Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Z okruhu na silnice: Opel chystá omezenou sérii ostré Astry OPC Extreme

Naše téma
Redakce | 01.02.2014
Opel Astra OPC Extreme. | foto: Opel
Rüsselsheim/Praha - Automobilka Opel připravuje omezenou výrobu dosud nejrychlejší Astry. Třídveřový hatchback s přídomkem OPC Extreme přitom má být skutečným závodním autem adaptovaným i pro běžný provoz. Její předobraz německý výrobce ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě.
Opel touto studií navazuje na starší koncept jménem Astra OPC X-treme (na fotografii), který se představil v roce 2002. I tehdy šlo o silniční verzi závodního vozu.

Jenže zatímco dřívější studie byla vyrobena pouze v jediném exempláři, nový prototyp Astra OPC Extreme v typických sportovních barvách značky Opel bude základem malé produkční série. 

Opel Astra OPC X-treme.



Koncept Opel Astra OPC Extreme je přímo odvozen od závodního speciálu Astra OPC Cup vyvinutého pro seriál vytrvalostních závodů na okruhu Nürburgring.

Pod kapotou se ukrývá stejný motor jako u běžné Astry OPC, dává však vyšší výkon. Přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec by totiž měl nabídnout víc než 300 koní - standardní OPC jich má "jen" 280. Opel tedy o novince oprávněně mluví jako o nejrychlejší Astře všech dob.

Opel Astra OPC Extreme.



Díky využití dílů z karbonu je verze Extreme také lehčí než sériová Astra OPC a přímo ze světa automobilového sportu převzala například integrovanou bezpečnostní klec, skořepinová sedadla nebo šestibodové bezpečnostní pásy. K lepšímu jízdnímu projevu vlastnostem má přispět i řada funkčních sportovních doplňků.

Ženevský autosalon se koná ve dnech 6. až 16. března.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů