Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vzácný prototyp Ferrari F40 shořel na popel. Jeho řidič si jel pro LaFerrari

Naše téma
Daniel Fuglevič | 02.05.2017
dalších 7 fotek
Ze vzácného Ferrari zbyla doslova jen kostra. | foto: ivg.it
Zpráva o tom, že ze světa odešlo další Ferrari F40, dokáže zasáhnout nejednoho fanouška legendárního supersportu z Maranella. Tím hůře, když se jednalo o jeden z nejvzácnějších kusů.
Znepokojující fotky shořelého Ferrari F40 dále určitě prohlubují smutek samotného majitele vzácného exempláře. Ten si zrovna tímto vozem jel vyzvednout své nové LaFerrari Aperta.

Z dosud neznámých příčin však po cestě k dealerovi začala F40 hořet a oheň se šířil rychleji, než bylo možné zvládnout. Hasicí přístroj nepomohl a rozšířený požár už museli krotit pouze přivolaní hasiči.

Čtěte také: Tohle je 15 nejlépe akcelerujících aut současnosti. Stovku dají pod 3 sekundy

Přesto z vozu nezbylo skoro nic.

Přesněji se jednalo o jedno ze sedmi Ferrari F40, které byly upraveny firmou Michelotto do GT specifikace. Ke všemu šlo o prototypový model z roku 1987, jenž byl tehdy uveden na autosalonu ve Frankfurtu.

V 90. letech auto chvíli závodilo a následně se dostalo ke sběrateli, který na F40 nechal závodní barvy. V tomto stavu si jej můžete pamatovat například z šíleného videa kanálu TaxTheRich, kde se auto prohánělo bez jakýchkoliv zábran po zemědělském statku.

V posledních chvílích života byla vozu navrácena původní červená barva karoserie. V tomto stavu také unikátní F40 lehlo popelem.

Podle dostupných informací bohužel nejde o první případ, kdy stejnému majiteli začal hořet jeden z jeho vzácných supersportů. Před pár lety musel krotit požár také u svého Lamborghini Miura SV, u něj prý byly důvodem špatně upevněné zapalovací svíčky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů