Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW ve Frankfurtu: 53 aut, nejrychlejší Golf, elektrický Golf a jedno tajemství

Naše téma
Redakce | 25.08.2013
Expozice Volkswagenu na frankfurtském autosalonu 2013. | foto: Volkswagen
Wolfsburg - Pro německou automobilku Volkswagen je autosalon ve Frankfurtu domácí akcí, proto se chce pořádně vytáhnout. Její expozice bude větší než fotbalové hřiště a VW vystaví celkem 53 aut.
Tak velkolepě pojatý stánek samozřejmě vyžaduje dlouhé a důkladné přípravy. V hale číslo 3 frankfurtského výstaviště se proto už deset dnů pracuje, vybudování expozice na ploše 8893 metrů čtverečních celkově vyžaduje 24 dní. Autosalon otevře svoje dveře 10. září nejprve novinářům, 12. září pak veřejnosti.

Expozice Volkswagenu na frankfurtském autosalonu 2013.


Volkswagen do Frankfurtu chystá tři premiéry - nabroušený Golf R, elektromobil e-Golf a ještě jeden model, který zatím automobilka tají. Celkem VW ukáže 53 aut a hlavními tématy expozice jsou elektrická mobilita, 4Motion (pohon všech kol) a WRC (World Rally Championship).  

Expozice Volkswagenu na frankfurtském autosalonu 2013.


Kromě počtu automobilů se Volkswagen chlubí i dalšími čísly. Vzhled a obsah expozice prý plánoval 11 měsíců, podílelo se na ní 18 architektů a designerů a návštěvníky chce zaujmout 140 m2 svítících diodových ploch, 2350 světly (výkon 1,7 MW, 90 kilometrů kabelů) nebo 6000 m2 prosklených ploch. A také zhruba 140 hostiteli a hosteskami. Použito bylo 150 tun oceli.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů