Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo vymyslelo nafukovací dětskou sedačku. Dá se složit do tašky

Naše téma
Redakce | 15.04.2014
Automobilka Volvo představila koncept nafukovací dětské bezpečnostní sedačky. | foto: Volvo
Los Angeles/Praha /VIDEO/ - Automobilka Volvo je vyhlášená svou "posedlostí" bezpečností. Tentokrát se švédský výrobce zaměřil na nejmenší cestující a vymyslel koncept nafukovací dětské autosedačky.
Hlavní předností stále vyvíjené novinky má být snadná instalace a možnost jednoduchého složení do malé tašky. To znamená, že tuto dětskou sedačku lze snadno přenášet mezi různými vozy, přičemž je možné vzít s sebou tašku se složenou sedačkou třeba do letadla nebo ji pohodlně přidat k dalším cestovním zavazadlům. Hodí se taky například v případě jízdy autem z půjčovny či taxíkem.

Automobilka Volvo představila koncept nafukovací dětské bezpečnostní sedačky.


Sedačka váží méně než 5 kilogramů a nafoukne se za necelých 40 sekund. A je vyrobena ze silné látky, původně vyrobené pro vojenské účely, která odolá vysokému vnitřnímu tlaku. Kromě toho ji lze ovládat i dálkově - třeba mobilem přes Bluetooth.

V nafukovací sedačce dítě sedí proti směru jízdy, podle Volva je taková poloha mnohem bezpečnější. Zvlášť u malých pasažerů, jejichž krk je v dětství stále ve vývoji a není tak silný jako u dospělého. Právě pozice proti směru jízdy pak v případě čelní srážky zabraňuje náhlému "vržení" dětské hlavičky dopředu - a tedy i silnému namáhání krku.

Automobilka Volvo představila koncept nafukovací dětské bezpečnostní sedačky.


Nafukovací autosedačka obecně není úplnou novinkou, u nás ji vyráběla firma Gumotex. Časopis dTest však před tímto produktem opakovaně varoval, bezpečnost prý není dostatečná. To ve Volvu věří při vývoji v lepší výsledek. "Naším cílem je vytvořit bezpečnou sedačku, dokonce bezpečnější než cokoli na současném trhu, a současně nabídnout skvělý a praktický design," tvrdí Maria Hansson, projektová manažerka ve Volvo Monitoring and Concept Center v Los Angeles.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů