Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Z luxusní divize nová značka. Citroën osamostatnil DS

Naše téma
Redakce | 11.03.2015
dalších 12 fotek
DS 5. | foto: DS Automobiles
Citroën se odhodlal ke stejnému kroku, jaký už před časem učinil v Číně. Osamostatnil totiž značku DS, dosud luxusní divizi francouzského výrobce. První vozem "nové" automobilky DS Automobiles je modernizovaná vlajková loď DS 5.
Omlazené auto lze snadno poznat už na první pohled, docela výrazně se změnily především přední partie. K úpravám ale došlo i vzadu, kde najdeme nový nárazník i nové světlomety.

V interiéru došlo k "úklidu" tlačítek a hned dvanáct se jich přesunulo pod sedmipalcový dotykový displej. Výbavu nově doplní například bezklíčové odemykání, kvalitnější audiosystém či nové "infotainmentové" technologie. Auto také nabídne třeba head-up displej, parkovací asistent s couvací kamerou a masážní sedadla.

DS 5.



Zpočátku bude k dispozici jediný benzínový motor, přeplňovaná šestnáctistovka s výkonem 165 koní (121 kW). Později ji doplní výkonnější verze s 209 koňskými silami (154 kW). 

Naftové jednotky budou tři: nejslabší jedna-šestka BlueHDi poskytuje výkon 120 koní (88 kW), základní dvoulitr dává výkon 150 k (110 kW) a jeho silnější varianta pak 180 k (132 kW). V nabídce zůstane také hybridní provedení, u něhož diesel pohání přední kola, elektromotor pak zadní.

DS 5.



Právě hybridní soustava se ukrývá pod kapotou koncepčního vozu DS 5 Moon Dust, jímž značka DS slaví na ženevském autosalonu svoje osamostatnení. Auto se chlubí například šedým strukturovaným lakem, který se prý inspiroval ve světě letectví, nebo specifickým chromováním. V interiéru se objevuje hnědá voskovaná kůže, panely dveří jsou z plisovaného hedvábí a ozdobné prvky pak z matně černého ebenu.

Po DS 5 budou následovat další modely, které přijdou o loga Citroënu. Ostatně, podobně to funguje v Číně a Francouzi tam s prémiovými (a dražšími) "citroëny-necitroëny" slaví úspěchy. A stejně jako v Číně, i v Evropě budou mít vozy DS svoje vlastní prodejny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů