Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Z tohoto okruhu pro motokáry se zamotá hlava. Vývrtkou stoupá 12 metrů do výšky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.05.2018
dalších 5 fotek
Niagara Speedway v kanadském Clifton Hillu. | foto: Niagara Speedway
Poblíž Niagarských vodopádů v kanadském Ontariu byla otevřena úžasná motokárová dráha, u které si tvůrci nejspíš řekli, že kroužit na plácku obestavěném pneumatikami už musí přece každého nudit. Výsledek tedy vypadá spíše jako reálná verze autodráhy Hot Wheels.
Motokárová dráha Niagara Speedway v Clifton Hill je popisována jako největší několikapatrová dráha v Severní Americe. S délkou lehce přes 600 metrů nabízí pár klasických pomalých i rychlých zatáček, ale hlavně čtyřpatrovou vývrtku stoupající do výšky 12,1 metru.

Z nejvyššího bodu pak vede dolů vlnitá rovinka, u které se budou určitě někteří návštěvníci snažit poslat motokáru do vzduchu. Tvůrci dráhy sice zatím neuvádějí, jaké typy motokár budou k jízdám poskytovat, ale na dráze se prý může v jednu chvíli nacházet až 36 strojů.

Na konstrukci celého komplexu bylo mimochodem použito 272 tisíc tun oceli a 4450 tun betonu. „Abych to shrnul, jde vlastně o motokárovou dráhu na steroidech,“ popsal okruh Harry Oakes, vedoucí firmy zodpovědné za stavbu projektu.

Navenek vypadá trať opravdu zajímavě. Teď už jen záleží na hodnocení zákazníků, kterých bude v turistickém okolí Niagarských vodopádů určitě dostatek. Na pár záběrů z jízdy po ještě nedokončené dráze se můžete podívat níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů