Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prodejci Tesly prý nutí zájemce o Model 3, aby si koupili dražší Model S

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.08.2017
dalších 13 fotek
Tesla Model 3. | foto: Tesla
Zprávy o pomalém začátku produkce nového Modelu 3 a dlouhých čekacích dobách, které musí zájemci o vůz podstoupit, nyní doplňují informace, že se Tesla snaží lidem "vnutit" raději starší a dražší Model S, aby aktivně snížila poptávku po novém modelu.
Šéf americké automobilky Elon Musk dříve připustil, že prvotní vysoký zájem o Model 3 může být nástrojem, jak odvést pozornost některých lidí k dražším vozům jako Model S a Model X, čímž by zároveň vysoká čísla rezervací nového dostupného elektromobilu snížil.

Nyní to vypadá, že někteří prodejci Tesly si tento výrok vzali až příliš k srdci a držitele rezervací na Model 3 prý doslova nutí ke koupi Modelu S.

Hned několik nespokojených zákazníků Tesly si stěžovalo na sociální síti Reddit a e-mail popisující tyto praktiky se dostal rovněž k redakci magazínu Elecktrek.

Například držitel rezervace Modelu 3 z Texasu popisoval, jak se ho prodejce Tesly snažil přesvědčit ke koupi Modelu S 75 s tím, že jeho cena vyjde stejně. I při srovnání s plně vybaveným Modelem 3 to však není pravda.

Další prodejce se dle všeho snažil přesvědčit zájemce smyšlenými informacemi o stavu federálního programu na podporu elektromobilů. Díky němu se snižuje cena elektromobilů až o 7500 dolarů (asi 172 tisíc korun). Tato částka má klesnout na polovinu, jakmile Tesla dodá v USA 200 tisíc vozů. Proto měl zájemce ihned využít koupě Modelu S, než bude pozdě. K přiškrcení podpory má však dojít až nejdříve ke konci roku 2018.

Tento způsob lživého prodeje na základě nepravdivých informací o podpoře elektromobilů popsal i další zákazník Tesly, jemuž se jiný prodejce snažil rychle prodat skladový vůz, který byl dražší a ke všemu neměl ani zdaleka stejnou výbavu jako rezervovaný Model 3.

Samotná Tesla komentovala situaci poměrně zodpovědně. Prodejci Tesly nedostávají provize z prodeje jednotlivých vozů, tudíž má jít o pochybení několika jednotlivců, kteří svou práci berou až moc vážně. Automobilka nakonec uvedla, že se problémy bude snažit vyřešit a tyto prodejní taktiky v žádném případě nepřišly od vedení značky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů