Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zapomenuté Ferrari, které patřilo herci Delonovi, se vydražilo za 393 milionů

Naše téma
Redakce / ČTK | 07.02.2015
Ferrari 250 GT California Spider, které patřilo herci Alainu Delonovi. | foto: Artcurial
Paříž /VIDEO/ - Vzácné Ferrari 250 GT California Spider, které v 60. letech patřilo francouzskému herci Alainu Delonovi, se při dražbě v Paříži prodalo za 14,2 milionu eur (393,4 milionu korun). Odhady před aukcí hovořily o devíti až 12 milionech eur.
Tento legendární kabriolet (do detailu prohlédnout si ho můžete zde) z roku 1961 byl hlavní atrakcí sbírky 60 historických vozidel, která se loni v září našla náhodou v jednom panství ve východní Francii a kterou rozprodala aukční síň Artcurial.

Sbírku v padesátých letech začal budovat podnikatel Roger Baillon. Zůstala po něm řada vzácných vozů z období od 30. do 70. let minulého století, mezi nimiž se objevují výrobky značek Bugatti, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari a Delahaye.

Zajímavé je, že o sbírce po Baillonově smrti v roce 2000 až do loňska nikdo nevědel. Auta byla ukryta na jeho panství a některá z nich byla v dost žalostném stavu.

"Když nám poprvé říkali o této kolekci s Ferrari 250 California, jedním z nejkrásnějších kabrioletů druhé poloviny 20. století, ani na chvíli jsme tomu nevěřili. Tyto vozy Ferrari jsou zpravidla registrovány a zdálo se nemožné, že jeden model zmizel," řekl Matthieu Lamoure z vedení Artcurial.

Kromě Delonova Ferrari vyzdvihují odborníci také výjimečnost například objevených vozů Talbot Lago T26 z roku 1948, které kdysi patřilo egyptskému králi Farúkovi, a Maserati A6G Gran Sport z roku 1956. Maserati bylo nakonec vydraženo za 1,72 milionu eur, tedy v přepočtu za 47,65 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů