Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Všech pět speciálních edic Viperu je vyprodaných. Zmizely do pěti dnů

Naše téma
Redakce | 05.07.2016
Dodge Viper GTS-R Commemorative Edition ACR (vlevo) a 1:28 Edition ACR. | foto: Dodge
Automobilka Dodge potvrdila, že sportovní model Viper v roce 2017 skončí. Na rozloučenou proto nedávno připravila pět speciálních edic. Ani jednu už si ale koupit nemůžete, všechny vozy jsou vyprodané.
Všechny kusy z pěti zvláštních sérií zmizely do pěti dnů. Největší zájem byl o Viper v provedení 1:28 Edition ACR. Její název připomíná rekordní čas na známém kalifornském okruhu Laguna Seca - loni v říjnu totiž Randy Pobst s Viperem ACR zajel jedno kolo za 1 minutu, 28 sekund a 65 setin. Edice se chlubí černou karoserií s červenými pruhy, funkčními aerodynamickými prvky a obrovským křídlem, karbon-keramickými brzdami či speciálními emblémy.

Všech 28 exemplářů se prodalo za pouhých 40 minut. Což dělá jedno auto za 85 sekund.

Zájemcům se líbila i edice VooDoo II Edition ACR. Všech 31 vozů totiž také našlo kupce velice rychle - za dvě hodiny. VooDoo II Edition nabízí tmavý lak s grafitovým pruhem na karoserii. Sporťák v tomto provedení opět nabídne agresivní bodykit s aerodynamickým paketem a karbon-keramické brzdy.

Nové speciální edice vozu Dodge Viper.



Za dva dny byly vyprodány série Snakeskin Edition GTC (25 exemplářů) a GTS-R Commemorative Edition ACR (100 kusů). 

GTS-R Commemorative Edition ACR oslavuje jednu z nejslavnějších verzí Viperu vůbec - variantu GTS-R GT2 Championship Edition z roku 1997 s bílou karoserií s charakteristickými modrými pruhy. Kromě aerodynamického paketu nechybí karbon-keramické brzdy, speciální emblémy, dále pak výbavu obohacují doplňky z uhlíkových vláken nebo například červené prvky v interiéru.

Viper Snakeskin Edition GTC už obrovské křídlo a výrazné aerodynamické doplňky postrádá, zato zaujme nápadnou zelenou barvou. I tato edice se vrátila k roku 2010, kdy Dodge postavil také 31 kusů pod označením Snakeskin ACR.

Poslední edice Dealer Edition ACR byla k dispozici pouze u dvou nejúspěšnějších prodejců Viperu ve Spojených státech a prodala se za pět dnů. Má bílou karoserii s modrým pruhem, karbon-keramické brzdy a výrazné aerodynamické doplňky (a tedy i ono obrovské křídlo).

Dodge Viper Snakeskin Edition GTC (vlevo) a VoooDoo II Edition ACR.


Automobilku Dodge samozřejmě zájem o speciální edice povzbudil. Chystá proto další - Snakeskin Edition ACR. Půjde v podstatě o Snakeskin GTC se sportovními doplňky a velkým křídlem. Vznikne 31 kusů.

I tady je na výběr jediná motorizace: atmosférický 8,4litrový desetiválec o výkonu 654 koní (481 kW), který je spojen výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou. Veškerá síla putuje samozřejmě na zadní kola.

Aktuální třetí generace byla představena v roce 2012. Předčasné ukončení produkce zapříčinily především slabé prodeje, ale také problémy s bezpečnostními předpisy. Od roku 2018 totiž budou muset být nové vozy v USA vybaveny bočními airbagy, které Viper nemá a zřejmě ani nemůže.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů