Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vybíráme z inzerce: Čtyřkolky za málo peněz

Naše téma
Dominik Valášek | 01.02.2017
Suzuki SX4. | foto: Suzuki
Vlna sněhu místy doslova paralyzuje naší republiku a mnoho řidičů se vůbec neodvažuje vyjet. Co když ale auto do nepříznivého počasí potřebujete? Dnešní výběr z nabídky partnerského portálu Cars.cz jsme proto věnovali ojetým čtyřkolkám za velmi rozumnou cenu.
Subaru Justy (2002)
Subaru Justy.


Malé Justy je do určité míry společným produktem japonských značek Subaru a Suzuki. Vůz, který se prodával mezi lety 1994 a 2002, byl v podstatě Suzuki Swift druhé generace, ovšem pokud jste zatoužili po pohonu všech čtyř kol, bylo nutné sáhnout právě po Subaru. Pohon zadních kol byl přiřaditelný skrze viskózní spojku a řešený spínačem na vršku řadicí páky.

Kus z inzerce k nám přijel z Německa, kde jezdil od roku 2002. O pohon se stará benzínová třináctistovka od Suzuki, která nabízí solidních 86 koní (63 kW) výkonu. Nájezd podle inzerátu činí pouhých 60 tisíc kilometrů a vůz je k mání za 39 999 korun.

Inzerát naleznete zde.

Renault Scenic RX4 (2001)
Renault Scenic RX4.


Rodinný Renault Scenic ve verzi RX4 se stal svého času předmětem velké kontroverze. Za tou stál jeho drsný, skoro až off-roadový vzhled se zvýšenou světlou výškou a ochranným oplastováním kolem karoserie. Celé dílo potom završuje velký kryt rezervy, čnící z víka kufru. Faktem ovšem je, že nic z toho nebylo na parádu, neboť Scenic RX4 zvládne nejen zasněžené silnice, ale dokonce i lehčí terén.

Kus z inzerce pohání turbodiesel 1.9 dCi o výkonu 102 koní (75 kW), spřažený s manuální převodovkou a právě pohonem všech kol. Nájezd má činit 243 tisíc kilometrů a prodejce si za vůz žádá 59 000 korun.

Inzerát naleznete zde.

Suzuki SX4 (2006)
Suzuki SX4.


Relativně mladé SX4 se nachází na pomezí mezi hatchbackem a crossoverem, nicméně pro mnoho zákazníků je zajímavé hlavně tím, že nabízí přiřaditelný pohon zadních kol. Ten je řešen elektromagnetickou mezinápravovou spojkou a lze jej nechat fungovat automaticky, či do určité rychlosti uzamknout.

SX4 je nejmladším a tím pádem také nejdražším vozem z našeho výběru. Silnice brázdí od roku 2006 a podle prodejce najelo 157 266 kilometrů. Pod kapotou je turbodiesel 1.9 DDiS o výkonu 120 koní (88 kW). Cena je stanovena na 119 900 korun.

Pátrat můžete také po dvojčeti jménem Fiat Sedici.

Inzerát naleznete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů