Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo má další titul. XC60 je světovým autem roku

Naše téma
Dominik Valášek | 28.03.2018
dalších 35 fotek
Volvo XC60. | foto: Volvo
Prestižní ocenění Světové auto roku (World Car of the Year, zkráceně WCOTY) 2018 putuje vůbec poprvé ke švédskému Volvu. Vavříny pro automobilku urvalo SUV XC60, které ve finálním hlasování porazilo soupeře velmi zvučných jmen.
Jedná se za krátkou dobu už o druhou cenu, kterou Volvo získalo. V prvním případě se jednalo o ocenění Evropské auto roku, jež získala menší XC40. Což je pozoruhodný úspěch - aby jedna automobilka vyhrála obě tato ocenění a pokaždé s jiným modelem, to vážně není obvyklé.

Volvo XC60 muselo v soutěži světového měřítka porazit další dva finalisty: Mazdu CX-5 a Range Rover Velar. Společenství 82 porotců z 24 zemí vybralo tři finalisty z již dříve zúženého seznamu, který čítal 10 aut, mezi nimiž bychom kromě zmíněné trojice našli Alfu Romeo Giulia, BMW X3, Kiu Stinger, Land Rover Discovery, Nissan Leaf, Volkswagen T-Roc a Toyotu Camry.

Vedle XC60, která se stala celkovým autem roku, udílely se ceny i dalším vozům v různých kategoriích. Range Rover Velar dostal ocenění za design roku, Nissan Leaf si odvezl ocenění pro zelené auto roku, BMW M5 je výkonným autem roku, Audi A8 luxusním vozem roku a Volkswagen Polo skončil s městským autem roku.

Kompletní seznam finalistů najdete v tomto starším článku:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů