Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeepu někdo ukradl šest ostrých Trackhawků. Přímo z výrobní linky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 04.12.2017
dalších 30 fotek
Jeep Grand Cherokee Trackhawk. | foto: Jeep
Případy vyloupených dealerství automobilek nejsou ničím neobvyklým. Neznámí lupiči z Detroitu však krádeže nových aut posunuli na zcela jinou úroveň. Celkem šest nových Jeepů totiž odcizili přímo z výrobní linky, kde se vozy staví.
Řeči o propracované krádeži celkem šesti nových Jeepů Grand Cherokee Trackhawk z výrobní linky Jefferson North v Detroitu se objevily už před pár dny. Až nyní ovšem mluvčí z koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), pod který spadá i americký Jeep, tyto informace o loupeži doopravdy potvrdil.

Odcizení vozů proběhlo 17. listopadu, kdy zaměstnanci linky zjistili, že mezi dokončenými Jeepy Grand Cherokee ze série výkonných verzí Trackhawk chybí hned několik aut.

FCA tak nyní potvrdilo, že spolupracuje s detroitskou policií na vyšetřování krádeže vozů. Díky tomu se již podařilo jedno ukradené vozidlo najít a vrátit. Zbylých pět Jeepů ale policie stále hledá. U výrobní linky pak bylo navýšeno zabezpečení k prevenci dalších incidentů.

Koncern FCA bohužel podrobnější informace o loupeži nezveřejnil, tudíž není veřejnosti známo, jakým způsobem byli lupiči schopni odcizit hned šestici vozů a zda se třeba nejednalo o zaměstnance linky.

Zatím není jasné, jestli se nejde o prapodivnou shodu náhod, nicméně na americkém inzertním portálů Craigslist se nedávno objevil inzerát nabízející šest nových motorů, kterými je mimo jiné vybaven právě Trackhawk. Telefonní číslo na prodejce by navíc mělo podle všeho pocházet ze zákaznické linky Chrysleru.

Jen pro připomenutí, Jeep Grand Cherokee Trackhawk je nejvýkonnější verzí tohoto modelu a nejrychlejším SUV na světě. Pod kapotu dostal 6,2litrový kompresorem přeplňovaný osmiválec, který najdete také uvnitř modelů Challenger a Charger SRT Hellcat. Zajištěn je tak výkon 717 koní a točivý moment 881 Nm, čímž je v kombinaci s pohonem všech kol možná akcelerace z nuly na 100 km/h za pouhé 3,5 sekundy.

Ve třídě SUV tak nemá Trackhawk konkurenci. Maximální rychlost činí 290 km/h.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů