jejím SUV RAV4 staly terčem krys, veverek a dalších hlodavců. Majitelka vozu je přesvědčena, že kabely zvířatům chutnají proto, že izolace je vyrobená z materiálu na bázi sóji.

Hlodavci prý ženě v říjnu způsobili škodu ve výši 5500 dolarů (asi 142 tisíc korun). A nejen v souvislosti s kabely. Kromě překousaných drátů po sobě v motorovém prostoru zanechali také moč a výkaly. Po důkladné prohlídce bylo auto údajně zralé na výměnu téměř kompletního vedení v okolí pohonné jednotky.

Jenže lokální dealer Toyoty odmítl opravu v rámci záruky. A to je právě jádro sporu. Podle Janice Tolet představují použité kabely výrobní vadu, která by měla být pokryta zárukou. Toyota zase tvrdí, že za škodu může specifické životní prostředí, na což se záruka nevztahuje. Spor proto aktuálně skončil u soudu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů