Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Wiesmann se vrací!

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.08.2018
foto: Wiesmann
Malosériový výrobce, který stavěl své modely na základě modelů BMW M, oznámil návrat.
Wiesmann, který v prvním desetiletí 21. století ohromoval milovníky rychlé jízdy ultra vzácnými a nadmíru jezdivými sportovními automobily, zmizel v roce 2014 ze scény kvůli malému dobytu. V Evropě byla situace velmi dobrá, ovšem Wiesmann přisel o důležitý americký trh, z něhož byl de facto živ. Ano, hádáte správně, šlo o emise.

Nový majitel má však ambiciózní plány a k naší velké radosti značku Wiesmann vrací do hry. Prozatím by mělo jít o přepracované modely s motory V8, které opět budou technicky vycházet z mnichovských ostrých modelů. Na výstavě Salon Privé Concours d'Elégance, která se uskuteční ve dnech 30. 8. 2018 – 1. 9. 2018 Wiesmann představí přepracované GTMF5 Coupé a MF4 Roadster.

Kupé GTMF5 Coupé bude mít výkon cca 550 koní, který byl stačit na maximálku vysoko nad 320 km/h a sprint z 0 – 100 km zvládne za méně než 4 sekundy.



Automobilka s gekonem ve znaku byla založena v roce 1988 a vždy vyráběla ručně montované automobily v malých sériích. Díky tomu, že automobily Wiesmann vždy připomínaly anglické vozy, byly zcela nepřehlédnutelné a nezaměnitelné.  

Doufejme, že nový majitel najde způsob, jak prorazit na americký trh, aby tento konkurent TVR už nikdy neupadl v zapomnění, jelikož něco tako skvělého, jako vozy Wiesmann si zaslouží své místo na slunci.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů