Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vozy BMW jsou v Koreji levnější než Hyundai a Kia

Naše téma
Redakce | 23.05.2013
Hyundai Equus | foto: Hyundai
Soul – Na první pohled se tomu dá jen stěží uvěřit, ale díky nižšímu clu mohou být některé modely BMW levnější, než jejich konkurenční typy vyrobené domácími automobilkami.
Například takové BMW 528i stojí v Jižní Koreji zhruba 1,28 milionu korun, zatímco vlajková loď automobilky Kia, model K9, vyjde na 1,5 milionu.

Není tak divu, že mnozí Korejci se rozhodli nepokračovat v oddanosti domácím výrobcům, protože si uvědomují, že s BMW mohou získat mnohem víc.

Navíc BMW není jedinou německou značkou, které se v Koreji daří. Na úkor automobilek Kia a Hyundai se zvedají prodeje také Mercedesu a Audi. To vše díky tomu, že dovozní cla u automobilů klesla z osmi na 3,2 procenta.

V konečném důsledku to znamená, že celkový odbyt tří velkých německých výrobců vzrostl v Jižní Koreji už o 25 procent, což je ještě větší nárůst, než tyto automobilky zaznamenávají na obrovském čínském trhu.

Oproti tomu například značka Hyundai vykázala u svých luxusních modelů za stejné období pokles prodejů o téměř pět procent. Celkem pak vzrostl za poslední dva roky podíl zahraničních výrobců z 28 na 41 procent trhu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů