Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zaměstnanci Škody budou mít v květnu rekordní výplatu. Navýší se jim o 80 tisíc

Naše téma
Radek Pecák | 13.03.2020
Vstupní brána Škoda-Auto | foto: Škoda-Auto
Vedení automobilky Škoda a odborů KOVO uzavřely novou kolektivní smlouvu na příští dva roky.
Příští dva roky bude platit nová kolektivní smlouva, kterou uzavřelo vedení automobilky Škoda s odborovými organizacemi KOVO. Díky ní se zaměstnancům od začátku dubna zvednou mzdy v tarifní části o 5,7 procenta. Vyplývá to z dopisu pro zaměstnance, který má redakce Deníku a Automix.cz k dispozici.

Od začátku dubna roku 2021 pak bude zaměstnancům opět navýšena tarifní mzda. Tentokrát plošně o dva tisíce korun. "Zároveň došlo i k dohodě o výši variabilního bonusu za výsledky roku 2019. Variabilní část podnikového bonusu po zaokrouhlení, vyjednaného Odbory KOVO, dosáhla rekordní hodnoty 80 000 Kč," uvádí se v dopise. Tuto odměnu také firma vyplatí v květnu, jako součást mzdy za duben.

Důvodem pro vyplacení tak vysoké odměny jsou velmi dobré hospodářské výsledky. Uvedenou částku obdrží každý zaměstnanec, pokud má na její plné vyplacení nárok, v květnu 2020 jako součást mzdy za duben.

V dopisu, který podepsal předseda představenstva Berhnard Maier a předseda podnikové rady odborů Kovo Jaroslav Povšík, se dále píše, že před automobilkou je obtížné období."Přes všechny potíže letošního roku se přeneseme jen díky úzké spolupráci a vzájemnému pochopení," stojí v závěrečné větě společného prohlášení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů