Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW zvažuje vývoz aut vyráběných v Rusku do zahraničí. Trápí ho slabé prodeje

Naše téma
Redakce / ČTK | 30.08.2015
Volkswagen Polo Sedan. | foto: Volkswagen
Německý automobilový koncern Volkswagen uvažuje o vývozu aut vyráběných v ruském městě Kaluga do zahraničí. Reaguje tak na prudký pokles poptávky na ruském trhu. Továrna v Kaluze vyrábí rovněž automobily české divize Škoda Auto.
V závodě v Kaluze, který se nachází asi 170 kilometrů jihozápadně od Moskvy, vznikají vozy Volkswagen Polo Sedan, Volkswagen Tiguan a Škoda Rapid.

Jenže Volkswagen - stejně jako ostatní "západní" automobilky - má v současnosti v Rusku velké potíže. Volkswagen tento týden oznámil, že se tam jeho prodej v prvních sedmi měsících letošního roku propadl o 44 procent ve srovnání se stejným loňským obdobím, když dokázal prodat jen 42 525 vozů.

Ruský automobilový trh se stal obětí slábnoucí ruské ekonomiky, na kterou doléhají nízké ceny ropy a západní sankce uvalené na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi.

Podnikatelské sdružení AEB minulý měsíc předpovědělo, že prodej automobilů v Rusku letos klesne o 36 procent na 1,55 milionu vozů. Zhoršilo tak svou předchozí prognózu, která počítala s poklesem o necelých 25 procent na 1,89 milionu vozů.

Volkswagen už dříve výrazně omezil produkci závodu v Kaluze, ale přesto se ukazuje, že stále vyrábí víc aut, než ruský trh dokáže absorbovat. Proto prý vážně přemýšlí o exportu vozů do jiných zemí.

Do kterých přesně, to v tuto chvíli není zcela jasné. Vzhledem k poloze továrny však lze uvažovat i o vývozu do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů