Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

W Motors Fenyr SuperSport: Bestie z Dubaje prý umí přes 400 km/h

Naše téma
Redakce | 11.11.2015
dalších 5 fotek
W Motors Fenyr SuperSport. | foto: W Motors
Mladá automobilka W Motors si zatím nevybojovala příliš velké renomé, přesto představuje už svůj druhý supersportovní automobil. Novinka dubajské společnosti navíc na papíře vypadá velice zajímavě.
Vůz jménem Fenyr SuperSport navazuje na dřívější model Lykan HyperSport. Ale i když má podobný design a v názvu místo slova "hyper" pouze "super", svého předchůdce výkony převyšuje.

Auto s lehkou karbonovou karoserií pohání plochý čtyřlitrový šestiválec, který má kořeny u Porsche. Má však také dvě turbodmychadla a vyladěn byl na nejméně 900 koní a 1200 Nm točivého momentu. Výkon motoru bude moci řidič ovlivňovat volbou jízdních režimů, takže ho k dipozici bude ještě o něco víc. Maximální hodnoty však výrobce nenabídl.

W Motors Fenyr SuperSport.


Zato slibuje dynamiku na úrovni Bugatti Veyron, maximální rychlost nad 400 km/h a zrychlení z klidu na stovku za 2,7 sekundy.

Fenyr vznikne v limitované sérii pouhých 25 kusů. I tento "detail" - společně s uvedenými jízdními schopnostmi - naznačuje, že nepůjde o levnou hračku.

Výrobce sice cenu zatím neprozradil, ale jistým vodítkem může být cenovka předchozího modelu Lykan HyperSport. Ten stál 3,4 milionu dolarů, v přepočtu tedy asi 86 milionů korun. A to byl o něco pomalejší...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů